perjantai 31. toukokuuta 2019

Kevään 2019 soittolista

Tämä kolmen kuukauden väli soittolistoissa tuo omat haasteensa. Nytkin oli kevään listalle reilut 50 biisiä, joista piti karsia enimpiä pois. Tai siirtää sitten seuraavalla listalle. Lopputuloksena on nyt kuitenkin 34 kappaletta tässä soittolistassa, eli vähän meni yli. Hauskana sivutuotoksena myös seuraava soittolista on ennakkoon jo pitkälle toistakymmentä biisiä pitkä. Varmaan vuoden päätteeksi voi sitten tehdä jämälistan biiseistä, jotka eivät ikinä "oikeille" listoille päässeet.


 
Arttu Wiskari - Henkilökohtaisesti
Kärsitään tämä nyt sitten alta pois heti ensimmäisenä. Mutta jos minulla soi viikkokausia päässä "rai-rai-rai henkilökohtaisesti vou-ou", niin pitää se kyllä sitten muillakin soida.

Olavi Uusivirta - Ehkä sun on pakko mennä
Kuten jo nimestäkin voi päätellä, tämä kertoo siitä suuresta tragediasta, kun jonkun sinulle rakkaan on pakko lähteä luotasi vessaan.

Luukas Oja - Luukasoja
Minulla kesti luvattoman pitkään huomata nimessä oleva sanaleikki. Kahden muunkin biisin perusteella kuulostaa kuitenkin ihan lupaavalta bändiltä, eli pelkästään tätä sanaleikkiä varten ei yhtyettä ole kai pystyyn pistetty.

Janne Masalin - On Yö
Vaikka lopun Hessu Hopo-tyylisestä ulinasoolosta voi olla montaa mieltä, niin on tämä silti erinomainen kappale, helposti yksi suosikeistani tällä listalla. Janne Masalinin Tuuliajolla on myös loistava biisi, suosittelen kuuntelemaan senkin.

Matti & tappo - Piritysmittari
Jos pervitiinin rännittäminen tuntuu tältä, taidan jättää väliin, vaikka suhteellisen elähdyttävä kokemus ilmeisesti onkin kyseessä.

Jannika B - Aamun Takana
Toisinaan olen miettinyt, kuinka paljon levy-yhtiöillä on sanottavaa (nais)artistien hiustyyliin. Tuntuu nimittäin siltä, että jos artistin edellinen levy ei ihan täysin lyö läpi, tai julkaisusta on vähän enemmän aikaa, läväytetään seuraavan teoksen kansikuvaa varten päähän uusi tukka. Tai vielä pahempaa, esimerkkinä vaikka Ava Max, koko artistibrändi käytännössä perustuu täysin tukkaan:

Artistin Twitteristä: A lot of you guys have been asking about my hairstyle and why I chose to cut it this way. I wanted to show that doing something daring and unique is okay. The Max Cut represents strength, confidence, and being comfortable in your own skin. Setting trends, not following them. Ei siinä nyt mitään vikaa ole, jos leikkaa hiukset vähän eri tavalla, mutta jos tusinapopparilla ainoa myyntivaltti on se, että hiukset on muotoiltu epäsymmetrisesti, niin ollaan vähän heikoilla hangilla. Lady Gaga on kuitenkin tässä vaiheessa jo pukeutunut pekoniin.

Pimeys - Aave
Joskus biisi vaatii useamman kuuntelukerran, että siitä tykkää. Minulla kesti neljä vuotta, että aloin sietää mitään, mitä Pimeys tekee. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, hyvähän tämä uusikin on. Ja ne neljän vuoden takaisetkin.

Pelko - Sukupuuttoaalto
Tätä kuunnellessa tulee kylmä. Ei kylmiä väreitä, vaan kylmä, mikä on aika harvinaisen tuntuinen reaktio musiikkia kuunnellessa. Sinänsä kiehtovaa kuitenkin huomata, että musiikki vieläkin tuo uudenlaisia fiiliksiä.

Radio Supernova - Näkemiin
Kun soittaa riittävän monen filtterin ja kaiun läpi, on paha arvioida objektiivisesti kappaleen "laatua". Toisaalta, jos siitä tykkää subjektiivisesti, niin onko sillä mitään väliä?

The Black Keys - Eagle Birds
Parhaimpia ovat aina ne biisit, joiden riffin osaisi omasta mielestään itsekin soittaa, vaikka ei ole kitaraan koskenut yli kymmeneen vuoteen.

Franz Ferdinand - Call Me
Jos maailmassa on yksi bändi, joka olisi erittäin sopiva tekemään coverin Call Mestä, se on Franz Ferdinand. Hassu yhteensattuma.

Neck Deep - Boulevard of Broken Dreams
Toisaalta, mitä tapahtuu, kun punk-bändi coveroi toista punk-bändiä? Yllättävän vähän.

Rammstein - Deutschland
Kyllähän nämä saksamaan sankarit vielä jaksavat ränkyttää menemään. Mikä on ihan kiva, edellisestä studiotekeleestä on kuitenkin jo kymmenen vuotta, mikä onkin aika paljon pitempi aika kuin mitä muistinkaan. Aivan kuin LIFADista olisi korkeintaan kolme vuotta. Toki kun tämä uusi biisi alkoi sanoilla "du hast", iski vähän huoli päälle, että onko mitään uutta lopulta keksitty. Ei kauheasti, mutta ei se haittaa.

Uusi levy tuli tämän pätkän kirjoittamisen jälkeen. Se oli nokkelasti nimetty Rammstein. Kannattaa kuunnella sekin, tykkäsin siitä.

Sabaton - Fields of Verdun
Sabatonin sotaisat sanoitukset aina muistuttavat siitä, kuinka asiat voisivat olla huonomminkin. Esimerkiksi niin, että joutuisi kuuntelemaan joka päivä Sabatonia. Miten moni biisi voi kertoa piiritetystä sotilasjoukosta?

MASTER BOOT RECORD - CONFIG.SYS
On töissä muutakin hyvää kuin raha. Kuten palaveripullat ja se, että joku joskus suosittelee ihan hyvää musiikkia random-chatissa.

LÄHIÖBOTOX - NIIKU97
Kuvittele, että teet tärkeän biisin, ja joku bloggari muistaa siitä vain sanat "parhaimmat päällä kun mä astun Raxiin/söin niin paljon lähin himaan taksil". Selvitin kuitenkin uteliaisuudesta mitä tapahtui Kontulan kentällä 1997. Kuten arvata saattaa, ei mitään kovin kivaa.

Lope & Kantola, Kahikko - Fly With Me
Edellisellä soittolistalla oli Gil Sandersin ja Alexennin kappale Armory, josta oli vaikea keksiä mitään sanottavaa. Nyt on vähän samantyylinen biisi, josta on yhtä vaikea keksiä mitään sanottavaa.

Armin van Buuren x Lucas & Steve feat. Josh Cumbee - Don't Give Up on Me (Club Mix)
Välistä vähän helpompaakin poppia. Ei aina jaksa kuunnella tekotaiteellista ja kimuranttia musiikkia.

Anna Lunoe - 303
Jos joskus saan jostain enemmän rahaa kuin järkeä (tällä hetkellä ei oikein löydy kumpaakaan), ja alan ostelemaan fyysisiä syntikoita, niin 303 olisi varmaan ensimmäisenä ostoslistalla. Pitäähän elämässä vähän happo(basso)a olla.

CamelPhat x Cristoph feat. Jem Cooke - Breathe (Eric Prydz Remix)
Eric Prydz = pakko ottaa. Vähän droppi jätti kylmäksi, mutta breakdownin melodiset osuudet olivat takuutoimivaa kamaa. Tuntuu aina kuitenkin vain yhtä ikävältä, kun on hieno nostatustilutus, joka päättyy droppiin, joka voisi yhtä hyvin olla eri aivan biisistä.

FUTURECODE - The Connection
Paras soittolistajekkuhan on se, kun kaksi melkein joka toisella soittolistalla olevaa tyyppiä luo yhteisprojektin uudella nimellä. Silloin vaikuttaisi siltä, että oikeasti kuuntelisi ja jakaisi uutta musiikkia, vaikka kyseessä onkin oikeasti vain vanhoja tuttuja nimiä (Ben Gold & Omnia).

Scooter & Xillions - Rave Teacher (Somebody Like Me)
Uutta Scootteria. Tai no, teknisesti ottaen puolitoista vuotta vanha biisi alun perin. Scooterin pitäisi opetella vähän tiukempaan tahtiin näiden biisien samplaamisessa.

Millennium Project feat. Martti Saarinen & DJ Oku Luukkainen - Pohjois-Karjala (Hands Up Remix)

En tiedä, onko mikään muu genre pilannut yhtä paljon klassikoita, kuin hands up. Kaikesta, ihan kaikesta, on pakko vääntää se jumputusversio.

DJ Oku Luukkainen & HesaÄijä feat. Danny & Erika Vikman - 7300 päivää
Kappaleessa puhutaan siitä, kuinka on kulunut 20 vuotta, mutta jos kappaleen julkaisupäivästä laskee taaksepäin päivälleen 20 vuotta, on kulunut 7305 päivää eikä suinkaan 7300. Mutta en ole vihainen. Karkauspäivät ovat aina vähän vaikea asia.

Dog Blood - Turn Off the Lights
Mistä tahansa kappaleesta saa hyvän, kun siihen latoo riittävästi päälle ysäriestetiikkaa.

Dog Bloodiltakin on tullut kokonainen EP ulos. Tämä on toinen ongelma pitkissä soittolistojen väleissä, on aina vähän jälkijunassa.

Salvatore Ganacci - Horse

Hyvä esimerkki siitä, että paras biisi ei ole aina se suosittu. Ennemminkin yksinkertainen on se suosittu. Nätisti sanottuna yksinkertainen. Olen muutenkin varma, että Ganacci on vain käsistä karannut performanssiesitys. Jos jokin sen todistaa, niin tyypin viime kesän setti Tomorrowlandista:


Soft Cell - Tainted Love

Soittolistan virallinen "biisi, jonka en edes tiennyt olevan cover". Myöskin virallinen "biisi, jonka lisäsin soittolistalle typerän YouTube-videon vuoksi":


Suosittelen kuuntelemaan Gloria Jonesin alkuperäisen. Se on parempi.

Veronica Maggio - Tillfälligheter
Maggio on ehkä paras (ja ainoa) syy opetella ruotsia.

Kauriinmetsästäjät - Padot
Kävin melkein katsomassa Kauriinmetsästäjiä livenä, mutta olivat sitten sairaana. Onneksi samana iltana oli esiintymässä vielä Onni Boi. Hän oli omien sanojensa mukaan viettänyt elämänsä onnellisimmat vuodet Oulussa. Ilmeisesti ikävuodet 1-5.

Pyhimys & Saimaa - Hermesetas
Olen mielessäni kirjannut Pyhimyksen & Saimaan yhteisprojektin xanax-versioksi Ricky-Tick Big Bandista. Kokonainen levykin tätä settiä ehti jo tulla, ja se ei ainakaan heikentänyt mielikuvaani asiasta. Muuten erittäin hyvä, mutta ei ole kiva kuunnella. Ei kaikki voi olla.

Toistuvat Yllätykset feat. Elastinen - Pane älä tappele II
Paneminen, eikä tappeleminen, on sen verran hyvä aihe, että sitä kehtaa käsitellä toisenkin kerran. Vaikka Elastisen kanssa. Jos tosin pitäisi valita panisinko vai tappelisinko Elastisen kanssa, lähtisin varmaan Rähisemään.

Yksi Totuus feat. Danny - Don Juan
Iso D on niin iso, että hän ei mahtunut tällä kertaa yhteen biisiin.

Brain Rapp - Air

On olemassa kahdenlaista räppiä: sellaista, joka kertoo, miten paljon räppärillä on rahaa, ja sellaista, joka kertoo, miten paljon räppärillä on rahaa sitten kun hän lyö läpi. Tämä ei kuulu kumpaankaan kategoriaan. Itse asiassa yllättävän tervehenkinen motivaatiobiisi. Ainakin niistä kohdista, jotka jaksoin kuunnella ajatuksen kanssa.
 
Logic feat. Eminem - Homicide
Yksi tiukimpia flowta mitä olen tälle vuotta kuullut (mikä osoittaa kai lähinnä sen, että en kuuntele räppiä). Eminem tuntuu jostain syystä olevan parhaimmillaan muiden biiseillä fiittaamassa. Tyhmä outro, mikä sopii täydellisesti tämän listan lopetukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti