tiistai 7. toukokuuta 2019

"Europarlamenttivaalit" on pitkä yhdyssana

Vaalit menivät, ja vaalit tulevat. Eduskuntavaaleistakaan ei ole vielä päästy yli, kun eurovaalit jo hönkivät päälle. Jotenkin vain tuntuu, että ketään ei kiinnosta, vaikka varsinaiseen äänestyspäivään 26.5 on alle kolme viikkoa. Äänestääkin saa jo ensi viikolla, kun ennakkoäänestysaika 15.5-21.5 alkaa.

Europarlamenttivaalit ovat perinteisesti vaalit, joissa on matalin äänestysprosentti, eikä tämäkään kerta todennäköisesti mitään uutta tuo kaavaan. Mikä on sinänsä sääli. Näissä vaaleissa ilmeisesti valitaan kuitenkin ne henkilöt, jotka päättävät, saanko vastaisuudessakin postata hassuja meemejä tähän blogiin.


Iso syy vaalien mielenkiinnottomuuteen on kai kaiken kaukaisuus. Silloin tällöin tulee uutisia tyhmistä päätöksistä, joita jossain Brysselissä on taas väännetty, mutta se ei ole kuitenkaan mitään verrattuna heti lähempänä Arkadianmäellä tehtyjen tyhmien päätösten määrään. Ilmeisesti hyviä päätöksiä ei tehdä kummassakaan.

Mutta kuten kaikissa hyvissä vaaleissa, jälleen on mahdollisuus äänestää Paavo Väyrystä. Vaalikoneella koetin tosin etsiä itselleni sopivaa ehdokasta, eikä tänäkään vuonna oltu asioista oikein samaa mieltä. Toivottavasti jokaiselle löytyy kuitenkin joku hyvä ehdokas, kenen numeron saa sitten raapustaa lappuun. Edellisissä vaaleissa vuonna 2014 oli jo lähestulkoon runsaudenpulaa.

Alkaa tuntua, että EU-vaalit ovat jämävaalit, joihin osallistuvat vain ne, jotka eivät ole päässeet eduskuntaan

Onneksi pientä aktivoitumista alkaa olla jo nähtävissä. Tänään huomasin ensimmäisen kahvia jakavan vaalikojun, ja vaalikoneetkin alkavat hiljalleen jyskähdellä käyntiin. Kohta aletaan päästä edellisten vaalien krapulasta yli, ja lähdetään uuteen nousuun. Onnekseni olen kuitenkin nyt vääntänyt äänestämään patistavan tekstin näistäkin vaaleista jo hyvissä ajoin. Niin hyvissä ajoin, että ehdin unohtaa itse äänestää.

Beethoven joskus sanoi "jeejee, känni päälle ja Oodi Ilolle soimaan". On helppo olla hänen kanssaan samaa mieltä. Näihin ääniin, näihin tunnelmiin:

Beethoven reivaa haudassaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti