tiistai 16. huhtikuuta 2019

WPJ-dieetillä kesäkuntoon

Onko elämä ilman haasteita elämisen arvoista? On, todellakin, kelpaisi välillä itsellekin. Haastoin silti vapaaehtoisesti itseäni vielä hieman lisää. Latasin nimittäin wtfstockphotos-subredditistä satunnaisia, kohtuullisen kyseenalaisia kuvituskuvia, joiden ympärille sitten kehitin tällaisen tekstin. Tadaa.

Kesä on pian, mutta onko kesäkunto vielä kaukana? Ei se mitään. Olen vuosien ruoan syömisen kokemuksella nimittäin kehittänyt uuden, hienon, ja todella trendikkään WPJ-ruokavalion, jolla sikspäkin ja tuplahaukat saa kuntoon alle kahdessa kuukaudessa. Noudattamalla tätä erittäin yksinkertaista dieettiä olet pian yhtä tikissä kuin kuvan komea nuori herrasmies:

Uiminen ja pyörätuolien työntäminen ovat hyviä liikuntamuotoja.

Jokaisen painonpudotukseen tähtäävän ruokavalion perustana ovat tietysti Wanhat Cunnon Wihannecset. Näistä tuleekin WPJ-kirjainlyhennedieetin W-kirjain. Vihannekset ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi karkeille, sipseille ja hampurilaiselle, varsinkin sellaiselle hampurilaiselle, jonka välissä ei ole salaattia tai tomaattia.

"Seis, sinä et mene sämpylän väliin ilman minua"

Pelkillä vihanneksilla ei kuitenkaan kukaan elä, ihminen tarvitsee muitakin ravintoaineita. Kuten hiilihydraatteja, jotka auttavat jaksamaan (tämän opin muropaketin kyljestä). Perunat, WPJ-ruokavalion P-osuus, ovat hyvä lähde tälle makrolle. Lisäksi potut ovat halpoja, joten mitään isoa rahallista investointia lisäravinteisiin ja muuhun sellaiseen tämä dieetti ei todellakaan vaadi.

Perunat kannattaa syödä kuorineen, sillä kuoret sisältävät paljon vitamiineja ja kuituja. Tämän vuoksi suosin maalaisperunalastuja.

Jotain tästä kuitenkin vielä puuttuu. Ja ei, se jokin ei ole liha. Eihän se edes ala J-kirjaimella. Ei, vaan viimeinen, koko ruokavalion täydentävä osa on jäätelö. Siitä nimittäin saa:
  1. rasvoja 
  2. proteiinia (ainakin enemmän kuin muista dieetin aineista) 
  3. hyvän mielen
Tärkeää on tietenkin muistaa kohtuus (kuten toki myös perunoiden ja salaatin kohdalla), ettei ihan kaksin käsin vedä jätskiä.

Tulevaisuuden innovaatio: hands-free jäätelö.

Mikä sitten on oikea annoskoko, tai miten paljon eri ruoka-aineita pitäisi syödä? No, en usko tiukkoihin rajoihin dieeteissä, sillä ne ainoastaan turhauttavat ja tuottavat huonoja sekä lyhytkestoisia tuloksia. Siksi oikea annoskoko onkin sellainen, jolla dieetti toimii.

Näitä kolmea ravintoryhmää syöden saavutat kaikki, kaikkiKAIKKI, unelmasi. Jos kuitenkin tuntuu, että nämäkään ohjeet eivät auta, niin aina on yksi vaihtoehto, joka tekee sinusta varmasti laihan kuin luuranko:

Ei oikeasti kannata. Ihmisestä tulee luuranko vasta 8-12 vuodessa, joten kesäkuntoon ei mitenkään ehtisi. Ellei tavoitteena ole #rantakuntoon2030.

Verrattuna keskimääräiseen haasteeseen elämässä, tämä oli ihan kiva. Kohdalle osuneet kuvituskuvat nyt sattuivat vain olemaan aika synkkiä. Kohta on kuitenkin jäätelökesä, se piristää, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti