torstai 7. maaliskuuta 2019

Talven 2019 soittolista

Siis mitä, aluksi tyypistä ei kuulu mitään kolmeen viikkoon, ja sitten kun kuuluu, niin juttua on vain yhden nihkeän soittolistapostauksen verran? Tässäkö on kaikki? Eikö muka parempaan pysty?

Vastaan näihin kysymyksiin niiden esitysjärjestyksessä: kyllä, jep ja juu. Vähän ollut (enimmäkseen positiivisia) kiireitä tässä muutaman viime viikon aikana, mutta siitä varmaan lisää seuraavassa tekstissä, joka tulee varmasti alle kolmessa viikossa.

Nyt on kuitenkin "uusi" vuosi, joten on aika polkaista käyntiin uudenlainen soittolistablogipostauskonsepti. Sen sijaan, että joka kuussa laittaisin n. 30 kappaletta, laitankin noin kolmen kuukauden välein tasan 30. Ja jokaisesta biisistä löytyy tällä kertaa jotain sanottavaa, toisista enemmän ja toisista todellakin vähemmän. Tällä tavalla saan toivottavasti hieman parempia kirjoituksia aikaiseksi. Musiikin laatu säilyy valitettavasti ennallaan.

Ulkona on yhä pakkasta, joten on oikeutettua kutsua tätä ensimmäistä listaa vielä maaliskuussa talvilistaksi. Sen kummemmitta jorinoitta:Mouhous  - Äänii
Kuuntelen Mouhousta, sillä se saa minut tuntemaan itseni 19-vuotiaaksi. Ainakin kuvittelen tämän olevan juuri sitä, mitä teiniyden loppupuolella oleva nuoriso kuuntelee.

Pykäri feat. Versace Henrik - Yhteinen koira
Myönnän suoraan, että varmasti vaikein biisi kuunneltavaksi tällä listalla. Enkä kyllä ihan vieläkään ymmärrä mistä siinä on kyse. Paras arvaus tähän mennessä on ainakin se, että siinä on kaikessa häröydessäänkin jotain siistiä.

Supermode - Tell Me Why
Ennen kuin Axwellista ja Ingrossosta tuli, no, "Axwell /\ Ingrosso", oli heillä toinenkin yhteinen konemusiikkiprojekti: Supermode. Ja tältä projektilta julkaistiin ainoastaan tämä yksi kappale, Tell Me Why. Mikä on sinänsä sääli, koska kyllä tämä 90% Axwell /\ Ingrosso-projektin tuotoksista kepittää.

Dua Lipa - New Rules (Initial Talk Remix)
Mistä tahansa kappaleesta saa hyvän, kun siihen latoo riittävästi päälle kasariestetiikkaa.

Urban Cookie Collective - The Key, The Secret
Kuukauden (tai siis vuodenajan) pakollinen ysäri. En ole aivan varma, kuinka katu-uskottava voi olla "urbaani keksikollektiivi", mutta se on ainakin kollektiivi, johon haluaisin kuulua.

Aavikko - Quartal Quatch
Aavikon tyypeiltä tuli kokonainen levy pihalle, kannattaa kuunnella. Se on hyvä. Olen positiivisesti yllättänyt myös siitä, että oululainen numerobaari on ottanut Aavikon Torpedo Boysin soittoon.

Justin Martin & Ardalan - Hail Mary
Toisinaan muistelee jotain artistia, jota ei ole kuunnellut pitkään aikaan, ja miettii, että mitäköhän tämäkin muusikko nykyään tekee. Sitten seuraavalla viikolla häneltä tulee uutta musiikkia. Jännää. Hail Mary on julkaistu Trippy Ass Techno levymerkillä, mikä on sille nimensä puolesta erittäin sopiva levy-yhtiö.

Rony Rex feat. New Ro - Mona Lisa
Tästä tulee mieleen enemmän kuin vähän Riton & Kah-Lo-duo, ja ehdottomasti vain hyvällä tavalla. Kuuntelin kerran tätä biisiä krapulassa, ja ihmettelin sen hidasta tempoa. Sama päti moneen muuhunkin kappaleeseen. Pisti miettimään, että käykö ihminen jarnassa oikeasti niin hitaalla, että musiikkikin jumittaa korvissa.

Bor & Mar - Blood Sucker Dubber
Termi "blood sucker" saattaa tarkoittaa joko vampyyria tai hyttystä. Nykyään koen näistä kahdesta hyttysen kauheammaksi olennoksi. Koska niitä on oikeasti olemassa.

Noizu - Slow Down
Kuuntelin tätä biisiä ensimmäistä kertaa vastamelukuulokkeilla samalla kun kärsin flunssan aiheuttamista tukkoisista korvista. Ei ollut ihan optimiolosuhteet bassoraskaan musiikin kuunteluun. Teki itse asiassa pahaa. Mutta se saattoi johtua flunssastakin.

Volac & Gustavo Mota - Like Dis
Tein muuten taas hetken tauon jälkeen mixtapen, ja siinä on mukana tämä biisi. Muutamaa erilaista housea puoleen tuntiin tungettuna. Saa kuunnella.

Toby Green - Check This Out
Csheckkaa tää biisi (tämä oli se kipale, josta on vähemmän asiaa).

Olav Basoski - Duende
Yksi elämäni suurimmista saavutuksista on, kun sain Tähden Irc-gallerian Olav Basoski-ryhmässä, jossa oli 11 jäsentä.

Gil Sanders & Alexenn - Armory
Tämä on toinen biisi, josta on vaikea keksiä mitään sanottavaa. Löysin sen sattumalta joltain soittolistalta. En ole kuunnellut sitä missään hassussa paikassa. Se on hyvä, jos siitä pitää. Näistä lähtökohdista on hankala vääntää juttua.

David Guetta, Brooks & Loote - Better When You're Gone
No selvä, ehkä joudun viimein myöntämään, että minä tykkään David Guettan musiikista. Mutta en niistä biiseistä, joissa on fiittaamassa joko Sia, Nicki Minaj tai Bebe Rexha. Eli noin 80% tuotannosta.

NWYR & Andrew Rayel - The Melody
Spoiler: vaikka nimeä saattaisi luulla kompaksi, niin se ei ole sitä. Tässä kappaleessa nimittäin on melodia.

Feed Me feat. Rosie Doonan - Feel Love
Joskus tulee vastaan biisejä, joissa on niin tiukka nostatus, että jossain vaiheessa sitä tajuaa, ettei droppi voi mitenkään olla tämän hypen väärti. Joskus sitten tulee biisejä, joissa tajuaa, ettei sillä ole mitään väliä, vaan voi nautiskella itse nostatuksesta. Näin kävi itselle tätä ensimmäisiä kertoja kuunnellessa.

Suosittelen vahvasti myös kuuntelemaan Doonanin alkuperäisen, sen verran oleellisessa osassa se on kuitenkin tätä Feed Men versiota:


Little Big - Liar
Oli Antipositive Pt. 2 albumilla muitakin biisejä kuin Skibidi. Uskaltaisinko ehkä jopa sanoa, että musiikillisestikin kiinnostavia, eikä pelkästään hassuun nettivideoon pohjautuvia. Ei, en uskalla.

Sinänsä kiinnostavaa, että suurin osa Little Bigin striimauksista Spotifyssä tulee Suomesta. Asiaan saattaa toki vaikuttanee se, että Spotify ei ole tarjolla Venäjällä.

XS Project & GSPD - Techno Baby
Seuraa jännittävä arvuuttelutehtävä. Iso osa XS Projectin kuuntelijoista tulee "Meme Songs xd"-soittolistalta. Kyseessä on venäläinen tuottajaduo. Pystytkö näillä vinkeillä jo ennen kuuntelua arvaamaan, millaista musiikkia on luvassa?

Ben Remember - EF2MOZ 
Jotkut biisit ovat sellaisia, että ne eivät sinällään kuulosta paljon miltään. Esimerkiksi tämä. Mutta ne tuntuvat potentiaalisilta. Tietyssä ympäristössä ja tietyssä mielentilassa ne voisivat olla maata järisyttäviä kokemuksia. Joskus pelkästään tämä ajatus tuntuu riittävän hyvältä, ja itse biisi alkaakin yhtäkkiä kuulostaa kiinnostavalta.

UMEK & D-Unity - Eliminating the Need
UMEK on muuten tulossa Suomen Helsinkiin huhtikuun alussa. Jos hakkaava teknojumitus kiinnostaa (miksi ei kiinnostaisi), niin suosittelen hommaamaan liput.

Bakermat - Partystarter
Maailmassa ei ole millään tasolla raivostuttavampaa samplea kuin tämän biisin introssa oleva "Lemme go talk to the DJ or I'm outta here". Entisen DJ:n näkökulmasta tämä on aivan liian todellista, ja tuo mieleen paljon kipeitä muistoja.

Alun perin kuuntelin tämän, koska kappaleen musiikkivideon Youtube-thumbnailissa oli tanssiva piirroskoira.


Discopunk - Never Die For You
Ei tämä kauhean lähellä ole discoa, mutta lähempänä sitä kuin punkkia. 

Hawaii Holidays - Liquid Love
Siinä on jotain erittäin suomalaista, kun pykää pystyyn bändin, ja ensimmäinen single kertoo juomisesta. Tai näin ainakin suomalainen mieleni sen ymmärsi. Menoa ja räimettä kuitenkin piisaa, ja huomaa helposti, että kyseessä ei ole tyyppien eka bändi, sen verran tiukka kappale on kyseessä.

Nykyaika - Helena
Onkohan tämä Helena sukua sille Helenalle, joka esiintyy Puhelinseksin "Haista Helena vittu"-kappaleessa (joka on varmasti aktiivisille lukijoille tuttu viime toukokuun soittolistalta).


Samae Koskinen - Häirikkö
Olen antanut itseni ymmärtää, että Tähdet, Tähdet-ohjelma on vähän kuin Vain Elämää, mutta ilman jatkuvaa märsäämistä eivätkä artistit ole jumittuneet toistensa tuotantoihin. En ole oikeasti yhtään jaksoa katsonut, niin en voi vannoa, mutta ainakin yksi hyvä coveri siitä on tänä vuonna tullut.

Maustetytöt - Tein kai lottorivini väärin
Netistä olen saanut lukea Maustetytöistä useamman kerran vertausta Leevi & the Leavingsiin, ja onhan niitä yhtäläisyyksiä sinällään helppo nähdä: molemmat ovat hieman yksinkertaisia musiikillisella puolella, mutta sanoituksissa on jotain uskomattoman koukuttavaa. Lisäksi tykkään molemmista.

FM64 - Jos tulisit mukaani
Aluksi kun kuulin FM64:sta, mietin, että onko kyseessä suomalainen FM-84. Valitettavasti ei ollut, kauhean montaa suomalaista synthwave-bändiä ei vielä ole. Pettymyksestä toivuttuani totesin FM64:n kuitenkin kiinnostavaksi suomalaiseksi indie pop-bändiksi. Ja on tässäkin syntikka.

Rohkeat kuvat - Kerro mulle
Jos Rohkeat kuvat ja Maj Karman kauniit kuvat tekisivät yhteistyöprojektin ilman Maj Karmaa, voisi projektin nimi olla Kauniit & rohkeat kuvat.

Ursus Factory - Askel keveä
Kokonainen uusi levy on tullut myös Ursus Factorylta. Monta hyvää biisiä, mutta nyt valinta osui tähän. Tai tämä osui minuun, miten päin sen tykkää ajatella. Muita hyviä, ja ehkä vähän menevämpiäkin, ovat sinkkuna julkaistu Sydän on suuri, Aikansa kutaki ja Tuote. Muu hyvä, ja ehkä vähän vähemmän menevä, on Yhdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti