maanantai 11. maaliskuuta 2019

Kymmenen reissu-unelmaa

Kesä lähestyy, ja mikä tärkeämpää, kesäloma lähestyy. Loma usein tarkoittaa jonkin verran matkailua. Vaikka itselläni ei ole isompia reissusuunnitelmia tulevaksi kesäksi, minulla on senkin edestä toistaiseksi toteen käymättömiä haaveita. Hauskana yhteensattumana olen nyt nähnyt useassa blogissa haasteen, jossa listataan kymmenen matkailu-unelmaa. Juurikin yhteensattumana, eikä suinkaan niin, että olisin taas skannaillut suosittuja blogipostauksia ja koittanut matkia jotain niistä. Pois se minusta. Jos sellaista siis tekisin.

Tropiikkiin? Vai jonnekin aivan muualle?

Silti, tässä on kymmenen kohdetta, jotka haluaisin elämäni aikana nähdä:

1. Biitsi
Tahtoisin käydä rannalla, jossa on hiekkaa, aurinkoa ja lämmintä. Ja jos oikein kovasti saisin haaveilla, niin biitsillä voisi olla myös jäätelökoju, jossa myytäisiin suklaajäätelöä, jonka saisi oikeaan vohveliin. Ei kuppiin. Kannattaa unelmoida isosti.

2. Kouvola
Olen kuullut niin paljon negatiivista Kouvolasta ja sen betonihäkkyröistä, että se alkaa hiljalleen kuulostaa ehdottomasti näkemisen arvoiselta paikalta. Toki jos ennakko-oletukset pitävät täysin paikkansa, reissun voisi korvata myös tuijottamalla kerrostalon ulkoseinää metrin etäisyydeltä. Mutta ei kai nyt ihan turhasta kylästä biisiä tehtäisi?


3. Gran Canaria
Kanariansaaret alkavat olla jo myyttisessä maineessa oleva turistirysä, jossa en ole ikinä päässyt käymään. En tiedä onko hyvä vai huono asia, että visiitti on jäänyt tekemättä, mutta haluaisin selvittää asian perinpohjaisesti. Olisi kiinnostavaa esimerkiksi tietää, kauanko pää kyseisessä paikassa kestäisi.

4. Goa
Olen kuullut huhuja, että ihmiset käyvät Intiassa etsimässä itseään. Jotkut ilmeisesti myös löytävät itsensä. Aika moni ihminen on kaiketi syvällä sisimmässään joogaohjaaja.

Tropiikkiin.

5. Mount Everest
Haluan päästä maailman huipulle, kuvaannollisesti ja kirjaimellisesti. Vuorikiipeily kuulostaa myös hyvältä aktiivilomalta, eipähän pääse lomalla liikaa laiskistumaan. Uskon myös vakaasti, että Mount Everestin huipulla on ihan hyvät maisemat. Kunhan vain muistaa ottaa toppatakin mukaan.

6. Karkkila
Varmasti Suomen makein mesta, ja tarjoaa kaikkea kiinnostavaa myös kokeneelle maailmanmatkaajalle: torin, kirjaston ja matonpesupaikkoja. Ja ilmeisesti Karkkia. Vaihtoehtoiseksi kohteeksi Karkkilalle olen myös harkinnut Nakkilaa. Tai Kustavia.

7. Mars
Haluan päästä maailman huipun yläpuolelle, ja vaihtaa ihan uuteen maailmaan. Avaruusmatkailu vaikuttaa myös hyvältä aktiivilomalta. Joskin siirtymät kuulostavat aika pitkästyttäviltä. Pitää pakata mukaan jotain lukemista ja pari ristikkoa. Marsissa on myös varmaan toppatakkikin tarpeen.

Mars ei ehkä maisemillaan hurmaa, mutta muut seikat kyllä puoltavat sitä matkakohteena. Kuten esimerkiksi se, että paikka ei vielä ole täysin turistien valtaama.

8. โรงเรียนประทาย
Jokaisen underground-repputravellaajan unelmakohde. En edes itse tiedä paikasta mitään. Valitsin sen vain umpimähkään Thaimaan kartalta. Mutta koska se on Kaakkois-Aasiassa, ja keskellä ei mitään, on sen väistämättä oltava hyvä paikka.

9. Tokio
Japani on paikkana sen verran erikoinen ja hyvin tunnettu, että kyllä sekin kiinnostaisi nähdä. Eksoottinen kulttuuri, "mielenkiintoinen" maine ulkomailla ja hassun näköiset kirjaimet ovat riittäviä syitä matkustaa tähän nousevan auringon maahan ihastelemaan auringonlaskuja.

10. Maan keskipiste
Sitten kun maailman huiput ovat tulleet tutuiksi sekä avaruus on vähän nähty ja koettu, olisi kiva kurkata mitä maailman "pohjalta" löytyy. Ja Maan keskipiste on aika lailla niin lähellä pohjaa, kuin mihin voi päästä. Yleensä kun pääsee pohjalle, on suunta vain pohjasta läpi. Mutta ei maan keskipisteestä. Sieltä suunta on vain maailman pohjasta poispäin.

Maan ytimessä ei tarvinne enää toppatakkia.

Plus vielä yksi:

11. Haaparanta
Minun pitäisi käydä Ikeassa täydentämässä lastulevy- ja lihapullavarantojani. Siihen paras vaihtoehto on tietysti Ruotsin Haaparanta. Ainoastaan Ruotsissa voi Ikean jälkeen nimittäin ostaa ylihintaista Maraboun suklaata Candy Worldista, ja kruunata matkan vierailemalla Systembolagetissa, josta löytyy yli seitsemänvolttista siideriä.

Tavoitteena olisi kuitenkin kesällä saada ainakin yksi näistä unelmista toteutettua. Vielä en tosiaan ole ihan satavarmasti päättänyt, minne menen, mutta ainakin lainasin kirjastosta jo matkaoppaaksi Jules Vernen opuksen Matka Maan Keskipisteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti