sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

Joka kodin Remontti-Reiskamarkkinat

Sen lisäksi, että olen täysin pätevä asuntoekspertti (kuten edellisessä tekstissä todistin), olen myös lisensoitu LVI-asentaja, sähkömies ja toimintaterapeutti. Kaksi näistä kolmesta kyvystä tulee nyt todistetuiksi, kun käyn läpi yleiset asuntojen kriisipesäkkeet, ja kerron, kuinka ne saa korjattua pikkurahalla ja kotikonstein.

Vuotava hana
Ennen

Hanan tippaseminen johtuu usein huonosta tiivisteestä. Asian korjaamiseen ei kuitenkaan kannata suotta laittaa isoa rahaa, taikka kallista ammattilaista asialle. Sen sijaan tiivisteen voi helposti vaihtaa itse, ja halvalla. Sen kun vain ruuvaa kaiken auki, pistää uuden tiivisteen paikalleen, ja ruuvaa kaiken takaisin kiinni.

Jälkeen

Vauriot ikkunoissa
Ennen

Erinäiset viat, naarmut ja luodinreiät ovat yllättävän yleisiä ikkunalaseissa. Asian korjaamiseen ei kuitenkaan kannata pistää isoa rahaa kutsumalla ammattilaista paikalle seisoskelemaan kädet taskuissa tuntipalkalla. Sen sijaan tämänkin esteettisen murheen voi korjata jokaisen remonttimiehen perustyökalulla, ilmastointiteipillä.

Jälkeen

Tahrat seinissä
Ennen

Vaikka kuinka olisi varovainen asukas, niin yleensä asunnon seinäpinnoite ottaa jonkin verran osumaa vuosien saatossa. Tässä esimerkissä seinälle on roiskahtanut aimo annos ketsuppia. Asian korjaamiseen kannattaakin käyttää ammattilaista. Ei tarvitse stressata itseään turhalla työllä, jonka ammattilainen hoitaa hetkessä kohtuullisella korvauksella.

Jälkeen. Kaunis väri.

Vuotavat ikkunat
Ennen

Yleinen ongelma, etenkin vanhemmissa taloissa, on vuotavat ikkunat. Jostain tiivisteiden välistä pääsee vetämään ilmaa, mikä varsinkin talven paukkupakkasilla on ikävää. Asian korjaamisessa ei ole kuitenkaan iso raha ja lisensoitu toimintaterapeutti tarpeen. Helppo kotikikka vedon vähentämiseen on ikkunan sulkeminen.

Jälkeen

Tahrat lattiassa
Ennen

Lapsilla, ja miksei lapsenmielisilläkin, on vähän paha tapa piirrellä paikkoihin, joihin ei pitäisi. Toistensa naamoihin, seiniin, ja ennen kaikkia lattioihin. Näiden tahrojen poistaminen on hieman työlästä, mutta onneksi asian ainoa ratkaisu ei ole iso rahatukko, eikä edes intohimoisesti lattioihin suhtautuva henkilö. Sen sijaan riittää, kun vain valitsee lattian väristä maalia, ja sutii sillä tahrat peittoon.

Jälkeen. Eikä kukaan saa enää koskaan tietää, mitä lattialle on tapahtunut.

Näillä ohjeilla saat ratkottua pahimmat kämpän kuntomurheet, ja pidettyä asunnon arvon korkeana. Päätyi sitten tekemään korjaukset itse tai ei, niin tärkeintä on kuitenkin viedä remontit maaliin korkealla laadulla, jottei niiden paikkaaminen ole seuraavan asukkaan ongelma. Häntä nimittäin saattaa mahdollisesti tympiä ketsuppitahrojen hinkkaaminen jokaisesta pinnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti