sunnuntai 23. joulukuuta 2018

Ilmaisia joululahjoja, vielä ehdit!

Viimeisen kuukauden katatonisessa tilassa viettäneiltä on saattanut mennä ohitse, että huomenna on jouluaatto. Ja se tarkoittaa lähinnä yhtä asiaa: lahjoja.

Tänään alkavat olla viimeiset hetket hankkia näitä lähimmäisenrakkauden osoittamiseen tarkoitettuja taika-artifakteja. Mutta entä jos tili näyttää nollaa? Ei syytä huoleen. Sain nimittäin tällä viikolla Tori.fistä sähköpostiini viestin, jossa sanottiin, että aineeton lahja on joulun hittilahja (hassu kommentti sivustolta, jonka pointti on diilata vanhaa roinaa). Ei kukaan sellaista oikeasti halua, vaan pleikkarin. Onneksi loppuun vielä kuitenkin todettiin, että heidän sivuiltaan löytyy myös "Annetaan"-osio, josta voi tuurilla löytää ilmaiset joululahjat.

Ja tuuria todellakin on ilmassa. Ei ehkä ihan pleikkarin verran, mutta lähes yhtä hyviä ehdokkaita on tarjolla. Joten, tässä vielä viime hetken rahoitusongelmattomat joululahjavinkit:

Betonipilari


Jos edellisinä vuosina on tullut annettua turhan köykäistä roinaa paperinpainoksi, niin nyt on elämäsi tilaisuus antaa vähän jykevämpää tavaraa ja korjata vanhat vääryydet. Ja miten hienoa olisikaan antaa lahja, jonka ojentamiseen tarvitaan vähintään kolme ihmistä.

Uusi Testamentti x2


Tympäiseekö joulun maallisuus ja tuntuuko, että kaveri on suoraan saatanasta? Anna lahjaksi uusi testamentti (ja psalmit ja sanalaskut, miksei kukaan ikinä muista psalmeja ja sananlaskuja). Saatavana kaksin kappalein, joten hyvää kirjaa riittää jaettavaksi useammallekin pakanalle.

Retro uuni/hella


Vanhan tavaran kutsuminen retroksi on aina myyvää. Toisinaan tosin mietityttää, missä vaiheessa retroroina muuttuu arvoantiikiksi. Tämän hellan kohdalla jäi myös vaivaamaan, että onkohan kukaan oikeasti arkielämässään niin superkokki, että käyttäisi kaikkia neljää levyä hellasta yhtaikaa. Kolmella pärjää ihan hyvin.

Tabletit stressin helpottamiseksi


Itse onnistuin stressaamaan joululahjojen hankkimisesta sen verran paljon, että nämä tabut olisivat olleet tarpeen. Ovat tosin elukoille suunnattuja, mutta eikö se vain tarkoita sitä, että silloin kärsii ottaa tupla-annoksen? Paitsi jos kohde-eläin sattuu olemaan hevonen. Tästä kuitenkin lahjavinkki perheen karvaisemmille jäsenille.

A: ur&penn timantti rannekello


Tuntuuko siltä, että tähän mennessä ehdotetut lahjat eivät ole olleet arvoltaan aivan riittäviä? Myönnän kyllä, harva ihminen kehtaisi antaa vaikkapa vaimolleen joululahjaksi betonipilaria. Nyt kuitenkin lähtisi (kirjaimellisesti) timanttia, ja halvalla. Sen kuin hakee pois.

Suvi Isotalo CD


Hauska fakta: jos kasattaisiin torni CD-levyistä, joita ihmiset eivät enää halua kuunnella, olisi tornilla korkeutta saman verran kuin maasta on matkaa kuuhun. Pikaisen Spotify-testin perusteella tämä CD taitaisi ainakin itsellä päätyä samaan pinoon. Ei huono, mutta ei kauhean mieleenpainuva. Sopii lahjaksi avaruusmatkailusta haaveilevalle.

A: Hackmann kattilan kansi


Tästä innokkaalle ruoanlaittajalle/romuraudan kerääjälle/frisbeegolfin harrastajalle. On varmasti kenttien kovin jätkä, kun on metallista tehdyt kiekot. Eivät pienet pöheiköt enää menoa hidasta.

Julisteet


Jos toisaalta tuntuu, että jollakulla on motivaatio-ongelmia, niin tässä olisi kevyen hellä potku perseelle. Itse voisin alkaa uskomaan itseeni ihan vain sen vuoksi, ettei tarvitsisi tällaisia ripustaa seinälle.

Vanha lypsykone


Vähän jytkympi rintapumppu. Vetäisee maidot pihalle vaikka miehestä jos tarve vaatii.

Toivottavasti näistä ideoista löytyy jotain lahjoittamisen arvoista. Ja vaikkei löytyisikään, niin ei kannata ottaa asiasta liikaa stressiä. Tärkeintä on nauttia joulun ajasta omalla tavallaan. Joko perheen parissa puuhastellen, tai omassa rauhassa itseään hemmotellen, ehkä mahdollisesti vaikka maitoa juomalla. Niin tai näin, niin haluan toivottaa

hyvää Joulua kaikille lukijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti