sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Suuret pienet ongelmat


Olen ostanut johtokourun. Tai itse asiassa ostin sellaisen jo monta vuotta sitten. Ajatukseni tässä oli juuri se, mitä johtokourun ostajalta voi olettaa: hankin tämän, jotta saan rumat johdot piiloon häiritsemästä. Muuten ihan hyvä ajatus, mutta neljä vuotta myöhemmin kouru on edelleen avaamattomana Bilteman paketissa.


Totta kai ensimmäinen mieleen tuleva syy tälle kourun käyttämättömyydelle on ostajan laiskuus, eikä se sinällään ole väärä arvaus. On aina yllättävän työlästä sukeltaa tv-tason tai tietokonepöydän taakse säätämään johtoja. Lisäksi johtokourun mukana tuli jokin uusi työkalu piuhojen pujottamista varten, mutta en osaa käyttää sitä, enkä jaksa opetella.

Tai ehkäpä syy onkin oikeasti muutospelko. Entä jos kouruttamisen jälkeen piuhojen saaminen esiin on työlästä? Tai ehkä niiden käsittely muuttuu vaikeammaksi, kun jokaista kaapelia ei voi enää vetää erikseen, vaan niiden sijasta on käsiteltävä yhtä jykevämpää letkua? Mitäpä jos johtokouru näyttääkin vielä rumemmalta kuin yksittäiset johdot?

Ostin sitten viime keväänä Thomannilta kaapelisiteitä. Eikä mikään muuttunut, kyseiset kapistukset ovat edelleen minigrip-pussissa työpöydälläni. Yhden otin esiin stressileluksi, sillä velcroa on mukava räplätä kun ärsyttää. Näitä siteitä ei kuitenkaan tarvitsisi millään työkalulla kikkailla paikoilleen, ne eivät olisi niin näkyviä kuin johtokouru ja velcrokin olisi huomattavasti näppärämpi systeemi verrattuna muoviputkeen.


Monella tapaa siis ylivertainen vaihtoehto. Siltikään se ei kelvannut. Ehkäpä onkin todettava, että lattialla vipeltävät johdot eivät olekaan minulle ylivoimainen ongelma, ehkä ne eivät vaikutakaan elämänlaatuun kovin merkittävästi. Toki tämä ajatusmaailma on vaarallinen. Seuraavaksi lattialle saattavat pian päätyä vaikka pyykit.

Kannattaa kuitenkin valita elämässä itselleen sellaiset ongelmat, joilla on oikeasti väliä, eikä hassata aikaa, energiaa ja rahaa turhuuksiin. Tähänkin kaapeliprojektiin olen laittanut jo 10,40 euroa, eikä loppua näy, ellen pian onnistu muuttamaan itseäni ja keksimään parempia murheita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti