sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Kuukauden soittolista: Syyskuu 2018

On taas aika kasata kuukauden parhaat biisit. Tai itse asiassa kahden kuukauden, sillä viime kuun lista oli vähän erikoisuus. Ja niin on muuten ensi kuun listakin. Mutta keskitytään nyt kuitenkin tähän kuukauteen. Tällä kertaa olen lisännyt kappaleiden yhteyteen juomasuosituksia musiikillisen nautinnon täydentämiseksi.Modek - Clown In My Kitchen
On ihan järkevää miettiä, miksi keittiössä on klovni. Olen henkilökohtaisella tasolla kysynyt itseltäni usein samaa. Nyt tälle aivopähkinälle on omistettu oma kappalekin.

Juomasuositus: soodavesi

Juliet Fox - Can't Sleep
Jos ei nukuta, niin siitä voi tehdä biisin. Juuri tällainen synkähkö tech house on silloin oiva valinta, sillä se todennäköisesti turruttaa hyvin uneen. Tai tanssimaan, 50-50.

Juomasuositus: kahvi

A-Trak & Todd Terry - DJs Gotta Dance More
Joskus vuosia sitten, kun tein aktiivisemmin DJ-hommia, oli toisinaan parikeikkoja. Yleensä useampaa DJ:tä tarvittiin silloin, kun piti roudata äänentoisto johonkin perähikiälle latotansseihin. Parikeikoissa oli kuitenkin se hyvä puoli, että toinen saattoi hetkeksi ottaa soittohommat haltuun jos toinen halusi käydä tanssilattian puolella mutkan. Oi niitä aikoja.

Juomasuositus: kultahileinen kuohuviini

Ivan Gough & Feenixpawl ft. Georgi Kay - In My Mind (Axwell Radio Edit)
Jos jokin on varma merkki vanhaksi tulemisesta, niin se on "ennen musiikki oli parempaa, kaikki on nykyään paskaa"-ruikutus. Nyt on tämäkin piste saavutettu, kun In My Mindistä tehtiin uusintaversio. Vanha oli hyvä, uusi ei. Tämä on se vanha.

Juomasuositus: kultalonkero

Danny Byrd - Holy Star
Ei kaiken drum'n'bassin tarvitse olla hirveän synkkää turpaan mättämistä, Danny Byrdin tekeleet ovat tästä oiva todiste. Mukavan harmonista, ja etten jopa sanoisi kesäistä.

Juomasuositus: märkä omenasiideri

Fatboy Slim - Star 69
Typerät mutta tarttuvat sanat, joita voi itsekseen mutista, ja jälkikäteen sitten hävetä, kun hoksaa mitä tuli sanottua.

They know what is what,
But they don't know what is what,
They just strut.
What the fuck?

Juomasuositus: Desperados-olut

Jauz ft. 666 - Super Fly
Jos jokin on varma merkki nuortumisesta, niin se on "vanha musiikki on ihan paskaa, kaikki on nykyään parempaa"-ruikutus. Nyt on tämäkin piste saavutettu, kun Super Flystä tehtiin uusintaversio. Vanha oli hyvä, mutta uusi vielä parempi. Tämä on se uusi.

Juomasuositus: ota ohvia

AikaPoliisi - Saatana Kuinka Rakastankaan
Suomi-italon sankari Aksuli on todennut, että "italo toimii lyhyen hetken ajan, sitten se hapattuu ja muuttuu paskaksi". Eletään hetkessä, ja nautitaan vielä.

Juomasuositus: mojito

Spekti - Forza Italia
Italosta puheen ollen, Suomen ärsyttävin suosikkiräppärini Spektikin on ottanut hauskoja retrovaikutteita uuteen biisiinsä.

Juomasuositus: Peroni tai punaviini. Mainitaan siinä biisissäkin, koska se on suomalainen räp-biisi, ja ne kertovat aina joko juomisesta tai ulkomaanlomailusta. Vähän kuten tämä blogikin.

Eläkeläiset - Humppa haisee
Nämäkin jampat ovat vielä elossa. Yllättävää sinänsä. Mutta positiivisella tavalla, en osaa enää kuvitella elämää ilman eläkeläisiä. EP:llä oleva kappale Humppasafari sisältää myös yhden parhaimmista lyriikkapätkistä mitä olen tänä vuonna kuullut: "oliks tässä soolo?". Ilmeisesti oli, tai ainakin olisi pitänyt olla.

Juomasuositus: Corega-liuos

Ariel Pink - Another Weekend
Hauska muisto Dublinista, paikallisessa olutravintolassa tuli tämä biisi, ja kyllähän se Shazamilla piti selvittää. Alun syntikkatiluttelusta tuli vähän Leevi & Leavings mieleen, mutta muita yhtymäkohtia ei paljoa taida ollakaan.

Juomasuositus: paras olut, mitä on tarjolla

Teksti-TV 666 - Katko
Tekstareilta uutta musiikkia. Uusi levy olikin harmittavasti vain viiden biisin mittainen, joista kaksi kipaletta oli jo kuullut ennakkoon. Omaksi suosikikseni jäljelle jääneistä kolmesta lopulta muodostui tämä kymmenen minuutin instrumentaalifiilistely.

Juomasuositus: tinneri

Mouhous - Valvon
Hyvinkin erilaista kuin mikään aikaisemmin kuulemani esitys Mouhoukselta. Ei suinkaan huonossa mielessä. En tosin ole täysin varma, etteikö joku olisi vahingossa tuutannut nettiin Negatiivisten Nuorten uutta sinkkua väärän nimen alle.

Juomasuositus: kusikilju

Jefferson Airplane - White Rabbit
Katsoin Pelkoa Ja Inhoa Las Vegasissa-elokuvan, ja nyt tätä kappaletta kuunnellessani en pysty ajattelemaan kuin kylpemistä radioiden ja muiden kodinelektroniikkavälineiden kanssa. Toisaalta, elokuva teki biisistä paljon "kiintoisamman", ja antoi sille ehkä "kontekstia".

Juomasuositus: sixpäkki kaljaa. Lisäksi kaksi pussia pilveä, 75 annosta meskaliinia, viisi liuskaa kovatehoisia lappuja sekä suolasirotin puolillaan kokaiinia. Valtava valikoima eri värisiä annoksia piriä, unilääkkeitä, PCP:tä ja ilokaasua. Kyytipojaksi litra tequilaa, litra rommia ja puoli litraa raakaa eetteriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti