torstai 2. elokuuta 2018

Pakollinen maininta ulkona vallitsevasta lämpötilasta

Suomea hellii ainakin vielä toistaiseksi käristyskupoli, eli ihmispallogrilli, joka lämmittää ilmaa. Tosin lämpöä on tullut jo niin pitkään, että ei se enää oikeastaan edes lämmitä, se vain on. Jotain tilanteesta kertoo se, että alle 25 astetta alkaa tuntua jo vääjäämättömästi lähestyvän syksyn ensimmäisiltä merkeiltä.

Helle kirvoittaa myös hauskaa huumoria.

Säässä on ollut se hyvä puoli, että se on tarjonnut kahvihuonekeskusteluihin joka päivä jutun juurta. Toisinaan puhutaan lämmöstä, toisinaan puolestaan puhutaan lämmön loppumisesta (tai oikeastaan kuinka se ei lopu). Aluksi samat aiheet joka päivä aiheuttivat pientä ärtymystä, sitten alkoi tuntua isoa ärtymystä, mutta nyt tällä hetkellä olen lähinnä välinpitämätön asian suhteen. Helle on sulattanut kyvyn olla kiukkuinen pikkuasioista. Mikä on ihan hyvä.

Elämä ei ole helppoa, vaan vaikeaa. Kartta osoittaa punaisella kuinka vaikeaa elämä tarkalleen ottaen on. Lapissa on rankkaa.
 
Onnistuin vain lahjakkaasti tyrimään asiani, ja sairastuin reippaaseen kuumeeseen keskellä heinäkuuta. Kuume on lähtökohtaisesti jo aika ankeaa, mutta kun siihen lisätään vielä helle, niin kyseessä on tupla-ankeus. Vettä menee litratolkulla jo pelkästään siihen ettei kuole, vaikka ei se hengissä pysyminenkään hääviä ole, kun vuoron perään puskee kylmää hikeä ja kuumaa hikeä.

Sori siitä.

Toisaalta, helteellä on aina pakko tehdä kaikkea jännää ulkona, kuten käydä uimassa, piknikillä, kahvilla kesäkahvilassa, suppailemassa, festareilla, kesämökillä, ottamassa aurinkoa puistossa ja syömässä jäätelöä torilla. Sairastaminen on oiva tekosyy luistaa näistä vastuista. Vaikka ei tilanne kyllä ole parantunut näin terveenäkään, tälläkin hetkellä istun sisällä kirjoittamassa blogia. Olen tosin voinut vedota myös siihen, että en ole vielä päässyt kesälomalle.

Yli viisi päivää jatkunut lämpö on johtanut myös siihen, että Suomesta ovat kaikki tuulettimet loppuneet. Tämä nälkävuosiin verrattavissa oleva pula perushyödykkeistä on erityisen huolestuttavaa, sillä ihmisiä kuolee kun on kuuma. Lisäksi ottaa päähän, että kämppään ei saa edes läpivetoa aikaiseksi tuomaan jonkinlaista ilmavirtaa. Kuolen ainakin henkisesti.

Jokohan helvettikin on jäätynyt. Kohta varmaan pääsee itse selvittämään asiaa.

Viime kesänä ostin kahdet shortsit, sillä ajattelin niiden riittävän loppuiäkseni. Harvoin lämpöä on kuitenkaan ollut niin pitkään etteikö kahta paria vuorottelemalla olisi selvinnyt. Enää ei selvinnyt. Mutta onhan se oikeasti kiva kun on lämmin. Ei ainakaan tarvitse shortsien päälle kaivaa toppahousuja. Ja, kuten tapana on sanoa, "ei saa valittaa kun kerrankin on lämmin".

Kirjoittaja toivoo, että sanomalla "ulkona on kuuma" lämpötila vähän laskisi. Mutta ei paljon. Ei saa valittaa kun kerrankin on lämmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti