torstai 26. heinäkuuta 2018

Kuukauden soittolista: Heinäkuu 2018

Maailmassa on kolme asiaa, jotka eivät ota lomaa: pienyrittäjät, maatalousyrittäjät ja *yrittäjät. Ja Kuukauden soittolista. Nyt näitä asioita on tosin jo neljä. Joku kolmesta aluksi mainitusta kuitenkin lusmuaa, koska kaikkien innolla odottama heinäkuun soittolista ainakin on nyt tässä, lomakaudesta huolimatta.

Tällä maatalousyrittäjällä ei ainakaan näytä olevan kiire mihinkään.

 

Slagsmålsklubben - Ovningskora
Ruotsalaista tiluttelua. Kaikki on aina vain leikkiä ja hupailua sävellajin nostoon saakka.

Chocolate Puma & Tommie Sunshine feat. MX2 - Tear This Mother Down
En tiedä mitä pahaa tämä äiti on tehnyt, tai miksi se pitää repiä alas, mutta jos tällaisen omituisuuden saattaa ohittaa kappaleen lyriikoissa, niin tässä on ihan hyvä biisi subwoofereiden ja naapureiden kiusaksi.

Hyper - Spoiler
Joskus, harvoin, Spotifyn "Suomen 50 viraalisinta"-lista yllättää positiivisesti. Juhannuksen jälkeen siellä oli tämä. En tiedä miksi Hyper oli noussut listalle neljä vuotta vanhalla kappaleella, mutta pääasia että nousi.

DJ Mad Dog & Unexist - Disproving God
Olen hieman kaksijakoisissa tunnelmissa: kuukauden päästä olisi mahdollista nähdä DJ Mad Dog livenä, ja se olisi siistiä. Toisaalta, pelottaa mennä. Tiedän, että rikkoisin niskani ja jalkani bilettäessä.

Omnia - CYBERPUNK
Joskus olen väittänyt Omniaa melodisen trancen mestariksi, sillä jokainen uusi biisi tuntuu olevan aina edellistä parempi. Kohta joutuu keksimään hienomman tittelin kuin "mestari".

Ace - Wait for You (Dancefloor Night Version)
Joskus on biisejä, joita ei ole Spotifyssä, mutta joiden toivoisi olevan siellä. Tämä ei ole sellainen. Se saa minut herkistymään joka kerta. Nyt harmikseni se oli ilmestynyt streamattavaksi.
 
Sean Finn x Guru Josh - Infinity 2018 (Klaas Remix Edit)
Pitikö tämäkin kaivaa haudasta taas kerran. Ainakin kolmas remix menossa. Alkuperäinen 1990, uudelleenversiointi 2008, uudelleenversiointi 2012, uudelleenversiointi 2018. Lisäksi, on aika synkeää havaita, että klassisimmasta uusinnasta on jo kymmenen vuotta. Samalta tämä uusikin tosin kuulostaa, joten ehkä olen nuori jälleen.


Scooter - Bora! Bora! Bora!
Olen pettynyt, jos erään Volkswagenin mallin omistajat kuuntelevat autoissaan muuta kuin tätä.

Болат Нуримов - Зың
Tämän biisin nimen etsiminen kirjoitettuna oli aika työlästä, en voinut sitä itsekään kirjoittaa ilman kyrillisiä aakkosia. Ilmeisesti joku muukin on googlettanut "bonat hypnmob", sillä hakukone osasi sitä suositella. Ei löytynyt kuitenkaan. Lopulta piti jakaa Facebookiin ja sieltä tekstistä kopioida.

MEGA-Ertsi feat. Adi L Hasla - Pakita
Aluksi luulin, että Bomfunk MC's:n Freestyler-videosta tuttu ohjainjäbä on lähtenyt tekemään musiikkia:


En voi olla ainoa joka näkee tässä yhdennäköisyyden:


Sitten hoksasin, että näiden kahden kuvan välillä on aikaa n. 20 vuotta, eli varmaan eri tyypit kuitenkin kyseessä. MEGA-Ertsin biisi on ihan perushauska kesähitti nokkelihkoilla lyriikoilla.


Aksuli - Hiekkatie
Aksuli on ehkä vähän yhden tempun ihme, mutta jos sen yhden tempun tekee hyvin (eikä liian usein), olkoon se anteeksi annettavaa.

Hjerteslag - Sang Til Sonja
Mielestäni saavutin kauhean paljon musiikkihipsteripisteitä, kun eräänä päivänä Spotifyn Daily Mix tarjosi listaa, joka sisälsi ainoastaan norjalaista rock-musiikkia. Ei se ehkä lopulta ollut omaa suosikkiani, en ole norjalainen, mutta kerrankin ainakin oli jotain erilaista.

Body Count - Institutionalized 2014
Elämä 2014-luvulla ei ollut helppoa. Voin silti samaistua tähän kappaleeseen niin monella tapaa vielä näin vuonna 2018.

Satellite Stories - Carried Away
Varmaan menestynein bändi, joka Oulusta on saatu pihalle puskettua, ja sitten kuitenkin päättävät lopettaa liian aikaisin. Satellite Storiesista jäi kyllä aina vähän mielikuva bändinä, jolla oli kovasti potentiaalia vaikka mihin ja suosiotakin, mutta homma ei ikinä lähtenyt isommalle vaihteelle. Parin ekan singlen perusteella viimeinen levy tulee kuitenkin olemaan "hyvää settiä".

Billy Joel - We Didn't Start the Fire
Näin hauskan showerthoughtin Redditissä tästä:

For someone who didn't start the fire, Billy Joel sure is defensive about it.

Pistää kyllä vähän epäilyttämään.

Raskasta Iskelmää feat. Tony Kakko - Ajetaan Tandemilla
Hieman kyllä mieltäni pahoitin, kun huomasin että Ajetaan Tandemilla luokitellaan nykyään ilmeisesti iskelmäksi. Tämä coveri on lähempänä iskelmää kuin se alkuperäinen.

Mokoma - Hei hei heinäkuu
Nyt on ajankohtaista musiikkia. Tai viikon päästä. Toisaalta, Mokoma on aina ajankohtaista.

PÄÄ KII - Apinoiden planeetalla
Vaikka ei äkkiseltään uskoisi, niin Pää Kii on parasta kesämusiikkia mitä kuvitella saattaa. Rattoisaa sekoilua koko suvi.

Hertsi putos kyydistä - Lomalta Katkolle
Tässä kaikille, joiden kesäloma loppuu nyt. Eli jollekulle muulle kuin minulle, sillä minulla on edelleen kesäloma edessä, hähää, hajotkaa töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti