sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Kuukauden soittolista: Kesäkuu 2018

It's funny 'cause it's true.

Blogin pitkäaikaisemmat lukijat saattavat muistaa, kuinka vuosi sitten valitin Spotifyn soittolistan upottamisen blogipostaukseen olevan rikki. Vika oli upotekoodin generoinnissa ja ääkkösissä. On kuitenkin ilo huomata, että nyt vika on korjattu. Eihän siihen mennytkään kuin reilu vuosi. Toisaalta, demokratiassa ja tietotekniikassa pätee sama lainalaisuus: jos et äänestä vaaleissa tai raportoi bugia kehittäjälle, niin et kyllä sitten saa valittaakaan.Hardwell & Metropole Orkest - Conquerors
Jopa geneerisen elektrohousebiisinkin saa kuulostamaan kiinnostavalta kun siihen lisää puolentoista minuutin mittaisen oikean orkesterin soittaman intron.

Koobra & Erconomics - Run (Roisto Remix)
Tykkäsin siitä kohdasta missä sanottiin "run". Koobra, Erconomics ja Roisto on kyllä sellainen supertripla, että hankala sillä kyllä on hävitäkään.

Studio Killers - Party Like It's Your Birthday
"Juhli kuin olisi synttärit" on teoriassa kivasti sanottu, mutta toisaalta ainakin omien syntymäpäivieni juhlinta on ollut niin rajoittunutta viime vuosina, että lausahdus kääntyy vähän itseään vastaan. Juhli kuin kävisit päivän töissä ja illasta joisit pullakahvit ja menisit ajoissa nukkumaan, jotta jaksat taas seuraavana päivänä töihin.

Krystal Klear - Neutron Dance 
Tämä oli mieleenpainuvin osa Parklifessä kuuntelemastani Steve Lawlerin setistä. Hyvän mielen biisi, vaikka ei ehkä kauhean montaa kuuntelukertaa välttämättä kestäkään. Tuli kuitenkin todistettua, että Shazamia voi käyttää myös äänenlaadultaan "tyydyttäviin" YouTube-videoihin. Biisi löytyi alla olevasta videosta alle puolen sekunnin miettimisajalla. Onhan siinä kyllä melodia suhteellisen helposti tunnistettavissa.


Eric Prydz - Every Day
Pryda - Rotonda
Cirez D - The Accuser
Tämänkin näin siellä. Kaikki kolme siis samaa artistia, mutta eri nimellä. The Accuseria lukuun ottamatta listan biisit tuli kuultua. Every Day erityisesti sytytti yleisön laulamaan mukana (ei noissa muissa edes ole sanoja). Vaikka matkapäiväkirjassa sanoin, että huonolaatuiset videot eivät tee keikalle oikeutta, niin kävin silti Youtubesta niitä selailemassa. Saattoi olla, että suhteellisen lähellä omaa keikkakatselupaikkaani kuvatulla videolla kuului kiusallisen tuttu ääni ölisemässä.

Zombie Nation - Ticket
Hyvä biisi. Kärsii vain vähän samasta ongelmasta kuin monet muutkin teknobiisit, eli en oikein tahdo jaksaa loppuun asti kuunnella sitä. Eikä siitä oikein keksi mitään sanottavaa. Hyvä biisi silti.

The Crystal Method feat. Matisyahu - Drown In The Now
Miten moni muistaa suunnilleen 12 vuoden takaa sen juutalaisen räppärin, Matisyahun? Oli partaa, sivukiehkurat, musta puku, kaikki mahdollinen mitä kunnon hasidi tarvitsee. Parin hitin ihme, joka tuli jostain aivojen syövereistä mieleen eräs päivä. Eivät ne biisit huonoja kyllä olleet, jotenkin ovat vain päässeet unohtumaan. Tyyppi tekee kuitenkin vielä keikkaa, nykyään on tosin hävinnyt kaikki uskonnollisuuteen viittaava ulkokuoresta. Ehkä musta puku ja parta hiostivat keikalla liikaa.

Teflon Brothers - Maradona (En Español)
Miksi? Toisaalta, olisihan se siistiä, jos tästä tulisi Despaciton kaltainen megahitti, josta kukaan ei ymmärtänyt mitään, mutta jota silti piti hoilata ympäri maailmaa. Ollaan jo hyvässä vauhdissa, en minä ainakaan tajua tästä mitään. Ties vaikka sanat olisivat vaihdettu ihan uusiksi.

Yksi Totuus feat. LEO - Juodaan viinaa
Ei liene mikään sattuma, että tämä tuli pihalle pari päivää ennen juhannusta. Melko toimiva, melko siedettävä ja melko geneerinen bileräppibiisi, joka kertoo tyypilliseen tapaan viinan juomisesta. Coveri Hectorista, joten jokainen varmasti osaa kertosäkeessä laulaa mukana. Oli niin halvan oloinen kappale, että meinasin pudottaa pois, mutta menköön nyt kerrankin kesän kunniaksi. Pitäähän niitä kesähittejä olla.

Area52 - Funkkaan toista vuosisataa
Hyvät hyssykät mikä flow. Suomiräppiä sulavammasta päästä, kertsi ei ehkä ihan niin iske, melkein ennemminkin painaa vähän jarrua hyvälle meiningille, mutta muuten iskee kuin lasikuituvartinen pajavasara.

Pendulum - The Island, Pt. 1 (Dawn) - Skrillex Remix
Skrillex on nimi, jota en ole kuullut pitkään aikaan. Muutama biisi on tullut parin viime vuoden aikana, mutta jotenkin ne ovat menneet ohi. Eihän siellä ole kuin esimerkiksi yksi 140 miljoonan streamausta kerännyt kappale. No, tässä on nyt remixi, jonka olen kuullut, ja todennut, että vähän alkaa olla Skrillexista puhti pois.

Defiance, Ohio - Condition 11:11  
Tämän kuukauden uusi genre on folk punk. Melkein kuin oikeaa folkia, mutta soitettuna ja laulettuna vähän sinne päin.

Harley Poe - Transvestites Can Be Cannibals Too
Tämän kuukauden varmaan kiinnostavin biisi. Ja folk punkia tämäkin. Voimaannuttava ja tasa-arvoa korostava kappale.

Ne Luumäet - Kesäloma on kesällä
"Hyvä että kesäloma on aina kesällä" on hauska toteamus aina siihen saakka, että lomat palavat tyhmän projektin parissa eikä kesäloma enää olekaan kesällä. Onneksi ainakaan vielä ei ole käynyt näin.

Chicane - Rainbow
Jos kuuntelija odottaa, että jossain vaiheessa lähtee, niin ei lähde. Mutta aina ei tarvitsekaan, joskus voi vain rauhassa nautiskella elektronisesta pöhinästä.

Paperi T - Sinä Jne.
Joskus pidin Paperi T:tä tekotaiteellisena paskana. Sitten muutuin itse tekotaiteelliseksi ihmiseksi ja aloin pitää siitä. Ainoa mikä vaivaa on tämän biisin lopetus. Onko se tarkoituksella, vahingossa vai teknisen virheen vuoksi sellainen kuin se on? Taiteilijoissa on se huono puoli, että ikinä ei voi olla varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti