keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

IRC-gallerian toiseksi parhaat ryhmät

Vaikka tätä voi olla vaikea uskoa, niin tämä blogi on demokraattinen julkaisualusta. Kirjoitan siitä, mistä ihmiset haluavat, vaikka hellällä rautaotteellani ohjaankin isoja linjoja. Vilkuilinkin eräs päivä luetuimpia tekstejä, ja huomasin, kuinka lähes päivälleen kahden vuoden takainen teksti IRC-gallerian parhaista ryhmistä oli toiseksi suosituin kaikista kirjoituksistani. Siksipä sille on luontevaa tehdä jatko-osa, näinhän markkina- ja blogitalous toimii.

Mikä IRC-gallerian ryhmissä sitten kiinnostaa? Nostalgia. Aina on hauskaa muistella kiusallista nuoruuttaan vuosikymmenen takaa, ja todeta tulleensa ainakin vähän eteenpäin ihmisenä. Vanhojen kaivelu on tunkkainen tuulahdus menneisyydestä, ja galtsun muodossa sitä kaivelua on turvallista tehdä, koska IRC-galleriaa ei enää käytä kukaan eikä sinne tarvitse (tai voi) enää palata. Vähän sama fiilis tulee ysärimusiikista.

Vielä voisi lisätä, että ei sinne edes haluaisi palata.

Ja olihan se galleria maaginen paikka. Siellä pystyi juttelemaan tuttujen kavereiden kanssa, tutustumaan uusiin kavereihin ja stalkkaamaan vanhoja kavereita. Vähän kuin Facebook, mutta ei täysi paska. Ehkä aika on vain kullannut muistot, mutta kyllä IRC-galleria Fabon voitti helposti. Kyylätessä piti vain muistaa pistää vieraskirjafeature pois päältä, ettei salakatseluhetkestä jäänyt jälkiä.

Mutta niitä ryhmiä, niitähän ihmiset halusivat eivätkä höpinöitä vanhan miehen harrasteluista (puolustuksekseni voin sanoa, että en silloin ollut vanha):

- ▂▃▄▅▆ + Musiikki 23668 jäsentä
Tämä oli aikanaan jopa edistyksellinen ryhmä. Ryhmä, jonka nimessä ei ollut kirjaimia, vaan joitain omituisia symboleita. Melkein kuin magiaa. Ja se symboloi musiikin kuuntelemista TÄYSIÄ, mikä oli esiteinin sisällöltään ohuenlaisessa elämässä erittäin tärkeää. IRC-gallerian suosituin ryhmä, ainakin nykyään.

Facebook Tietokoneet ja internet 7182 jäsentä
Sinällään ironista, että IRC-gallerian seitsemänneksi suosituin ryhmä on omistettu yhteisöpalvelulle, joka sen oikeastaan tappoi. Ja kun Facebook on nyt (toivottavasti) menossa samaan suuntaan, eli alas, on tilanne entistäkin ironisempi. Olettaen, että tiedän mitä "ironinen" edes tarkoittaa.


Rakkaus 6901 jäsentä
Harva asia kertoo yhtä paljon rakkaudesta kuin U+25A1 WHITE SQUARE-symboli. Se on mystinen ja vaikeasti tulkittava asia, jota on haastava pukea sanoiksi. Sen olemassaolo ylittää kaiken ymmärryksemme. Tai sitten se on risti, jota selain ei osaa näyttää oikein.

Hymyile niin ne luulee että tajusit. Elämänkatsomus ja filosofia 6074 jäsentä
Suhteellisen toimiva neuvo, mutta vielä parempi olisi "sano joo niin ne luulee että tajusit ja toivo ettei se ollut kysymys koska muuten kohta on luvassa kiusallinen hiljaisuus kun ne odottaa vastausta, vaikka et edes tiedä joutuneesi kysymyksen uhriksi".

"Kerro toki lisää, ymmärrän kaiken"

vittuilu on taitolaji Mielipiteet 5416 jäsentä
Vittuilu on taitolaji, se on kyllä ihan totta. Lisäksi taitolaji on käyttää isoa alkukirjainta ryhmän nimessä.

Jos osaat hiihtää, suksi vittuun Urheilu ja liikunta 3100 jäsentä
Olisi kiinnostavaa tietää, millaista keskustelua käydään ryhmässä, jonka nimi viittaa oikeastaan vain muille vittuiluun. Jotenkin voisin kuvitella, että ei ainakaan kovin rakentavaa. Jos näin on, niin voin todeta hyvin vähän muuttuneen internetin keskustelukulttuurissa vuosien saatossa. Harmikseni keskusteluita ei enää näe, ainakaan rekisteröitymättä, joten todellinen totuus jäänee mysteeriksi.

Sä et tiedä puoliakaan. Elämänkatsomus ja filosofia 2808 jäsentä
En tiedä, eikä oikeastaan kiinnostakaan.

100%HETERO Minä ja muut 2579 jäsentä
Harva asia todistaa omaa heteroutta yhtä hyvin kuin IRC-galleriassa ryhmään kuuluminen. Ryhmään, jonka nimi on vielä typotettu. Asian todeksi näyttäminen oli kuitenkin ensiarvoisen tärkeää yläasteikäisenä, jolloin kaiken ja kaikkien kutsuminen "homoksi" oli arkipäivää. Niinpä oli oleellista todistella, että enpäs olekaan. Näin kymmenen vuotta myöhemmin kiinnostaisi tietää, kuinka moni ryhmän jäsenistä vielä identifioi itsensä 100%:ksi heteroksi.

Mul on mese Tietokoneet ja internet 2054 jäsentä
Ei Mercedes-Benz, vaan Windows Live Messenger. Tähän ryhmään kuuluminen oli vähän sellainen hienovarainen vihje, että jos kyyläät minun profiiliani, näet tämän ja täytät "tietyt kriteerit", niin "kysy mesee" ja voidaan "chattailla". Tai tällä perusteella itse ainakin kuuluin ryhmään. Kukaan ei ikinä "kysynyt mesee". Ehkä käytin ryhmää väärin.

koulu palaa,äkkiä tuokaa bensaa! Koulu ja opiskelu 1911 jäsentä
Minä käyn joka päivä töissä, että saan palkkaa, josta sitten maksan veroja. Nämä verot menevät koululaitoksen ylläpitämiseen, ja tällaisen kiitoksen minä siitä saan: nulikat haaveilevat netissä opinahjojen kuumakäsittelystä. Huomionarvoista on se, että tämä on yksi harvoista ryhmistä top-300:ssa, joissa keski-ikä on vielä alle 25. Monessa muussa ryhmässä keski-ikä on lähtenyt nousuun, kun ihmiset ovat ikääntyneet mutta eivät ole muistaneet poistaa profiilejaan.

Saksalaiset, vanhat (koulujen) polttajat.

Mielummin maalaisjuntti kuin kaupunkilaishintti Elämänkatsomus ja filosofia 1768 jäsentä
Maalla eläessä tämä ryhmä tuli tutuksi, kun joka toinen ihminen tuntui kuuluvan siihen. Eikä siinä vielä mitään, mutta kun ryhmän nimi siirtyi lentäväksi lauseeksi oikeiden elävien ihmisten suuhun, niin se alkoi ärsyttää.

*Tuhkalehto* Musiikki 1537 jäsentä
Bändi, jolla on enemmän seuraajia IRC-galleriassa kuin kuuntelijoita Spotifyssä. Viimeisen kuukauden aikana on ollut 14 kuuntelijaa. Ilmeisesti orkesteri on siis ollut pitkälti oman aikansa tuotos. Voi toki olla, että ryhmän jäsenet fiilistelevät bändiä vielä CD:ltä tai joltain muulta yhtä retrolta medialta. Vaikka bändiä kuunnellessa ei kyllä ole ihme jos kuuntelijoita ei enää kauheasti ole.

Siitä rautaisannos nostalgiaa, paha olo tuli melko välittömästi. Loppukevennyksenä pelottava video.

IRC-galleria on saatanasta.

PS: Listatessani parhaita ryhmiä ensimmäistä kertaa totesin lopuksi "Kuuden vuoden päästä luen tätä, häpeän ja poistan blogin". Vielä ei ole kulunut kuutta vuotta, joten en voi poistaa blogia, mutta sen voin myöntää, että häpeän.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti