perjantai 25. toukokuuta 2018

Kuukauden soittolista: Toukokuu 2018

En tiedä miten moni vielä muistaa, mutta aikoinaan tuottajat käyttivät usein taiteilijanimissään etusanaa "DJ". Eli ei esimerkiksi ollut Kygoa tai Deadmau5ia, vaan DJ Kygo ja DJ Deadmau5. Tämä oli kuitenkin vähän harhaanjohtavaa, sillä DJ ja tuottaja ovat kaksi eri asiaa. Nyt, jostain kumman syystä, räppäreiden nimissä on puolestaan yleistynyt prepositio "Lil". Tämäkin on sinänsä harhaanjohtavaa, sillä kaikki räppärit eivät ole pieniä. Paitsi ehkä aivokapasiteetiltaan, siitä heidän suustaan valuvasta epämääräisestä mutinasta päätellen.
Radical Face - Ode to My Family
Varsin hyvä coveri vähän vähemmän tutusta The Cranberriesin biisistä (eli joku muu kuin Zombie). Kimmo Timonen itki, Sami Salo itki. Teemu, mäkin itken.

Ghost - Dance Macabre
Turmion Kätilöiltä tuli viime vuonna Dance Panique-levy. Nyt Ghostilta tuli hyvin samanniminen kappale. Sattumaako? En usko. Vähintään puolet Ghostin jäsenistä ovat Turmareiden jäseniä. Kuulit sen täällä ensiksi.

Aws - Viszlát Nyár
Paras euroviisubiisi tälle vuotta tuli Unkarista. Ruotsin biisikin olisi ollut hyvä, jos siinä olisi ollut joku vähemmän ärsyttävällä äänellä varustettu laulaja.

Saara Aallon maine ikuisena kakkosena muuten jäi elämään. Hän tuli finaalissa toiseksi viimeiseksi, eli ilmeisesti häviäminenkään ei luonnistunut ihan täysin.

DragonForce - Power of the Ninja Sword - 2018 Mix
Joskus jossain vertasin Dragonforcea pornoon: molemmat ovat erittäin yliampuvaa, kliinistä ja teknisesti taidokasta settiä, mutta kummallakin on "sen oikean" asian kanssa loppujen lopuksi yllättävän vähän yhteistä.

Stam1na - Elämänlanka
Tässä on paras Stam1na-kertosäe pitkään aikaan, vaikka en vieläkään tiedä sanotaanko siinä "pojasta polvi vahvistuu" vai "pojasta polvi pahvistuu". Vähän tosin kahden minuutin ja kolmen sekunnin kohdalla tuleva Cher-autotune häiritsee.

Puhelinseksi - Haista Helena Vittu (Mä Ryyppään Taas)
Puhelinseksistä tulee mieleen vähän toisen seksibändin, Seksihullujen, ja ei-niin-seksibändin, Lasten Hautausmaan, yhdistelmä. Melodisempaa punkkia.

Ursus Factory - Eksistentiaalinen Biisi
Aina samat tyypit pyörii näillä listoilla. Tällä kertaa sentään kohtuullisen uusi biisi, ei tarvinnut monta vuotta vanhalta EP:ltä kaivella.

22-Pistepirkko - Birdy
Sinällään hauskaa, että vuonna -92 tehty kappale kuulostaa näinkin tuoreelta. Välissä oleva lintujen lurittelu kuulostaa hauskalta kun liikkuu pihalla ja kuuntelee tätä. Koska ulkona ei ole riittävästi lintuja.

Teksti-Tv 666 - Aidattu Tulevaisuus
Hieno kappale hetkessä elämisestä ja tinneristä. Ja paljon parempi kuin aiemmin tänä vuonna julkaistu Turbo-Mondeo -single, tämä oli ehkä enemmän sitä mitä odotin bändiltä.

Toistuvat Yllätykset - Housut
Toistuvat Yllätykset pääsivät yllättämään uuden sinkun muodossa. Pieni pettymys kuitenkin tällä kertaa, ei ihan niin hyvin lähtenyt kuin edellisen levyn biisit. Kova luotto kuitenkin seuraavaan vetoon.

General Levy - Professional Ganja Smoker (Serial Killaz Remix)
Mitä kuuluu ammattimaisen ganjan polttelijan päivittäiseen elämään? Onko se verrattavissa ammattimaiseen viinan vetäjään?

Riton feat. Kah-Lo - Ginger
Nämä kaksi tekivät sen parin vuoden takaisin Rinse & Repeat -hittibiisin. Tämä kuulostaa vähän samalta. Tiikeri ei pääse juovistaan eikä tuottaja vokalististaan.

Dash Berlin & Bo Bruce - Coming Home (STANDERWICK Remix)
Alkuperäisessä Coming Home-biisissä tykkäsin siitä balladiosuudesta, mutta en pitänyt räpistä. Nyt räbäytys on poistettu, ja genrekin on vaihtunut menevämmäksi. Elämä on joskus siistiä.

Markus Schulz feat. JES - Calling for Love
Joojoo, perustrancea. Mutta se, mikä jäi vaivaamaan, oli kansikuva:

Nuo eivät ole mitkään aavikkovaellukseen sopivat kengät, eivät millään tasolla. Taaemmaisempi räpylä on jo melkein nilkkaa myöten hiekassa. Kohta on jalat kipeät.

S3RL & Jimini Cricket - What Is A DJ? (DJ Edit)
"Mitä on DJ, joka ei osaa skrätsätä" kysytään tässä ajatuksia herättävässä kappaleessa. Vastaus on, että hän on DJ, joka ei osaa skrätsätä. Vähän niin kuin minä. Ja minä olen maailman paras.

Rob Hubbard - Monty on the Run
Lisää retropelimusiikkia näille listoille! Koska tyhjästä on paha enää vähentää. Mielenkiintoinen visualisaatio kappaleesta alla olevassa videossa:


Justice - Stop (WWW)
Jokin hämärä uudelleenjulkaisu, joka ilmeisesti pohjustaa uuden albumin julkaisua. Tai yhtä hämärää albumin uudelleenjulkaisua. En oikein tiedä, ja olen liian laiska selvittääkseni. Hyvältä se kuitenkin kuulostaa. Kunpa vain tietäisin mitä tapahtuu. Maailma muuttuu. Tai julkaistaan uudestaan. Pelottaa.

Simian Mobile Disco feat. Deep Throat Choir - Hey Sister
Deep Throat Choir on vähintään epäilyttävä nimi naiskuorolle. Mielenkiintoista elektronista musiikkia kuitenkin laulavat, ja varsinkin tähän Simian Mobile Discon biisiin uppoavat kuin kuuma voi pullataikinaan. Toisaalta, jos laulaa äänihuulillaan elektronista musiikkia, niin eikö silloin kuoron pitäisi koostua vain androideista ja kyborgeista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti