keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Elämää ilman internetiä

Kuvittele seuraavanlainen tapahtumaketju: saavut kotiin töistä raskaan työpäivän päätteeksi. Laitat tietokoneen päälle, ja ajattelet katselevasi hieman suosikkisarjaasi ennen ikävystyttäviä arjen askareita. Törmäät kuitenkin pahaenteiseen ilmoitukseen "Ei internet-yhteyttä" selainta käynnistäessäsi. Itkuhan siitä tulee.

Ripternet.

Hätä ei onneksi ole kovin kummoinen! Uudelleenkäynnistä modeemi/reititin ja olet taas valmis katsomaan "suosikkisarjaasi" internetistä. Jos se ei auta, niin kokeile vaihtaa johtoja tai käyttää eri nettipistoketta. Jos se ei auta, hae joltain kaveriltasi toinen modeemi/reititin ja kokeile toimisiko sillä. Jos se ei auta, koita resetata koko paska ja etsi kuumeisesti laitteistopäivitystä. Jos se ei auta, yritä paniikissa sorkkia modeemin asetuksia ja mieti, miksi bitti lähtee muttei palaa ja miksei se saatanan SSH-serveri käynnisty vaikka näytöllä lukee selvällä englannin kielellä että se on päällä. Jos se ei auta, jaa kännykän netti läppäriin ja käytä sitä.

Toimii.

Tämä tapahtumasarja on totisinta totta, ja pisti allekirjoittaneen mietteliääksi. Entä jos joutuisikin olemaan ilman internetiä pitemmän aikaa, vaikka kaksi kokonaista iltapäivää, mitä sitä silloin tekisi?

Hyppää kaulakiikkuun
Elämä ilman internetiä, kissavideoita ja mahdollisuutta postata itsestään valjuja selfieitä muiden ihmisten sivuutettavaksi ei ole elämisen arvoista elämää. Sama lopettaa tämä tuska tässä ja nyt.

Ei se naru tuijottamalla kaulaan pujottaudu.

Käy lenkillä
Ehkä vähän vähemmän radikaali ratkaisu on purkaa kertyvää elontuskaa käymällä pihalla kuntoilemassa. Ei se hauskaa ole, todennäköisesti hauskempaa on kotona katsoa sitä punaisena vilkkuvaa modeemin/reitittimen lamppua siinä toivossa että se muuttuisi vihreäksi, mutta jossain vaiheessa voi olla hyvä poistua neljän seinän sisältä.

Askartele käpylehmiä
Mitä ihmiset tekivät ennen internetiä? Polttivat piippua sisällä ja tekivät kävyistä alkeellisia elikoita, jotka olivat ulkomuodoltaan lähempänä lammasta, mutta joita kuitenkin kutsuttiin lehmiksi, sillä se oli kalliimpi eläin ja näin voitiin uskotella itselle, että kyllä, tämä käpylehmien askartelu on arvokasta työtä eikä turhaa ajan hukkaan heittämistä.

Hyppää parvekkeelta
Elämä ilman internetiä, koiravideoita ja omaa itsetuntoa syvemmälle kuoppaan polkevaa sosiaalista mediaa ei ole elämisen arvoista elämää. Olihan tätä kärsimystä hauska vähän pitkittää, mutta viimein on hyvä hetki lopettaa tämä tuska tässä ja nyt.

No matter what happens in your life, always face it with a smile.

Makaa lattialla
Miten usein olet maannut lattialla? Sanotaan, että makaaminen lattialla on hyväksi selälle. Itse tykkään usein maata lattialla. Lattialla makaamiseni yleensä hämmentää ihmisiä. Ehkä he ajattelevat, että minulla on huono olo, kun makaan lattialla. Eivät ihmiset väärässä ole, makaanhan lattialla koska internet ei toimi.

Pohdi elämän tarkoitusta
Elämän tarkoitus ei oikeasti ole internet, hamsterivideot ja Facebookin kirppariryhmissä av:n huutelu vaikka oikeasti ei ole pienintäkään aikomusta noutaa varaamaansa esinettä. Elämän tarkoitus on läheisten ihmisten kanssa yhdessä oleminen, hetkessä eläminen ja siitä nauttiminen. Teknologia on vain hämärtänyt tämän totuuden, ja luonut keinotekoisen riippuvuuden itseensä.

Makaa autotiellä
Elämä ilman internetiä, vuohivideoita ja tuiki tuntemattomien kanssa väittelyä erinäisten sosiaalisten medioiden palveluiden kautta ei ole elämisen arvoista elämää. On tullut aika lopettaa tämä tuska tässä ja nyt.

Kannattaa valita vilkkaampi tie.

Oikeastihan pahin asia ilman internetiä olemista on se, että en pysty kirjoittamaan tätä blogia. Rakastan sitä ja kaikkia lukijoita. Pus pus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti