tiistai 24. huhtikuuta 2018

Wappumusiikkilistapäivitys

Kevät tulee. Tai tuli jo. Sen tietää siitä, että linnut möykkäävät pihalla, lakaisuauto möykkää pihalla ja se ääni, joka ei koskaan möykkäämästä lakkaa, möykkää pään sisällä. Lisäksi möykkää tulee kaiuttimista, kun Wappu_hommat-soittolista täydentyy uusilla biiseillä vapun ja Wapun uhkaavasti lähestyessä.

Se on munkki. Koska vappuna syödään munkkeja.

Tänä vuonna olin jo kaukaa viisas, ja nakkelin uusia biisejä pitkin vuotta soittolistalle. Tällä tavoin vältin sen tarpeettoman tutun tilanteen, jossa piti keksiä äkkiä 60 biisiä listalle. Mutta käydäänpä joitain lisäyksiä läpi. Toivottavasti tämä vastaa osaan kysymyksistä millä periaatteella tätä musiikkia on valittu. Jokaisen esitellyn kappaleen yhteyteen on myös lisätty suositeltu nautiskelutilanne biisille.Paleface - Syntyny Rellestää
Vaikka Paleface ei kauheasti bileräppiä teekään, niin tämän renkutuksen voi tulkita vähän siihen suuntaan. Ainakin jos bileisiin kuuluu ylenpalttinen viinan vetäminen ja rähinöinti. Ja tylsäthän ne bileet olisivat ilman.

Sopii hyvin: Päämäärättömään sekoiluun

DJ Assault - Ass-n-titties
Yksinkertainen toimii aina. Tissit, perse ja big booty bitches toimii aina myös.

Sopii hyvin: Todellisten tunteiden paljastamiseen Wappuheilalle

Frank Klepacki - Hell March
Klassikkobiisi klassikkopelistä. Klassikkowapun klassikointiin.

Sopii hyvin: Kuuden ja puolen minuutin kertausharjoitukseksi.

The Trashmen - Surfin' Bird
Suoraan vuodelta 1963 mukava rallattelubiisi. Ja helposti vielä mukana laulettava, sisältää jotakuinkin 15 erilaista sanaa, niitä vain sopivaan tahtiin toistelemalla pysyy jo helposti mukana.

Sopii hyvin: Toistuvaan "ei isoa kirjainta kaksoispisteen jälkeen"-kielioppisäännön rikkomiseen.

Inner Circle - Bad Boys
Kyllähän Wappuna pitää vähän paha olla. Tylsäähän se muuten olisi.

Sopii hyvin: Taustamusiikiksi poliiseille urputtamiseen.

Feed Me - One Click Headshot
Sanon tätä varmaan joka toisesta biisistä, mutta tässä on yksi suosikkisampleistani ikinä. FPS Doug on yksi ensimmäisistä videoista, jota muistan nähneeni netissä, ja nyt se on ikuistettu biisiksi. Jee!

Sopii hyvin: Krapulalaneille

Vengaboys - We're Going To Ibiza!
Tiesitkö, että tämä on coveri Typically Tropicalin biisistä Barbados? Tiesitkö, että myös Pirkka-Pekka Petelius on tehnyt samasta biisistä coverin?


Sopii hyvin: Ihan siedettäväksi vaihtoehdoksi muihin versioihin verrattuna.

Finlanders - Oikeesti
Aina pitää olla jokin hidas, tunnelmallinen ja mielialaa latistava biisi. Tämän vuoden lisäyksistä se oli sitten tämä.

Sopii hyvin: Herkkiin hetkiin sen rakkaimman kanssa. Oikeesti. Eikä läpällä saunassa möykättäväksi. Oikeesti

Arctic Monkeys - Why'd You Only Call Me When You're High?
Pitkään olin miettinyt miksi ihmiset pitävät Arctic Monkeysistä. Jokin lopulta päässäni naksahti ja aloin itsekin pitää siitä. Enkä tiedä edes miksi.

Sopii hyvin: Hetkelliseen rauhoittumiseen kaiken hupailun välissä

Gettomasa - Raiders (Suzuki Remix)
Toisinaan on ikävä mopoaikoja. Silloin sai kökötellä hitaasti rullaavan kaksipyöräisen päällä ja ajaa luvan kanssa jalkakäytävällä ja olla tyytyväinen kun ei joutunut pyörällä polkemaan. Nykyään joutuu pyörällä vinttaamaan ja se ei ole yhtään niin kivaa.

Sopii hyvin: Raidaamiseen (mitä ikinä se nyt sitten oikeasti tarkoittaakaan)

Lady Gaga - Poker Face
Tästäkin on jo kymmenen vuotta. Kymmenen. Vuotta. Niin valuu aika tiimalasissa.

Sopii hyvin: Oman vanhuutensa ymmärtämiseen

Rage Against Machine - Killing in the Name
Joka kerta kun tämä tärähtää soimaan Oulun 45 Specialin alakerrassa, on ilmassa nimen mukaisesti tappamisen meininki. Ainakin sen verran kovaa muiden ihmisten huitomista vahingossa ja "vahingossa" tapahtuu.

Sopii hyvin: Ilmakitaran MM-kisoihin valmistautumiseen

Petri Nygård feat. Vesku Jokinen - Nössö
Tämä kappale on pistänyt elämäni ja ajatusmaailmani uusiksi. Miksi ihminen, vapaan tahdon omaava olento, totetuttaa muiden käsitystä itsestään, omien halujensa ja tahtonsa seuraamisen sijasta? Lopulta tällainen pitkään kestävä toiminta, jossa pyrkii vain tyydyttämään muiden haluja itsestään, johtaa identiteettikriisiin, ja eivätkä ne muutkaan ihmiset tällaisesta lopulta pidä. Mutta toisaalta, onko kotiin lähteminen sen huonompi vaihtoehto kuin jäädä ryhmäpaineistavan kaveriseurueen seuraan loppuillaksi?

Sopii hyvin: Kaiken, ihan kaiken, kyseenalaistamiseen

Sabrina - Boys (Summertime Love)Sopii hyvin: En tiedä, älkää häiritkö. Katson videota. Varmaan epätoivoiseen bikiniyläosien ylöspäin kiskomiseen. Taisteluun, joka ei näytä päättyvän hyvin.

Little Big - Lolly Bomb
Tässä oli hauska video. Taas saa jännittää monenko valtion mustalle listalle päätyy tämän jakamisesta.Sopii hyvin: Kansainvälisen kriisin aiheuttamiseen.

Scooter - In Rave We Trust - Amateur Hour - Anthem Mix
Kyllä nyt joka vuosi vähintään yksi uusi Scooterin biisi tarvitaan listalle. Ja mitä enemmän täsmentäviä liitteitä biisin nimeen saa ämpättyä, niin sitä parempi.

Sopii hyvin: H.P. Baxxterin täydellisyyden ajatteluun.

Fin - Finmegamix 2
Seitsemän ja puoli minuuttia suomiklassikoita (euro)danceversioiksi remixattuna. Mikä voisi mennä vikaan?

Sopii hyvin: Puhdistavaksi rikkihapoksi tärykalvoille.

RosvoSektori - Bönthöö
En tiedä kumpi on isompi harmi: se, että näiltä tyypeiltä on tullut useampi biisi, vai se, että tämä ei ollut kuunnelluin näistä useista biiseistä. Veikkaan jälkimmäistä. Ihmiset eivät vain osaa arvostaa laatua.

Sopii hyvin: Bönthön vetämiseen.

MilaN - Olen Kaunis
Joskus olen miettinyt, että olisi siistiä kirjoittaa diippejä runoja tai muuta yhtä jännittävää blogitekstien ohella. Tulin kuitenkin salaisten kokeiden jälkeen lopputulokseen, että lyyrinen lahjakkuuteni lähentelee korkeintaan tämän biisin sanoitusten tasoa.

Sopii hyvin: Oman ihmiskuorensa rajallisuuden ymmärtämiseen.

Näiden lisäksi oli toki kymmeniä muitakin vähintään yhtä hyviä biisejä. Suosittelen koko listan tarkastamista, mielellään kohtuullisissa kuoseissa. Eihän tätä selvinpäin kestä. Paitsi ehkä sitä Arctic Monkeysia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti