keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Kuukauden soittolista: Huhtikuu 2018

Sen lisäksi, että tässä kuussa on kuunneltu vappuisaa musiikkia, niin tottakai myös sen lisäksi  on tehty aikuisten Vakavasti Otettava soittolista. Ei hassuttelua, ei hömppää, ainoastaan sataprosenttista asiaa.
Topi Saha - Pimeän Äänet
Kiusallista, kun unohdin lisätä viime kuukauden soittolistaan yhden biisin suosikkiartistini uudelta levyltä. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Paitsi ehkä vesirokon suhteen.

Olavi Uusivirta - Kesäyön Uni
Yksi elämäni kohokohdista oli se hetki, kun kävin Kalajoen Dyynissä Olavi Uusivirran keikan jälkeen pyytämässä nimmaria lippikseen ja sain sen. Sinänsä ironista, että lippis taisi olla Ruoskan lippis, bändin, joka edusti musiikissaan hieman eri ääripäätä.

Sydän, Sydän - Ensin Täytyy Laulaa Laulunsa
Pöllin bändin kuvauksen tästä biisistä, koska se oli hyvä: "Skaala on mieletön, kun intiimistä höpötyksestä edetään säälittävän rääkymisen kautta kunnon heavy metal -henkisiin falsetteihin. Heviin viittaa myös räväkkä soolokitaroiden keskinäinen taisto, kun taas perkussiot tuovat mieleen pikemminkin 2000-luvun alun rytmin messiaat – Safri Duon. Basso soittaa normaalisti.". Osaisinpa itsekin kirjoittaa näin hyvin.

Rascalton - Police
Skotlantilaista punkkia. Jotain hassun aksentin vahvuudesta kertoo se, että luulin aluksi ranskalaiseksi. Tämä on varmaan jonkin sortin loukkaus jotakuta kohtaan, mutta en ole ihan varma onko se skotteja vai ranskiksia kohtaan.

The K's - Sarajevo
Hauska yhdistää jonkin sortin rakkauslaulun tapainen Sarajevon laukauksiin. Historialliset viittaukset ovat aina jänniä, niistä oppii joskus jotain uutta. Kuten esimerkiksi että Frans Ferdinandin autokuski eksyi ja siksi setä sai kuulaa päähän, mikä aiheutti "vähän hämminkiä".

Bicurious - Sleep
Tässä kuussa tutustuin uuteen jännittävään musiikkityyliin, math rockiin. Vinkeää kuunneltavaa, vähän erilaista. En tiedä onko tämä sitä genreä. Mutta toimii joka tapauksessa, tyylistä riippumatta.

The Vaccines - Family Friend
Joko saa valita itselleen kesäbiisin? Aina on hyvä valita biisi, joka kertoo kesän loppumisesta, niin ei pääse sitten yllättämään elokuun puolivälissä alkavat pakkaset.

Boy Azooga - Face Behind Her Cigarette
Groovaavaa, rennosti eteenpäin soljuvaa chillailurockia. Silti avaruudellinen poljento vetää tanssijalkaa mutkalle. Nyt en tiedä enää itsekään mitä kirjoitin.

Seven Lions & Jason Ross feat. Jonathan Mendelsohn - Ocean
En ole ikinä jostain syystä perustanut Mendelsohnin äänestä, mutta nyt viimein tästä kappaleesta löytyi sellaiset taustat johon kaverin ääni sopii. Mukavaa melodista, trancehtavaa EDM-juustoa.

Avicii - Dear Boy
Niinhän siinä kävi, että Avicii kuoli. Yleensä jonkun merkittävän artistin kuoleman havaitsee äkkiä Spotifyn viraalilistoilta, joihin yksi artisti alkaa ilmestyä pelottavan monta kertaa. Avicii oli muusikko, jolla oli varsinkin alkuvuosina iso vaikutus omiin DJ-hommiini, ja isommassa skaalassa koko EDM:n olemassaoloon nykykulttuurissa.

Kraak & Smaak - Pineapple Jam
Kuvittele kesä ja 23 astetta lämmintä, uima-allas ja jääkylmä piña colada räpylään. Tämä kappale on kuin tehty siihen tilanteeseen. Tai sitten jonkin hotellin aulaan/hissiin. Mutta se ei ole yhtä myyvä mielikuva.

TC - Time Travel
Jos Pendulum ei tee uutta musiikkia, ilmeisesti muiden velvollisuus on tehdä se heidän puolestaan. Tästä tulee useampikin Pendulumin alkutuotannon biiseistä mieleen.

Käärijä - Klo23
Pitäisi järjestää useammin kotibileitä. Jäi vain vaivaamaan tarkoitetaanko kappaleessa esiintyvällä kellonajalla 23 yleistä hiljaisuutta vai ennakkoon naapureille ilmoitettua tapahtuman kestoa. En nimittäin tiedä yhtään taloyhtiötä, jossa hiljaisuus tulisi vasta 23.00.

Slim Mill, Fatboy L & OG Ulla-Maija - ADHD
5/7 riimittelyä yhdistettynä psykeraitaan. Omalla perverssillä tavallaan päräyttävin (tai ainakin hauskin) kuuntelukokemus hetkeen.

Beastie Boys - Fight For Your Right
Ajatelkaa, jos Beastie Boys olisikin ollut Beastiality Boys. Maailma olisi hyvin erilainen paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti