torstai 25. tammikuuta 2018

Kuukauden soittolista: Tammikuu 2018

Tässä kuussa iski vanhuus taas kerran. Kuuntelin erästä kappaletta, ja ajattelin sen sopivan ihan hyvin kuukauden soittolistalle. Tarkemmalla kuuntelulla tosin huomasin sanojen sisältävän "we are future", "we are young now", jne. tyylisiä latteuksia, ja tajusin, että en ehkä kuulu enää tähän nuorisomusiikin kohderyhmään, jota ilmeisen epätoivoisesti kappaleella haettiin. Jätin sitten silkkaa pikkumaisuuttani laittamatta tähän listaan, koska ei se enää niin hyvältä kuulostanutkaan oikeasti.

Möhre - 20 Zentimeter (Ballermöhre Mix)
Vain saksalaiset saavat tehtyä näin vihaisen kuuloisen eurodance-kappaleen. Toisaalta, jos kyse on pienistä pippeleistä ja "kleine Petereistä", niin kyllähän se varmaan vähän pistää kiukuttamaan. Saksalaiset ovat muutenkin tarkkoja näistä asioista.

Markus Becker feat. Mallorca Cowboys - Das Rote Pferd
Tutustuin saksalaiseen apres-ski-kulttuuriin tässä kuussa kuuntelemalla Spotify-listaa aiheesta. Suomeksi kyseessä on tietty after-ski, ja Saksassakin hommiin kuuluu ilmeisesti viinan kanssa läträäminen ja huono musiikki ja punaista cowboy-hattua ja ruutukauluspaitaa pitävä "punaisista hevosista" laulava keski-ikäinen mies.

MC Licia - Pokemon in My Dreams
Ysäribiitti + Pokemon = Välitöntä hittimusaa.

Nora En Pure - Lake Arrowhead (Passenger 10 Remake)
Ehkä paras rentoutumisbiisi mitä olen pitkään aikaan kuullut. Harmittavan lyhyt vain. Toimii töissä kun konttorin harmaus ärsyttää, voi ajatella olevansa jossain kivemmassa paikassa.

Yør Kultura - Youtan
Pakko olla hyvä, kun artistinimessä on tuo norjalainen ö. Itse kutsun sitä hipsteri-ö:ksi, sillä se tulee kaikissa oudoissa artistinimissä vastaan.

GotSome - Nomad Chat
Kuukauden pakollinen "Toolroomin tech house". Vaikka ei se minun syy (tai ansio) ole jos joku levy-yhtiö työntää pelkkää timanttia pihalle.

Kelly Clarkson - Love So Soft (Mark Knight & Ben Remember Remix)
Miten moni muistaa Kelly Clarksonin, sen "piikoos of juu"-tyypin? Minä olin ihan kokonaan unohtanut, ja olin siitä ihan tyytyväinen. Ilmeisesti Spotifyn mukaan hän on vielä kuitenkin maailman 200:n kuunnelluimman artistin joukossa.

Phunk Investigation & Alex Silvestri - The Wall
Jos teknobiisissä on hyvä kahdeksan sekunnin pätkä, jota toistetaan enemmän tai vähemmän muuttumattomana kahdeksan minuuttia, niin onko silloin interpolaation perusteella koko kahdeksan minuuttia hyvä? Vastaus: ihan jees, alkaa loppua kohti puuduttamaan.

Venetian Snares - Die Winnipeg Die Die Die Fuckers Die
Nyt kun Patrick Lane on nostanut Winnipegin taas Suomen uudeksi pääkaupungiksi, on aika pohtia millainen paikka todella on kyseessä. Venetian Snaresilla on ainakin vahva mielikuva "Winnipeg is a Frozen Shithole"-levyn biisilistan perusteella:
  • "Winnipeg Is a Frozen Shithole"
  • "Winnipeg Is a Dogshit Dildo"
  • "Winnipeg Is Fucking Over"
  • "Winnipeg Is Steven Stapleton's Armpit"
  • "Die Winnipeg Die Die Die Fuckers Die"
  • "Winnipeg as Mandatory Scat Feed"
  • "Winnie the Dog Pooh (Not Half Remix)"
  • "Winnipeg Is a Boiling Pot of Cranberries (Fanny Remix)"
  • "Die Winnipeg Die Die Die Fuckers Die (Spreading the Hepatitis SKM-ETR Style)"

Musiikki on breakcorea paremmasta päästä, tai ainakin ilmeisesti paremmasta päästä kuin Winnipeg.

Terri - Oo hiljaa
Siinä ei sinällään ole mitään uutta, että tehdään vakavasta aiheesta ironinen tanssibiisi, mutta kun lyö "painu helvettiin huora oot roskaa" lyriikat reggaeton-biitin päälle niin ollaan jo mielenkiintoisilla tasoilla.

Sheku Kanneh-Mason - No Woman No Cry
Sellokoveri varmaan Bob Marleyn samannimisestä biisistä. En tiedä onko alkuperäinen kenen (tai kenenkään), kun en ole kauheasti Marleytä kuunnellut, mutta ihan hauska biisi ilman kummempia taustatietojakin.

Saimaa - Saksa on paska maa
Piti jo varmistaa, etteivät kappaleessa lausutut "Seppo Räty-sitaatit" olleet aitoja, sen verran uskottavan oloisia ne olivat. 

Manowar - Kings of Metal
Töissä sanottiin, että "laitappa manovaarit pois ja tuu jeesaamaan tän ongelman kanssa" kun aamulla tein töitä luurit päässä. Tämä sai minut hoksaamaan, että en ole ikinä oikeasti kuunnellut Manowaria, joten tässä olisi minua sivistänyt musiikkikappale muidenkin iloksi.

Judas Priest - Lightning Strike
Jos Judas Priest ja Manowar tappelis, nii kumpi voittas?

Manowar
Judas Priest
created here

Knogjärn - Gulligull
Höhö gulli.

MGMT - Hand It Over
Joskus tulee vastaan bändejä, joiden suosiota ei ymmärrä. Ei sillä, että bändi olisi huono, se ei vain vaikuta helpolta kuunneltavalta jolla kerätään satoja miljoonia kuuntelukertoja. MGMT on vähän tällainen poikkeus. Positiivista toki sinänsä.

The Vaccines - I Can't Quit
Aina kun omalta suosikkiyhtyeeltä tulee biisi, joutuu jännittämään millaisella ripulilla bändi on tällä kertaa itsensä pilannut. Onneksi tämä ei pettänyt.

PÄÄ KII - Ees jotain positiivista
Hauskaa, että kuusi vuotta biisin julkaisun jälkeen säkeet "Sä kymmenen käskyä unohdit nyt sul on HIV/Ja vihreetä homoa äänestit nyt sul on HIV" ovat taas presidentinvaalien kautta ajankohtaiset.

Säkeet "Sä ostarin vessassa narkkasit nyt sul on HIV/Ja neekerin kullia himoitsit nyt sul on HIV" ovat toisaalta olleet edelliset kuusi vuotta pysyvästi hyvinkin ajankohtaisia.

Hullu Elämä - Jäisellä Kaiteella
Tämä on vähän siinä ja rajalla meneekö siihen kiusalliseen "voimaannuttavaa iskelmämusiikkia"-kategoriaan, jota kuunnellaan sitten kun ollaan vanhoja. Toki jos tekstin alkupään ikälässytystä on uskominen, niin ehkä tämä juurikin nyt on paikallaan.

Topi Saha feat. Anna Puu - Pirun ikävä
Lue uudestaan kuvaus The Vaccinesin biisistä. Suotta kirjoittaa sama uusiksi. Säästyy bittejä.

PS: Jos vastasit kyselyyn muuta kuin Manowar, olet väärässä.

PPS: Oikeasti se on Lostari (joku kuopattu baari Helsingissä) eikä ostari PÄÄ KII-biisissä, mutta en ole ikinä narkannut Lostarin vessassa, joten hyvä vitsi olisi mennyt vähän hukkaan jos olisin puhunut totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti