lauantai 21. lokakuuta 2017

Tähtibloggari eli päivän 50 euron ruokabudjetilla: näin ruokamenoista tinkiminen onnistui

Näin tässä tällä viikolla jutun, jossa kerrottiin onko mahdollista saada viikon ruokakustannukset mahtumaan 50 euron budjettiin (spoiler: on, mikä pitäisi olla selvää juttua lukemattakin). Tästä intoutuneena halusin itsekin kokeilla samanlaista haastetta. Eikä tässä vielä kaikki, tiivistin viikon tapahtumat yhteen päivään, koska viikko on niin julmetun pitkä aika nuoren miehen elämästä haaskattavaksi tällaisen paskaan.

HAHAHA MIESTEN DEODORANTTIOSASTO HEEEEEEEEEEEEEEE OLD SPICE.

Perjantai
Aamulla vedin kaurapuuroa. Onneksi olin varautunut hankkimalla hiutaleita ennakkoon, eli ne olivat ilmaisia. Vesikin tuli hanasta. Vellin päälle laitoin tuhdin voisilmän, raejuustoa ja nokareen kaviaaria. Onneksi olin varautunut hankkimalla ne ennakkoon, eli ne olivat ilmaisia. Suosittelenkin vahvasti kaiken ostamista "ennakkoon", se auttaa budjetilla elämistä.

Lounaan puolestaan nautin töissä työkaverin tarjoamana. En tarkalleen tiedä kenen eväitä lainasin jääkaapista, mutta täytin tyhjentämäni rasian vedellä korvauksena. Hanasta tottakai. Näppärä pikkukikka, joka auttaa pitämään ruokakustannukset kurissa. Sitä paitsi näin pääsee kokeilemaan ihan uusia makuelämyksiä kun ei tiedä mitä syö.

Pelkkä lounas ei kuitenkaan riitä ruokkimaan ihmistä päiväksi. Päivällistä löytyi onneksi lähi-Prismasta, josta käänsin viiden sormen alennuksella kirjolohen, kaksi kiloa uusia perunoita sekä reiden paksuisen nipun parsaa, joista valmistin kotona maukkaan ja täysipainoisen aterian. Hintaa nolla euroa. Toisinaan kannattaa käyttää aivojaan säästääkseen rahaa.

Illalla kävelin paikallisen ravitsemusliikkeen ovesta sisään.

Lauantai
Heräsin myöhään iltapäivästä ja vilkaisin pankkitilini saldoa. Ilmeisesti iltapalaan baarissa oli mennyt kympin verran, "virvoitusjuomiin" lähemmäs 50 euroa ja pakolliseen yöpitsaan toinen kymppi. Huokaisin syvään, hieman pettyneenä ylitetystä budjetista. Samaan aikaan tunsin oloni kuitenkin helpottuneeksi. Olin vapaa. Vapaa syömään mitä vain. Juhlistin vapautta juomalla vettä suoraan hanasta.

Joudun siis toteamaan että yritin, ei onnistu, ei onnistu. Ei onnistu, ei onnistu. On täysin mahdotonta elää 50 eurolla viikkoa, saatikka edes yhtä ainoaa päivää. Koska tässä vaiheessa kaikki on jo pilalla, taidan käydä illalla syömässä Pekingin ankkaa täytettynä kaviaarilla ja vedellä Kalliissa Ravintolassa ja ostaa satasen viinipullon ja kaataa sen viemäriin.


PS: Koska vitsit ovat hauskempia selitettyinä, niin tämän kuunteleminen saattaa selittää ainakin yhden jutun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti