torstai 14. syyskuuta 2017

Vitsistä, rahastosäästämisestä ja kekseistä

Kuulin tässä yhtenä päivänä todella hauskan vitsin, ja se kyllä jaksoi naurattaa minua jopa tuntikausia. Ajattelin, että voisin kertoa sen tässä, ja sitten minä ja sinä, rakas lukija, voisimme nauraa yhdessä tuntikausia.

Mitä yhteistä on lotalla ja hiilellä?
----------
Molemmat on jylsijöitä.

Hauskaa tässä on se, että lotta ja hiili ovat sanoja, jotka tarkoittavat jotain. Jylsijä puolestaan ei tarkoita mitään. Kuitenkin jos sanoista korvaa l-kirjaimet r-kirjaimilla (tämähän on yleinen lausuntavirhe ihmisillä, joilla on ongelmia r-kirjaimen kanssa), niin kaikki kolme tarkoittavat jotain: rotta, hiiri ja jyrsijä. Vielä hulvattomammaksi tilanteen tekee se, että rotta ja hiiri ovat jyrsijöitä. Voi juku.


Harkitsin yhtenä päivänä, että pistäisin pystyyn vihanpurkublogin tämän nykyisen kaveriksi. Käytännössä se tarkoittaisi sitä, että painaisin A-näppäintä niin kauan pohjassa ettei enää vituta ja julkaisisin lopputuloksen netissä. Tai sitten paukuttaisin näppäimistöä nyrkeillä kunnes joko oma mielentila tai näppäimistö antaisi periksi. Loppujen lopuksi tulin lopputulokseen, että helpompi vaihtoehto on lopettaa murjotus.


Reilu vuosi sitten kerroin ja opastin rahastosäästämisessä. Silloin olin parin viikon säästämisen jälkeen tappiolla 23 senttiä. Vuosi tämän jälkeen onkin hyvä katsella uudestaan mikä on tilanne, ja voinkin ylpeänä ilmoittaa, että olen tappiolla 14,91 euroa. Hyvä minä. Ehkä se säästötili ei olisi sittenkään ollut niin huono valinta. Tai sitten OP:n rahastot ovat persettä. "Lohdullista" on sentään se, että olen sijoittanut vähän enemmän rahaa vuoden aikana, eli en onneksi ole 50% tappiolla.

Töissä saavutin viimeinkin mukavan nihilistisen "ei se haittaa"-mielentilan, jossa stressitasot laskevat huomattavasti.  Tämä todennäköisesti on uuden työsopimuksen koeajan päättymisen ansiota. Enää ei tarvitse jännittää rankkoja seuraamuksia irtisanomislapun muodossa jos yhtenä aamuna laiskottaa eikä jaksa ladata ja laittaa kahvinkeitintä tulille. Voin tosin kertoa pienen salaisuuden, jos se pysyy meidän välisenä: en ole ikinä laittanut kahvinkeitintä päälle töissä. Juon teetä.

Ja kun töistä nyt on ollut puhetta, niin jatketaan samankaltaisella linjalla. Humble Bundle julkaisee tasaisin väliajoin e-kirjatarjouksia, joissa voi ostaa nipun kirjoja kohtuulliseen hintaan. Uusin setti sisältää kirjoja, joissa kerrotaan kuinka saada töitä teknologia-alalta. Yhden kirjan nimi on "Getting an IT Help Desk Job For Dummies". Tästä olisi pitänyt maksaa 15 euroa, mikä on mielestäni ihan liikaa kirjasta, jonka sisältö todennäköisesti koostuu kahdesta kohdasta: 1) vastaa puhelimeen 2) pyydä asiakasta käynnistämään kone uudelleen. Ole hyvä, nyt olet pätevä helpdesk-vastaaja.Ja oikeassa elämässä (=ei töissä) söin uudenlaisia keksejä. Vihreällä kuulalla täytettyjä Jaffa-keksejä. Sinällään ihan järkevää täyttää hyytelöllä hyytelökeksejä. Ja mikä parasta, nehän maistuivat oikeasti ihan hyvältä. Ainakin ne pari ensimmäistä. Kuitenkin kun kaksi pötköä veti putkeen niin loppua kohti alkoi vähän tulla seinä vastaan. Silti joulu tuli vielä viimeisestäkin mieleen, koska mikään ei ole niin varma joulun merkki kuin Vihreä kuula.

No onkos tullut kesä.

S-pankki on S-ryhmän oma pankki, joka mainostaa (tai ainakin joskus mainosti) itseään "hoida pankkiasiat näppärästi kauppakäynnin yhteydessä"-tyylisellä mainoslauseella. Teoriassa ihan hyvä. Käytännössä kävin tänään tällaisessa pankissa, ja sellaisen tunnin odottelun aikana yksi (1) asiakas saatiin palveltua. Hienoa työtä. Fiksumpi ihminen kai olisi lähtenyt muualle, mutta kun oli jo perseensä penkkiin puuduttanut, ei enää viitsinyt karata

PS: Ehkä maailman paras vitsi ei ollutkaan niin hyvä, ja ymmärrän jos se tuotti pienen pettymyksen. Kerron siis toiseksi parhaan.

Mitä yhteistä on lotalla ja hiilellä?
----------
Molempia on hauska työnnellä pyllyyn.

Hauskaa tässä on monikin asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti