tiistai 12. syyskuuta 2017

Pieni Karhunkierros

Olen keskimäärin hyvä suunnittelemaan asioita, mutta huono toteuttamaan näitä suunnitelmia. Pieni Karhunkierros on yksi esimerkki tällaisesta asiasta, jota olen pitkään ajatellut toteuttavani "sitten joskus kesällä". Mutta niinhän siinä taas kävi, että kesä loppui, ja reissu jäi tekemättä. Paitsi että ei jäänyt. Tilapäisessä mielenhäiriössä hankin itselleni vuokra-auton, karautin Kuusamoon ja kävin kiertämässä sen kierroksen.

Sinällään vaelluksesta ei kauheasti jäänyt kerrottavaa: laitoin kännykän lentokonetilaan (paras päätös ikinä) ja talsin 12 kilometriä erittäinkin näteissä maisemissa. Yksin en harmikseni päässyt kauheasti olemaan, sillä reitti oli aika tiuhaan liikennöity. Yritin ottaa reissusta valokuvia, sillä olen pyrkinyt viime aikoina opettelemaan kuinka järjestelmäkameraa oikeasti ajetaan. Ei fotoista mitään vuoden luontokuvia tullut, mutta osa onnistui ihan kohtuullisesti ja tässä olisi parhaita, tekstuaalisesti kun reissusta ei mitään kovin uskomatonta tarinaa saa aikaiseksi


Suota löytyy, mutta sinne ei kannata mennä.

Tämän läjän kuvaamisessa oli varmasti jokin hyvä ajatus taustalla.

Jonkinlainen lutakko keskellä metsää, mutta sinne ei kannata mennä.

Ilona <3 Alex. Tiedä tosin siitä mikä tilanne on nykyään.

Abbey Road -imitaatiot kielletty.

Tämä kuva voisi olla joku hieno taidekuva, mutta se on fokusoitu aika tarkalleen ei-mihinkään.

Ihmisiä tuntui kiertävän samaa lenkkiä kahteen suuntaan, ja vastaantulijoilla oli hauska tapa tervehtiä toisiaan. Alkuunhan tämä vähän hämmensi minua, mutta pidemmän päälle siihen alkoi tottua. Loppumatkasta jo tervehdin ihmisiä kuin vanha tekijä, ja tuomitsin hiljaa mielessäni niitä, jotka eivät tervehtineet takaisin (aivan kuten minä alkureissusta).

Kuvasta käy korkeusero aika huonosti ilmi, mutta tätä varten piti könytä ylös yli 200 porrasta. Maisema oli kyllä sen arvoinen.

Komea koski. Yhdeksän metriä korkeakin oli, ainakin muistaakseni näin luin kyltistä.

Tämähän sopisi johonkin kesämökkimainokseen. Ehkä

Metsässä vettä, mutta sinne ei kannata mennä.

Tähän kuvaan tuli jopa älyttyä laittaa jotakin keskiöön.

Rauhoittavaa.

Lisää kuvia löytyy blogin Facebook-sivulta (kyllä, härski taktiikka ohjata liikennettä sinnekin suuntaan).

Suosittelen kuitenkin käymään katsomassa maisemat ihan omin silmin, nämä kuvat eivät oikeastaan tee kovin hyvää oikeutta näkymille. Pieni Karhunkierros on vain päivän reissu, ja siinäkin ehtii jo nähdä varsin muistettavia maisemia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti