lauantai 26. elokuuta 2017

Muutto

Oletko huonossa kunnossa?

Kaipaatko elämääsi älyllisiä haasteita?

Onko henkinen polkusi kateissa?

Näihin ja moniin muihin ongelmiin on olemassa yksinkertainen ratkaisu: muutto.


Muuttaessasi tunnet välittömästi, kuinka lihasvahvuutesi pääsee koetukselle nostaessasi lipastoa, joka on painonsa puolesta ilmeisesti valettu betonista jossain itä-blokin puolella. Notkeutta puolestaan pääsee kehittämään pakettiautossa kikkaillessa, kun yrität pelata tetristä hyvinkin erilaisilla muutettavilla tavaroilla, samalla varoen muussaamasta mitään arvokasta sekä välttäen turhaa pään kolistelua liian matalaan kattoon. Twisterkään ei vedä ihmistä yhtä pahaan solmuun.

Aivoille sopivia pulmapähkinöitä saat aikaiseksi siirtäessäsi työhuoneesta pihalle omituisen ison tuntuista pöytää, aprikoiden kuinka se ikinä oli huoneeseen mahtunutkaan. Samanlaista haastetta pääsee kokemaan myös rappukäytävässä, jossa taiteilet kolmiulotteista sohvaa pitkin liian kapeaa portaikkoa, yrittäen keksiä kuinka sormia joutuisi liiskaamaan seiniä vasten mahdollisimman vähän. Rubikin kuutiokaan ei vedä ihmistä yhtä pahaan solmuun.

Syvällisempää kasvua on myös luvassa miettiessäsi miksi omistat neljä tietokoneen näyttöä, joista oikeastaan korkeintaan kahdelle on käyttöä. Jatkat edelleen pohdiskelua "miksi", kun siirrät kaikki neljä mukaan muuttokuormaan, myös sen jostain 90-luvun hämärästä lähtöisin olevan kuvaputkinäytön. Jotkut mysteerit jäävät ihmiskunnalle arvoituksiksi, mutta silti niitä suurimpia on aina hyvä pohtia. Kaikkeuden ajattelukaan ei vedä ihmistä yhtä pahaan solmuun.

Puolueettomien ja kliinisten tutkimusten mukaan muutto auttaa muun muassa myös heinänuhaan, Kannerin oireyhtymään ja akuuttiin sydäninfarktiin. Muuttoa voikin suositella kaikille, mielellään mahdollisimman kauas.

Kirjoittaja on ihan legitti lääkäri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti