maanantai 3. heinäkuuta 2017

Wishy Wonderland

Kiina on hieno asia. Sieltä voi tilata kaikenlaista jännittävää roinaa, jonka tarpeellisuutta voi toisinaan kyseenalaistaa. Itse olen ostosmielessä tykästynyt Wishiksi nimettyyn kauppapaikkaan, josta olen ostanut muun muassa bluetooth-dongleja, koska hukkaan niitä jatkuvasti, kameralaukun ja Arduinon (tai ainakin sen jonkin huonosti kolvatun kiinalaisen vastineen).

Mutta kuten todettua, löytyy kaupasta muutakin kuin näitä elintärkeitä esineitä. Tässä yhtenä päivänä kävin sivustoa läpi, ja löysin aimo läjän ihka aitoja turhakkeita. Tokihan tuotteen tärkeys on katsojan silmissä, mutta ainakin jossakin määrin hölmöjä esineitä nämä kaikki ovat.

Tätä tekstiä voi kuitenkin ajatella vähän sellaisena hauskan romun unboxaus-videona, joita YouTube on täynnä, sillä esittelen parhaat löydöt tekstuaalisessa muodossa. En tosin pistänyt senttiäkään näihin, joten en oikeasti avaa mitään, mikä on sinänsä toisaalta ihan hyvä. Sitä paitsi, osti Wishistä mitä tahansa, niin se tulee aina sellaisessa mustassa tai harmaassa muovipussissa, eikä sellaisen avaaminen ole kovin jännittävää. Mutta nyt, hys.


Sateenvarjohattu. Jopa mallinukke tuntuu ilmeestä päätellen ymmärtävän kuinka hölmöltä tämä näyttää. Joskin näen kyllä tässä jonkinasteista käytännöllisyyttä. Esimerkiksi Provinssirockissa, jossa sataa joka ikinen vuosi (paitsi ei tänä vuonna), tämä on näppärä, kun kädet jäävät vapaaksi ja voi kitata vitutukseen kaksin käsin telttalämmintä peltiburanaa.


Posliinista tehdyt tee-se-itse tekohampaat. Ainakin toivon erittäin kovasti että nämä ovat posliinista tehdyt. Mutta näiden kaveriksi ei kuitenkaan tarvitse kuin tuubin pikaliimaa, jota voi sivellä kevysti ikeniin. Levitystoimenpiteen jälkeen voikin sitten latoa leegot suuhun haluamassaan järjestyksessä ja nauttia uudesta hohtavan puhtaasta purukalustosta. Jos suussa on jo hampaat, niin uudet vain päälle. Näin voi näppärästi tuplata purutehon.


Donald Trump-vessapaperia. Tasapuolisuuden nimissä on tosin sanottava, että löytyy myös Hillary Clintonin ja Barack Obaman naamalla. Antaa kuitenkin aika kirjaimellisen merkityksen lausahdukselle "syö paskaa". Pikaisella vilkaisulla vessapaperi näyttää yhtä laadukkaalta kuin siinä esintyvä henkilökin.


Miesten värkki. Tästä on hankala koko perheelle sopivalla tavalla sanoa mikä tämä on, mutta ehkä kuva antaa osviittaa. Sanotaanko nyt kuitenkin vaikka näin, että minun olisi hyvin hankala laittaa herkintäni jonnekin, jota kuvaillaan sanoilla "devil juicing not a drop left", "model aircraft grade motor" tai "the detonation the perfection of human feelings". Voin luvata, että jotain varmasti räjähtää. Haluaisin tosin nähdä laitteen, jossa on lennokkimoottorin sijasta oikean lentokoneen moottori.


Läjä erilaisia fidget-spinnereitä. Siistiä. Hauskaahan tässä oikeasti oli se, että näitä tuli vastaan kun kirjoitti hakuun "useless". En tiedä miten teräviä nuo alimmat ovat, mutta toivottavasti riittävän. Huomasin yksi päivä myös että Spotifyssä on sormivatkainsoittolista, joka sai minut kyseenalaistamaan monenlaisia asioita elämästäni.

En minä oikeasti vihaa näitä vetkuttimia niin paljon, mutta onhan tämä silti jo vähän naurettavaa.


Vaatekappale. Mikä on parempaa kuin paita, jossa on Justin Bieberin kuva? Paita, jossa on monta JB:n kuvaa, lähtien viattomista pottatukkavuosista ja päätyen nykyaikaisiin narkkibodariaikoihin. Paidassa on myös se hyvä puoli, että se kertoo pitäjästään enemmän kuin tuhat sanaa. Mikä on sinänsä näppärää, sillä tämä paita päällä kukaan ei viitsi kuunnella ensimmäistäkään sanaa mitä suustasi tulee.

Parasta tässä koko pläjäyksessä on se, että se on halpa kuin mikä. Koko paketti, 57 euroa. Postitkin 22 euroa. Miestin vekotin tosin yksinään maksaa sen 46 + 16 euroa, eli jos ei välttämättä halua kadottaa omaa katkarapuaan johonkin turboimurin luomaan tyhjiöön, voi päästä hyvinkin halvalla. Joten äkkiä pankkikortti esille ja ostoksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti