keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Traktor DJ Splitter Cable

Rahaa palaa.Olitko unohtanut tämän? Minä en. En voi unohtaa, vaikka kuinka tahtoisin.

Tämä blogi on tullut tunnetuksi kuukausittaisten soittolistojen lisäksi siitä, että kerron omasta huikentelevaisesta elämäntyylistäni ja mitä turhaa olen milloinkin mennyt ostamaan. Valitettavasti pankkitilissäkin on olemassa alaraja, ja luottokortteihin en ole vielä sekaantunut, joten en ole nyt raaskinut ostaa uutta huvijahtia/Ferraria/muuta turhaa kesäleluksi.

Paitsi että.

Ostin cdon.comista kympin arvoisen Traktor DJ Splitter Cablen. Ei sinällään mitenkään rahallisesti merkittävä ostos, joskin itselleni tuli tarpeeseen. Pulju kuitenkin ilmeisesti halusi, että teen tästä pikkukapistuksesta blogipostauksen, sillä tuotesivulla oli nappi, jossa luki "bloggaa". En oikeastaan edes ajatellut moista, mutta jos netissä on käskymuotoinen verbi, niin kyllä sitä ehdottomasti pitää totella.


Splitterikaapeli on käytännössä johto, joka ottaa 3.5mm liittimestä vastaan stereoääntä, ja jakaa audion äänikanavat ulos kahteen erilliseen 3.5mm:n liittimeen monona. Tätä piuhaa käytetään DJ-hommissa jos käytössä on vain yksi äänilähtö, sillä kaapelilla siitä saadaan "näppärästi" kaksi äänilähtöä. Esimerkiksi DJ-softassa voidaan määrittää, että vasemmassa stereokanavassa menee yleisölle kuultavaksi tarkoitettua musiikkia, kun taas oikeasta kanavasta tuutataan DJ:n kuulokkeisiin menevä osuus. Nämä äänet sitten jaetaan omiin liittimiinsä, joihin kuulokkeet ja kaiuttimet kytketään.

Haittana tässä on toki se, että kaikki audio muuttuu stereosta monoksi. Tämä on tosin harvemmin iso ongelma. Kaapeli on kuitenkin valitettavasti vähän enemmänkin köyhän miehen hätäratkaisu. Toinen, oikeastaan parempi, vaihtoehto olisi hankkia toinen äänikortti, joskin joissakin tilanteissa tämä ei ole mahdollista/järkevää, esimerkiksi jos DJ-software tukee vain yhtä äänikorttia kerrallaan. Tai jos sattuu soittamaan vaikka laitteella, johon ei saa kytkettyä äänikorttia, esimerkiksi tabletilla.

Mutta itse tuotteeseen. Native Instrumentsin DJ Splitter Cable tekee sen, mitä yllä lukee. Ei kai siinä sen kummempaa. Sattumalta saman merkkinen kuin käyttämäni DJ-kontrolleri, mutta siitä ei valitettavasti tyylipisteitä jaeta. Vähän lyhkäinen piuha. Kumia päältä. Liittimissä kultaa. Tuli pahvirasiassa. Ei kai tästä voi mitenkään tätä enempää keksiä sanottavaa. Piuha mikä piuha. Jos olisi edes audiofiili niin voisi kommentoida jotain äänenlaadusta. Mutta ei.

Nyt olen täyttänyt velvoitteeni cdon.comia kohtaan. Olen vapaa. Vapaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti