tiistai 25. heinäkuuta 2017

Kuukauden soittolista: Heinäkuu 2017

Näistä soittolistoista voi suunnilleen päätellä miten kiireinen kuukausi on ollut töissä. Jos listalla on tasan 30 biisiä, niin silloin on ollut tärkeämpääkin tekemistä kuin miettiä hyvää musiikkia. Jos mennään lähes 40:tä, on ollut luonnollisesti enemmän aikaa etsiä ja laitella biisejä. Tässä kuussa kävi niin hyvin, että aloin jo tekemään ensi kuun listaa ennen kuin ehdin kirjoittaa tästä nykyisestäkään. Sitä kesälomakuukaudet teettävät.

Jos olet ikinä miettinyt miltä klarinetti näyttää, niin se näyttää tältä.Armin van Buuren - This Is What It Feels Like (Audien Remix)
Vähän vanhempi kappale, mutta jos siihen pitkästä aika törmää, niin silloinhan se tuntuu vähän niin kuin uudelta. Ja jos oikealla hetkellä kuuntelee, niin tottakai se iskee vähän kovempaa.

Armand van Helden & Komes - Fried Chicken
Veikkaan, että en ole ainoa ihminen, joka on joskus elämässään sekoittanut Armand van Heldenin ja Armin van Buurenin keskenään. Musiikillisesti hyvin erilaisia heppuja tosin. Tämä kappale ilmeisesti kertoo tarinan paistetusta kanasta, edellinen elämän suurista tunteista. Pientä kontrastia.

FISHER - Ya Kidding
Toisinaan soittolistan kappaleiden määrä ei toki korvaa laatua. Tämän valitsin aika pitkälti minuutin kohdalla olevan hauskan syntikkaäänen perusteella, joka kestää kaksi sekuntia ja kuuluu kuusi kertaa. Worth it.

Death on the Balcony - Them 3 Words (Eats Everything 'More Than Friends' Remix)
Jos edellinen perustelu kuulostaa typerältä, niin tämän raidan valitsin pääasiassa koska se oli EP:llä nimeltä "Friends Will Carry You Home Part 3". Koska se on se mitä kaverit tekevät, vaikka kolme kertaa jos se siitä on kiinni.

Addiktion - Shake It (WipEout Omega Instrumental Edit)
WipEout-pelisarja on mielestäni aina sisältänyt erittäin timanttisen elektronisen musiikin soundtrackin, eikä tämä uusinkaan teos tuota pettymystä. Koko listan voi kuunnella vaikka täältä. Suosittelen kokeilemaan.

Dillon Francis feat. G-Eazy - Say Less
Tyhmät valintaperusteet jatkuvat: Dillon Francis postaili ilmeisesti tämän kappaleen videoon liittyen kuulumisia, joku ihminen sanoi että evvk, Dillon vastasi että ok, hän ei kirjoita sosiaaliseen mediaan enää mitään loppuvuonna. Hauskin juttu tuli kuitenkin Diplon vastauksesta Francisille.
Nauroin ääneen. Biisi itsessään on kai ihan ok.

Area52 & DJ Massimo - Astu Laivaan
"Rommi potkii tykimmin ku Ajaxissa Litmanen" on yksi uusista suosikkilineistäni ikinä. Erittäin tiukka d'n'b-biitti sopii räpin taustalle melkein luvattoman hyvin, ja instrumentaalikin tästä kelpaisi.

Loiriplukari - Ei voi laittaa verotukseen
Yle tiesi kertoa, että Loiriplukari on "kesän someilmiö", mutta itse en ollut kuullutkaan koko asiasta kuin vasta pari viikkoa sitten. Kyseessä on kuitenkin mies, joka tekee jännittäviä kappaleita ja laulaa Loirin äänellä sanoituksia, jotka koostuvat pääasiassa yhdestä lauseesta. Juuri kun luulet ymmärtäväsi maailmasta jotain, internet lyö tällaisen vastapallon.

Iisa - Perjantai
London Elektricity - Just One Second
Joskus aikoinaan ajattelin, että ensimmäinen biisi kuulostaa paljon jälkimmäiseltä, mutta nyt sitten kun viimein ensimmäistä kertaa kuuntelin ne peräkkäin, niin eivät ne ihan niin samalta kuulostakaan. Hyvän kevyttä kesämasiskuunneltavaa molemmat kuitenkin.

The Killers - Just Another Girl
Pari postausta takaperin kerroin The Killersin keikasta Provinssista, ja kuinka se oli ehkä pieni pettymys. Vielä viimeisenä kommenttina voisin todeta, että tätäkään eivät mokomat soittaneet, ei vaikka se on minun suosikkikappaleeni. Saakeli.

The Lurking Fear - The Infernal Dread
Joskus ihminen tarvitsee kunnon päänresetointimusiikkia, ja mikäs siihen sopisikaan paremmin kuin raskaampi mättömetalli. Jos siitä ei tykkää, niin pää täyttyy ainakin uudesta ajatuksesta, että loppuisipa tämä pian, ja saa muuta ajateltavaa. Ja jos siitä tykkää, niin hyvä. Erittäin hyvä, ellei täydellinen.

Ursus Factory - Jumalautapojat
Kerran lautapojan hommia tehneenä koin, että tämä kappale puhutteli minua syvemmällä tasolla. Uudelta Ursus Factoryn levyltä oma suosikkini, ainakin niistä neljästä biisistä mitä kuuntelin.

Kytänsoittajat - Töölö Palaa Ja Kuolee
Jos perustaisin punk-bändin, sen nimeksi tulisi "Kiljuripuli", sillä en pysty mitenkään keksimään punkimpaa nimeä. Tai ehkä "Kilju Pistols". Kytänsoittajat on kyllä myös varsin hyvä nimi.

Less Than Jake - Great American Sharpshooter
Teksti-TV 666 - Sä et tuu enää takaisin koskaan
Tämä kaksi kappaletta kuuluvat harvinaiseen kategoriaan, jota tykkään kutsua nimellä "erobiisit, jotka eivät ole itsesäälissä rypemistä". Teksti-TVstä en tosin voi mennä ihan takuuseen, lyriikoista on aika hankala saada selvää.

Arjen Antisankarit - Pussukat
Toisinaan olen ihmetellyt musiikissa ilmenevää "miehen kivekset (yleensä) naisen suuhun"-tematiikkaa. Tulin pähkäilyssäni kuitenkin lopputulokseen, että kassien työntäminen jonkun suuhun on äärimmäinen luottamuksenosoitus vastaanottajaa kohtaan, toiminnassa on nimittäin erittäin suuri mahdollisuus vakavalle työtapaturmalle.

The Night Flight Orchestra - Gemini
Havaitsin tämän yksi päivä oivaksi biisiksi leuanvetämisen taustalle. Sain ainakin kolme tehtyä. Kaljanvetämisen taustalla olen myös kokeillut, toimii. Muut vedot ovat vielä mysteeri.

Monty Python - Camelot Song
Omassa yleissivistyksessäni oli vielä muutama viikko sitten pyöreän pöydän mentävä aukko, sillä en ollut nähnyt Monty Pythonin Hullua Maailmaa. Hulluinta tässä on elokuvan suomennos, sillä alkuperäinen on nimeltään Monty Python and the Holy Grail. Korjasin joka tapauksessa puutteen itsessäni, ja nyt olen eheämpi ihminen.

Stu Larsen - Chicago Song
Mikä olisi luonnollisempi jatkumo Camelot Songille kuin Chicago Song. Paikkoinakin melko samanlaisia. Tämä heppu on muuten Qstockissa esiintymässä, kannattaa käydä katsomassa. Itse ainakin ajattelin.

The Arcadian Wild - Willow
Tämä kappale on musiikkillinen vastine sellaiselle turbomakealle suklaalle, jossa on sisällä tarpeettoman sokerista toffeeta. Aluksi se tuntuu ihan hyvältä, mutta loppua kohti alkaa ällöttää.

Armin van Buuren - This Is What It Feels Like (John Ewbank Classical Remix)
Mutta tämähän oli jo alussa. Paitsi että nyt se onkin eri remix. Yllätys. Ja kappaleen nimeen viitaten, edelleen se kuulostaa samalta tuntuvan, ei laulaja ole muuttanut mieltään välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti