keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kuinka teen onnistuneen mainoskampanjan Facebookissa.

Yhtenä päivänä minua vähän harmitti. Harmitti, että blogilla on aika vähän lukijoita. Ongelmanratkaisunmetodina käytin parasta ja maailmankaikkeuden historian aikana toimivimmaksi todettua keinoa: rahaa. Eli sijoitin ruhtinaalliset viisi euroa Facebook-mainokseen, jolla toin viime viikolla julkaisemaani Haaparanta-aiheista blogitekstiä ihmisten tietoisuuteen. Kyllä, näin alas on vajottu. Seuraavaksi alan vetämään piriä.

Tokihan homma lähti heti alkuun menemään reisille, kun Facebook varoitteli ettei mainosten luonti onnistu kovin häävisti jos Adblocker on päällä. Sinänsä järkeenkäypää. Sinänsä myös tekopyhää kyhäillä mainoksia ihmisten kiusaksi jos niitä itsekään ei viitsi katsella. Mutta ei minulla ole aikaa miettiä eettisiä asioita, minulla on vain aikaa julkisuudelle.


Pakkohan se Adblocker kuitenkin oli disabloida, jotta pystyin varmistamaan luomani mainoksen laadun ja vaikuttavuuden. Kampanjan uhriksi valikoin 23-37 suomalaiset, jotka olisivat kiinnostuneita joko blogeista (ilmeisistä syistä), matkailusta (kyllä Haaparantaan köröttelyä voi matkustamisena pitää) tai huumorista (tälle en kyllä keksi enää mitään perustetta). Vitosen budjetilla luvattiin 1200-3000 näyttökertaa yhden päivän aikana, mikä on tälle blogille enemmän kuin ansaittua.

Boost-nappi pohjaan ja odottamaan.

Miten sitten kävi? No.

Postaus sai lopulta kuusi tykkäystä, yhden naurureaktion ja yhden jaon. Ihan jees, itse asiassa huomattavasti parempi kuin se keskiverto "ei mitään"-reaktio joka yleensä tulee. Lisäksi sivulle tuli yksi uusi tykkäys. Edelleen ihan jees, näitäkin harvakseltaan tulee, parin kuukauden välein. Kävi kuitenkin niin, että näyttökertojen määrä jäi vähän reiluun 350:een, mikä on aika paljon vähemmän kuin luvattu minimi 1200.


Tämän lisäksi tykkäyksiä tuli aika hämmentävistä osoitteista, ja rohkenenkin epäillä, että osa näistä tulikin boteilta. Tähän suuntaan viittaisi myös se, että postaus sai seitsemän reaktiota ja sen yhden jaon, mutta kuitenkin vain kolme klikkausta. Tosin myönnettäköön, olihan se linkin kuvaus niin hauska, että kyllä senkin ansiosta voi suorilta tykkäysnappia painaa lukematta sisältöä. Toivottavasti edes osa tykkääjistä oli oikeita ihmisiä, ja jos oli, niin kiitos napin painamisesta.

"People are starting to respond" on ehkä vähän liioittelua tässä tilanteessa.

Mutta sitten se pääasia, se asian pihvi, se syy miksi tähän läjään työnsin käteni. Tuliko tästä lisää sivulatauksia?

Mainospäivät korostettu punaisella.

Ei. Ei tullut yhtään minkäänlaista paljaalla silmällä nähtävää tilastopiikkiä.

Kyllä tästä jotain kuitenkin oppi:
1) Huono juttu ei parane sitä mainostamalla. Pökäle on pökäle vaikka sitä miten puunaisi.
2) Vitosen voi käyttää monella eri tapaa. Osa vaihtoehdoista on hyviä, osa on Facebook-mainoksia.
3) Jokin tässä Facebookin mainoskuviossa haisee. Tai sitten itse en osaa. Tai ehkä en halua osata.

Eli vastauksena otsikon kysymykseen: ei mitään hajua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti