perjantai 31. maaliskuuta 2017

Kuukauden soittolista: Maaliskuu 2017

Kyllä.

Tekstiin on pakko laittaa vähintään yksi kuva, jotta siihen generoituisi automaattisesti hieno thumbnail tietyissä blogiportaaleissa. Lisäksi kuva pitää olla ennen ensimmäistä iframea (tässä tapauksessa Spotifyn upotettu player), jotta thumbnail tulee oikein. Opin tämän edellisestä virheestäni.
G-Mies, Matti Tamonen & Muumiponi - Netiketti
Kappale, joka on ehkä ajankohtaisempi kuin koskaan. Internetin käyttäminen kuitenkin voi olla ihmeen vaikeaa näinä päivinä. Siksi asiaa on hyvä opetella tavalla, jolla kaikki opeteltiin 80-luvulla: kuuntelemalla aiheesta tehtyä räppiä.

Teflon Brothers - Arvon Leidit
Teflarit alkaa olla sen verran tuttu nimi näillä listoilla, että ei voi enää oikein vakavalla naamalla heittää perinteisiä "tykkään vanhasta tuotannosta" tai "kuuntelen vain ironisesti" hipsteriargumentteja.

Sere - Ei oo helppoo olla keskiluokkaa
Kalju, neljäkymppinen räppäri on jotenkin yllättävän samaistuttava hahmo, vaikken paritalossa asukaan lasten kanssa. Ehkä olenkin pikkuvanha. Hälyyttävällä vauhdilla kaljuuntuva ainakin varmasti olen.

Mitä helvettiä nyt taas - Joka päivä töitä teen
Artistinimestä ainakin propsit. Nimi ei tosin sinällään kauheasti sitten lopputuotosta vastaa (valitettavasti), suhteellisen ok rock-biisi joka ei oikeastaan kauheasti säväyttänyt.

Popeda - Lihaa ja Perunaa
Aluksi kertsissä kerrotaan, kuinka ei kaivata erilaisia ruoka-aineita. Sitten todetaan, että ei haluta prinsessaa. Vähän hämmentävää on myös se, kuinka kappaleessa haluttavan lihan tyyppiä ei eritellä. Epäilenkin, että Popeda-Pate onkin kannibaali, joka haluaa grillata naisen.


Turmion Kätilöt - Dance Panique
Jostain syystä Turmareista tulee jollain tavalla aina mieleen Eläkeläiset. Vähän kieli poskessa tehtyä syntikkavetoista musiikkia, joka loppujen lopuksi toimii huomattavasti paremmin kuin mitä voisi teoriassa kuvitella.

Tapio Lempivaara - Heinz-Harald Frenzen
Tähän biisiin sitten puolestaan sopisi sitäkin paremmin kuvaus "mitä helvettiä nyt taas". Jos aikoinaan jäi entisen F1-kuljettaja Frenzenin saavutukset näkemättä, niin tässä ne olisi yhteen kappaleeseen sovitettuna. Enemmän tai (todennäköisesti) vähemmän totuudenmukaisesti.

PakkoPakkoPakko - Olen menettänyt järkeni
Suomalaista synthwavea, ja vielä aika hyvin tehtyä sellaista. Nyt olen nähnyt kaiken .Tai menettänyt järkeni.

deadmau5 - Messages from nowhere
Deadmau5 tööttäsi monta kappaletta vanhaa tavaraa ulos uudelleenjulkaisuna. Mukana oli mukavan paljon vähän hip-hopahtavampaa tavaraa. Ylipäätänsä kappaleita, jotka kuulostavat mielenkiinoisemmalta kuin nykytuotanto.

Sub Focus feat. Stylo G - Lingua
Ei niin d'n'b:tä mitä Sub Focukselta voisi toivoa, mutta näppärä rutkutus kuitenkin. Hassua kuitenkin oli, että tässä kuussa Spotify suositteli kahta Linguaksi ristittyä kappaletta, joista tämä oli kyllä parempi. Toinenkin oli jossain vaiheessa tällä listalla, ihan vain vertailun vuoksi.

Jauz - The Game
Konemusiikkikappaleiden nimeäminen on varmasti helppoa: jos siinä on 8-bittisiä pilipalisampleja, sen nimi on pakko olla The Game. Parhaassa tapauksesessa kappaleessa ei ole edes mitään tunnistettavaa, jolloin se voi nimetä miksi tahansa.

Tjuva - Wanna Be With U (Stromberg Remix)
Yksi monista heikkouksistani on kepeillä kasarisampleilla varustetut, vähän halvahkon kuuloiset konemusabiisit. Ongelma vain tuppaa olemaan, että niistä ei viitsi kuunnella samplea enempää. Vaikka saatahan tämä originaalikin olla, en minä musiikista mitään tiedä.

Adrian Hour - Love Something
Hitaasti lämpenevä, ja erittäin tyylikkäästi tehty vähän kasarivivahteinen teknokappale. Nyt on selvästi ollut jokin kasarikuukausi, ja sama meno vielä jatkuu.

Russ Abbott - Atmosphere
Itse asiassa meno jatkuu heti nyt. Vähän harmittaa, ettei joka listalla ole tällaista biisiä: hyväntuulinen kasarihassuttelubiisi. Tällaisista tulee aina keväinen, ellei jopa Wappuinen fiilis. Mutta kohtahan onkin jo huhtikuu (seitsemän tunnin kuluttua, jos tarkkoja ollaan).

Twenty One Pilots - Ode to Sleep
Pitkään mielsin tämän duon radiobiisien perusteella angstiseksi teiniräp-ryhmäksi, jossa ei oikein ollut mitään siedettävää. Kuuntelin sitten niitä biisejä, joita ei radiossa aina kuule, ja tulin lopputulokseen, että tämä on angstinen teinipop-ryhmä. Positiivinen yllätys loppujen lopuksi.

The Hives - You Got it All... Wrong
Ensi kesän Provinssin artisteja piti jo katsella (vähän myös kuunnella), ja The Hivesistä olin jossain määrin innostunut. Bändi on siinä ja hilkulla että tekeekö mieli nauttia vai oksentaa, mutta tämä menee sille paremalle puolelle. Eli ei oksentamisen.

Samuli Putro - Työ
Ajattelemisen aihetta. Ajattele tätä kappaletta enemmän kuin työtäsi. En kauheasti tykännyt tästä Putron uusimmasta levystä kuitenkaan, ei ainakaan mitään jäänyt mieleen. Niin kuin Matkamuistot.

Twenty One Pilots - Trees
Oikeasti olin niin hämmentynyt tästä bändistä, ja eritoten toiseksi uusimmasta levystä, ja näiden asioiden hyvyydestä, että laitoin kaksi kappaletta. Vähempi olisi tuntunut vääryydeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti