keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Vieraissa buffeteissa: Park Buffet

Olen tehnyt syntiä. Olen käynyt muissa buffeteissa kuin pyhässä Golden Rax Pizza Buffetissa. Puolustuksekseni voin kuitenkin sanoa, että paikallinen Linnanmaan Rax suljettiin. Pihalle ilmestyi kaivuri, joka ilmeisesti myllyttää pihaa elokuuhun asti. Ja senkin jälkeen tilalle tulee jotain muuta kuin Rax.

Voi jukupätkä miten pieniä pitsoja.

Koska kuitenkin ihmisellä on luonnollinen tarve syödä pitsaa niin paljon että hengittäminen pelottaa, koin oikeutetuksi etsiä muualta uusia ruokanautintoja. Niitä löytyi Oulun keskustan Park Buffetista. Paikalla on pitkä ja maineikas historia: Park Buffet oli Oulun Ideaparkissa joskus, vuokrasopimus purettiin vähän sen jälkeen (että tilalle saatiin Rax, oh the irony) ja ruoat siirrettiin keskustaan, missä pizzat nykyään pitävät majapaikkaansa.

Täällä kävin joku aika sitten katsastamassa millaista evästä olisi tarjolla. Salaattipöytä oli ankeahko. Pelottavan väristä salaattia, pelottavahkon väristä tomaattia ja vihreää kurkkua. Kaikin puolin turhahko tapaus. Mutta niinhän salaattipöydät yleensä ovat. Ehkä eniten kuitenkin hämmentää se, miten erilaiselta valkosipulimurska voi maistua eri paikoissa. Eihän se ole kuin murskattua valkosipulia öljyssä. En toisaalta tunnista pinaattia basilikasta, joten ehken ole paras tuomari asialle.

Itse ruokapuoli oli sitten sitäkin parempaa. Kebabia, ranskalaisia ja herkkunakkia. Tai nakki ei mitenkään erityistä ollut. Mutta buffetti, jossa saa syödä niin paljon kebabia kuin haluaa, on hyvä buffetti. Pitsaakin oli. Varsin hyvää pitsaa jopa. Satuin tosin paikalle hiljaiseen aikaan, ja tarjolla ollut pitsa oli ehtinyt vähän elähtää, mutta tuoreet lätyt olivat hyviä.

Saavu suuhuni.

Kaiken kaikkiaan, jos kebabia saattaa syödä (miksei saattaisi), niin ehdottomasti pakkovierailun arvoinen paikka. Ilmeisesti tarjolla on myös "oikeaa ruokaa", käydessäni taisi olla jotain kana- ja jauhelihakastikkeita, joten jos sattuu päässä viiraamaan, eikä ole saanut vielä kanakastiketraumaa, niistäkin voi nauttia. Pitsa oli parempaa kuin Raxissa, joskin reunaa oli vähän liikaa.

Hyvitykseksi tästä ei-Raxissa käynnistä teen ainakin kaksi Ave Mariaa ja ruoskin itseäni sensuellisti. Näin saan sielulleni rauhan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti