tiistai 28. helmikuuta 2017

Lohtutekstiä kaljuuntuville

Jossain aiemmassa tekstissä mainitsin sivulauseessa, että täytin tässä pari viikkoa takaperin vuosia. 26 kappaletta tuli täyteen, mikä on oma henkilökohtainen ennätykseni. Juhlistaakseni tätä merkittävää virstanpylvästä elämässäni huomasin hiusrajani eturintamasta uhkaavasti ammottavan aukon. Tämä, jos mikä, muistuttaa ihmistä ikääntymisestä ja ajan vääjäämättömästä kulumisesta.

Hiukset ovatkin nimittäin tärkeät identiteetille. Niiden menettäminen ottaa koville. Hiusten kanssa olen Esa, mutta ilman niitä olen pelkkä vaatimaton kalju-Esa. Jotain positiivista tässä on kuitenkin oltava? Ehkä voin luoda itseni nyt uudestaan? Ehkä kalju-Esa onkin vahvempi, voimakkaampi ja robustimpi kuin perus-Esa?

Pahis
Äkkiseltään tulee heti mieleen, että nyt voin viimein alkaa hiomaan sitä pahan pojan lookkiani. Leffoissa ja sarjoissa pahis on kuitenkin aika usein kalju. Tämä johtuu varmaankin siitä, että kaljut ihmiset ovat kusipäitä, mikä taas puolestaan johtuu siitä, että kaljuja ihmisiä ottaa päähän puuttuvat hiukset. Tukan hävitessä kallosta sinne mahtuu paljon enemmän vihaa (hiuksellisia) ihmisiä vastaan.

Don't worry, mama. Things won't get weird. 

Viisas
Kaljuus on pahuuden lisäksi myös viisauden merkki, ja jotkut sanovatkin että hiukset eivät mahdu samaan päähän kuin järki (jokin tässä väitteessä tosin mättää, sille itselläni harvenee hiukset samaa kyytiä kuin aivot). Viisaus ja viha ovatkin tässä suhteessa hyvin samankaltaisia. On siis varmaan järkevää olettaa, että on viisasta olla vihainen.


Vanhuus ja kaljuus samassa paketissa. Sehän on sama kuin tuplaviisas. Oo-la-laa.

Peili
Jotkut ihmiset pystyvät avaamaan pulloja hampaillaan. Toisten hyvin kiillotetuista kupoleista pystyy ihastelemaan omaa kuvajaistaan kuin Narkissos ikään. Jokainen ihminen on hyödyllinen omalla tavallaan. Ehkä voinkin alkaa rakentamaan uutta identiteettiä valoa heijastavan pääpinnan varaan, jos pahiksen uralla moraalikäsitys muodostuu liian tiukaksi. Viisasta minusta ei tule vasarallakaan pakottamalla.

Harmi ettei muu naama ole yhtä kiiltävä.

Malli
Vaikka suurin osa mallitöistä on varattu kauneille, tuuhean hiuspehkon omaaville ihmissankareille, niin myös kaljuille ruppanoille löytyy muutamia hyviä keikkoja. Esimerkiksi Rogaine-paketin kylkeen "ennen"-kuvan malliksi tai keilapallodesignereille luomaan inspiraatiota uusiin, vallankumouksellisiin keilapalloihin.

Varmaan aika kovaa joutuu painamaan että saa sormet noihin reikiin.

Hoikka poika
Valitettavasti kaikista meistä ei ole malleiksi, ei edes keilapallomalleiksi. Yleensä tämä johtuu puutteellisesta pärstäkertoimesta, asiasta johon ei oikein voi vaikuttaa. Onneksi voi kuitenkin lohduttautua malliuden hyödyllisimmällä asialla: BMI-indeksillä, joka on alle 17. Hiukset nimittäin painavat, ainakin useita grammoja. Kun kaljuuntuu niin painokin putoaa itsestään. Onko laihtuminen ikinä ollut näin helppoa?

Mitä sitä painoilla enää tässä vaiheessa kun hiukset on jo leikattu?

Koe-eläin
Jos nyt kuitenkin niin hassusti kävisi, että en ikinä pääsisi sinuiksi karvakerroksen päälaelta häviämisen kanssa, niin voisin aina alkaa testaamaan erilaisia lääkeseoksia ja kemikaaleja. Ihmiskunnan hyödyksi. Joillain mömmöistä saattaisi olla sivuvaikutuksena karvoituksen määrän lisääntyminen, ja hyvällä tuurilla tämä kasvuspurtti osuisi jopa jonnekkin päänahan seutuville.

Näinkin voi käydä. Mutta onhan tuo komea hiuspehko.

Jos joku tietää muita ehdottomasti positiivisia puolia kaljuuntumisesta niin haluan tietää. Jotenkin tuntuu, että nämä eivät oikeasti kovinkaan paljon lohduta. Ainakaan minua.

Yritin myös löytää vertaistukea kuuntelemalla musiikkia kaljuudesta. Ei löytynyt. Googlen suositusten mukaan ihmisillä muka voisi olla isompiakin ongelmia, joita varten tarvitisi voimaantumismusiikkia. Mikään ei kyllä mielestäni nouse kaljuuntumisen rinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti