keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Kuukauden soittolista: Helmikuu 2017

Musiikin kuvaileminen on yleensä erittäin rasittavaa. Spotifyssä on soittolista nimeltään "tuorein, kuohkein indie". Ymmärrän kyllä tavallaan miten musiikki voi olla tuoretta, mutta miten se voi olla kuohkeaa? Kuohkeus muodostuu yleensä kiinteän tai nestemäisen kappaleen sisältämistä kaasukuplista. Musiikki ei ole kiinteää taikka nestemäistä, eikä se voi sisältää ilmakuplia, sillä musiikki käytännössä on ilmaa (tai itse asiassa ääni "väliaineen" värähtelyä, mutta yleensä se väliaine on ilmaa, jonka värähtely sitten tutisee korvissa). On idioottimaista sanoa musiikkia kuohkeaksi. Tai moneksi muuksikaan asiaksi.

Se on aalto. En tosin ole täysin varma onko se ääniaalto.


Justice for the Damned - Deep Rotting Fear
Aina kannattaa aloittaa lista hyvällä, helposti kuunneltavalla kappaleella, joka houkuttelee kuuntelemaan loput soittolistasta.

House vs. Hurricane - Give It Up
Aika hauska nimi bändille. Laittaisin rahani hurrikaanin puolesta. Se, mikä itseäni vähän häiritsee, on se että muuten hyvän kuuloisiin mättöbiiseihin pitää laittaa joku kuoropoika laulamaan kertosäettä. Ei tosin kähinäkään hurjasti tässä vakuuttanut. Menee hyvät aggressiot hukkaan. Varmaan kuuntelen väärää genreä.

Kreator - Totalitarian Terror
Minulla oli syntymäpäivät viime viikonloppuna, ja meinasin kokea asiasta jälleen kerran pientä ikäkriisiä. Aina voi yrittää lohduttautua ajatuksella, että on olemassa bändejä, jotka ovat vanhempia kuin minä (Kreator perustettu -82).

High Contrast - Shotgun Mouthwash
Tiedän Trainspotting-elokuvasta kaksi asiaa: siinä on huumeita ja Underworldin Born Slippy-biisi. Uudesta Trainspotting 2-elokuvasta tiedän, että tämä biisi on sen soundtrackilla. Huumeista en osaa sanoa.

Haezer & Holly - BEASTS
Pelottavaa jurnuttavaa teknoa. Musiikkia, jota voi kuvitella kuulevansa futuristisessa trillerissä kun on jossain hukassa. Itse eksyin kerran humalassa Puolassa, vähän samanlainen fiilis.

Heavyweight feat. Kasmir - On the Edge
Monen vuoden jälkeen tämä on edelleenkin yksi parhaista house-biiseistä mitä tiedän. Hauska nippelitieto, tässä on se Vadelmavene-Kasmir laulamassa englanniksi ennen kuin hänestä tuli koko kansan tuntema Hankoon Helsinkiä pakoon Hankoon -Kasmir.

Tarmo - Iron Lazer
Tarmo on nimi, josta tulee mieleen aina lähinnä se lähikauppa ja sen logon pullea kauppias. Tässä kappaleessa pulleinta on varsin jymäkkä basso. (huomaa, kuinka käytin adjektiivia pullea kuvaamaan musiikkia, vaikka ei musiikki voi olla pulleaa. Kaksinaismoralismi bestest)

Major Lazer feat. PARTYNEXTDOOR & Nicki Minaj - Run Up
Tässä biisissä Nicki Minaj sanoo "45 Special", en ymmärrä missä kontekstissa, mutta ainakin se on baari Oulussa. Jotain epämääräistä höpinää myös spagettikastikkeesta ja sokerista siinä oli, ei pää kestänyt kuunnella.

Teflon Brothers - Lähestymiskieloja
Tefloneilla on myös ihan oikeasti mielenkiintoisia biisejä, mutta ne eivät vain yleensä soi radiossa. Tai on ne uudemmatkin ihan jänniä. Esimerkiksi uusi hitti "Siivet" kertoo siitä, kuinka joku ajaa itsensä hengiltä kännissä. Tai näin ainakin sen olen itse sen tulkinnut. Kunnon bilebiisi.

Sere feat. Gettomasa - Junantuoma
Yksi elämäni suurimmista häpeistä on se, etten ole Hesalainen. Aina voi lohduttautua ajatuksella, että niin ei ole muuten suurin osa muistakaan suomalaisista. Saatikka maailman ihmisistä.

Disco Ensemble - Das Boot
Olin tavallaan innostunut, kun huomasin Disco Ensembleltä tulleen uuden levyn. Harmiksi kuitenkaan sieltä ei löytynyt muita kovin iskeviä biisejä kuin tämä. Toisaalta, jos levyltä löytyy edes yksi hyvä biisi, se on jo enemmän kuin keskimääräiseltä levyltä. Windows 7:n asennusmedia on esimerkiksi suurimmalta osin kuraa, mutta kyllä sieltäkin yksi hitti löytyy: Bob Acrin Sleep Away.

Haloo Helsinki! - Hulluuden Highway
Joskus mainitsin siitä, kuinka Kaija Koon musiikki muistuttaa melkein enemmän teknoa kuin suomirokkia. Haloo Helsinkiä ei kyllä enää voi edes pahalla tahdolla väittää rokiksi tämän jälkeen. Mikä ei sinällään ole kauhean uutta, kun miettii että yksi aiempi biisi (Beibi) oli lähestulkoon tyylipuhdasta d'n'b:tä

Kaapo - Tavaratalojen Alttareilla
Muistatteko sen lastenohjelma, jossa oli se nelivuotias Kaapo, jonka pää muistutti pääasiassa keilapalloa? Hyvä. Sillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.

Topi Saha - Se, joka karkuun pääs
Demonstratiivipronominia "se" käytetään yleensä kuvaamaan elottomia esineitä, eläimiä ja epämukavia työkavereita. Koska esineet harvemmin mihinkään karkaavat, ja työkavereista ei pääse eroon vaikka toivoisi, niin oletan että tämä kappale kertaa pakoon pötkineestä lemmikkipapukaijasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti