torstai 29. joulukuuta 2016

Kuukauden soittolista: Joulukuu 2016

Vuoden Spotify-tilastot kilahtivat sähköpostiin, joten pääsen vähän brassailemaan niillä. Tai ainakin yrittämään. Vuoteen mahtui kaiken kaikkiaan 29 556 minuuttia musiikkia, mikä on sinänsä harmi, sillä 500 tuntia oli niin lähellä. 2878 eri artistia ja 2297 eri kappaletta. Sinänsä omituista, että yksittäisiä artisteja on enemmän kuin yksittäisiä kappaleita, mutta ehkä artisteja sitten kertyi fiittauksista tai muusta sellaisesta.

Suosituin bändi oli The Strokes (kakkosena Eläkeläiset jee), ja ykkösbiisi oli The Maccabeesin Marks to Prove It, joka oli muuten ensimmäisellä soittolistalla ikinä maaliskuussa. Suosikkigenret olivat odotetusti kaikenlaista konemusapöhinää ja indierokkipoppia. Kaikin puolin siis huono vuosi (paitsi Eläkeläiset jee).

Mutta nämä jutut eivät oikeastaan mitenkään liity kuukauden soittolistaan.Wolfheart - Boneyard
Raskain biisi näillä listoilla varmaan moneen kuukauteen. Mikä kertoo valitettavan paljon näistä listoista. Mutta on tämäkin mukavaa rytinää.

Itä-Hollola Installaatio - Kaislikossa
Ei tällaisella bändin nimellä voi hävitä. Biisi tosin ei aivan ole samalla tasolla kuin nimi, vaikka välillä ihan mukavan kuuloista kitarariffiä ränkytetäänkin.

The Fratellis - Baby Don't You Lie To Me!
Vanhempia biisejä listalle laittaessa iskee ahdistava tunne siitä, että onko jo laittanut jonkin aiemman kuukauden listalle kyseisen kappaleen. Tämän kohdalla olin valmis ottamaan riskin.

Botnek - Simple Sounds
Kaiken kyseenalaistava ja ylösalaisin asettava kappale. Mitä musiikki on? Pelkästään yksinkertaisia ääniä? Vai jotain suurempaa? Maailmaa mullistavaa?

The Chemical Brothers - C-H-E-M-I-C-A-L
Tämä tuli oikeastaan jo marraskuun alussa pihalle, mutta en tykännyt siitä silloin niin en laittanut listalle. Sitten kuuntelinkin parin oluen jälkeen paremmilla kaiuttimilla ja tykkäsin. Jännä miten musiikki toimii.

deadmau5 - 2448
Joskus nuorempana deadmau5 oli siistein juttu ikinä. Nykyään musiikillisesti alkaa olla jo vähän meh, mutta Twitterissä tulee välillä huvittavia (ja kuspäisiä) purkauksia. Uusi levy oli ihan ok.

Omnia - Ultra
Hieman synthwavesta vaikutteita syönyttä trancea. Omnia on oma suosikkini trance-puolen tuottajista, ja hyvähän tämäkin kappale oli

Sia - Move Your Body (Alan Walker Remix)
Olen niin saamaton, että en jaksanut kuunnella tätä biisiä viikkoon vaikka kova oli yritys. Onneksi lopulta sain aikaiseksi, uskomattoman paljosta olisin jäänyt paitsi muuten.

Infernal - Hurricane
When the weight that carry
Is too heavy for your shoulders
Or when your cup has emptied
Or when you fear getting older

When you're lost in the darkness
And you can't find your way home
And if your world stops turning
And you just wanna let go oh oh

En tiedä kauheasti maailman murheista, mutta tyhjä kuppi tuntuu aika heppoiselta surun aiheelta verrattuna liian kovan taakan kantamiseen tai maailman pysähtymiseen.

Pryda - Choo
Hauska knoppitieto: joskus kauan sitten Eric Prydz (eli Pryda) oli tavallaan mukana Swedish House Mafiassa, joka nyt ilmeisesti tekee comebackkia. En tiedä mikä tässä oikeastaan oli hauskaa.

Jonathan Kaspar - Roundhouse
Vähän tylsähkö tech house pläjäys, mutta puolentoista minuutin kohdalla putoava kickki on niin kova että se oli riittävä syy laittaa listalle. Tässä kuussa ei ollut kovat kriteerit.

Format:B - Okeey Yaaah
Vuoden mielikuvituksettomimman kappaleen nimi mennee varmaan tähän osoitteseen. Vaikka onhan siinä aika villisti käytetty e- ja a-kirjaimia.

Tom Staar feat. Martina Camargo - Me Sueno
Kuinka tehdä tanssilattialla toimiva biisi: samplaa jotain lattariartistia. Lisää torvia, koska ne ovat nykyään ilmeisesti konemusiikissa kova juttu. Valmis.

Tapani Kansalainen - Lyijymoodi
Taas hassuhko artistinimi tällä listalla. Hehe. Ilmeisesti hyvällä nimellä pääsee pitemmälle kuin hyvällä musiikilla.

Petri Nygård - Yhet Vielä
Olen ollut töissä kohtuullisen kuumottavassa tilanteessa, kun olen kuunnellut tätä biisiä salaa. Olisi nimittäin äärettömän kiusallista jos jäisi kiinni Nygårdin kuuntelusta. Potkujen paikka.

Kiusallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti