keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän juhlintaa

Itsenäisyyspäivään (ja Suomen satavuotisjuhlaan) on enää 364 päivää jäljellä! Onkin jo korkea aika alkaa miettiä kuinka tuon merkittävän juhlapyhän viettäisi. Koska asioita kannattaa jatkaa yleensä aina "vanahaan malliin", niin muistellaan miten itsenäisyyspäivää on vuosien saatossa juhlittu. Esimerkiksi viimeksi eilen.


Polta yksi sinivalkoinen kynttilä
Sinivalkoinen, koska Suomen lippu, ja yksi, koska eihän tässä nyt liikaa parane hullaantua, vaikka töistä vapaata onkin. Samalla voi mielessään hyräillä Maamme-laulua. Finlandia-hymni on myös ok jos sattuu muistamaan miten se menee.

Vedä turpaan jotakuta jolla on enemmän rahaa kuin sinulla
Tästähän suomalaisuudessa on pääasiassa kyse: kateudesta. Jos jollakulla pyyhkii paremmin, niin hän on kusipääriistäjäpaskapää. Itselläni on onneksi sen verran massia päällä että ei tarvitse vetää turpaan kuin Nallea, Sukarille voisin antaa avarin kun ei köyhiä viitsi enempää kiusata.

Katso Tuntematon Sotilas
Paljastan salaisuuden: en ole ikinä katsonut Tuntematonta. En edes lukenut kirjaa puoliväliä pitemmälle. Mutta ehkä Suomen satavuotispäivän kunniaksi voisin edes kerran vaivautua. Tai sitten katson Pelastakaa Sotamies Ryanin, sehän on pitkälti sama asia jännemmässä paketissa.

Vedä turpaan jotakuta joka on eri mieltä kanssasi
Tätä neuvoa voisi soveltaa jokaiseen elämän päivään, mutta itsenäisyyspäivänä muun koheltamisen ohessa tämä on vielä hauskempaa. Lättyyn vaan suvakkimamukkifeministisovinistianarkistiuusnatsimulkkua, oppiipahan olemaan väärässä.

Katso linnanjuhlia
Kun ensimmäisestä puuduttavasta katselurupeamasta on selvitty, niin voi aloittaa toisen. Linnanjuhlia voi piristää simppelillä pelillä: ota vodkapullo, ja aina kun presidentti kättelee jotakuta, ota Facebook ja kirjoita sinne "juomapeli: ota vodkapullo, ja aina kun presidentti kättelee jotakuta, ota naukku" ja hörähtele vitsille, jota kukaan muu ei vielä tajunnut postata Facebookkiin.

Vedä turpaan jotakuta joka on poliisi
Jos sattuu niin ikävästi, että kaikki ympärillä ovat jotakuinkin samaa varallisuus- ja mielipideluokkaa, niin aina on hyvä vaihtoehto vetää turpaan kyttänatsikuminiskapaskalakkifatsisinivuokkofasistimolopäätä. Se on valtiovallan kätyri, jonka ainoa tehtävä on pamputtaa hippiretkuluuserihyypiönarkkimolopäätä.

Äänestä linnan juhlien kuningatarta
Valitettavasti Suomi ei ole monarkia. Tätä voi onneksi paikata sillä, että äänestetään linnan juhlista "kuningatar" seuraavana aamuna, ts. muija, jolla oli vinkein kolttu. Toisaalta, nykyisissä maailman valtajärjestelyissä tällaisella iltapäivälehtien valitsemalla tyypillä on varmaankin enemmän valtaa kuin oikealla kuningattarella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti