tiistai 13. joulukuuta 2016

Hauskojen juttujen hautausmaa

Luonnostelu on varsin hyödyllinen asia kaikenlaisissa projekteissa. On hyvä, että asioita pystyy käymään läpi useamman kerran ennen lopullisen tuotoksen julkiseksi työntämistä. Esimerkiksi blogissa ajatus- ja kirjoitusvirheitä pystyy korjaamaan, osioita on mahdollista hioa ymmärrettävemmiksi ja hauskemmiksi sekä kaiken kaikkiaan voi varmistaa tekstien korkena laddun.

Toisinaan sitten kuitenkin käy niin, että teksti unohtuu luonnoksen tasolle. Ehkä kerralla tulee useita parempia ideoita ja teksti unohtuu niiden varjoon. Ehkä samojen lauseiden tuijottelu ja iterointi alkaa kyllästyttää pitemmän päälle. Tai ehkä jutun idea ei vain loppujen lopuksi ollutkaan niin häävi kuin mitä alkuun luuli. Tämä blogiteksti on teksti luonnosteksteistä, joista ei ikinä tullut blogitekstejä, syystä tai toisesta.

Tasan ei käy onnen lahjat.

Käyttö Raspberry Pi:lle
Minulla on Raspberry Pi, joka on nyt reilun vuoden ajan maannut television takana virrasta pois kytkettynä. Jotakin käyttöä sille pitäisi keksiä. Tässä tekstissä olisin kyhännyt jonkinlaisen projektin, kertonut siitä ja samalla keksinyt käyttöä RasPille. Projekti jäi tekemättä, teksti jäi kirjoittamatta ja laite pölyttyy edelleen samassa paikassa kuin vuosi sitten. Vielä joku päivä...

Suoli24.
Tämäkin oli projektintynkä jota pyörittelin mielessäni. Ajatuksena oli tehdä nettisivu, jonne ihmiset saisivat laittaa hauskimpia, tyhmimpiä ja omituisimpia keskusteluita Suomi24.fi-sivulta ja niitä voisi sitten äänestellä ja parhaimmille voisi sitten naureskella. Tämä projekti ei ikinä edennyt hassua nimeä ja blogin otsikkoa pidemmälle. Vielä joku päivä...

Hyvää materiaalia riittää kyllä aivan varmasti.

Kolmen kohdan helppo opas kavereiden hävittämiseen
Tämän piti olla koskettava kertomus ihmisestä, joka kamppailee sisäisten salaisuuksiensa kanssa, joutuen kuitenkin lopulta myöntämään ympäröivälle maailmalle ohjelmoivansa JavaScriptillä. Valitettavasti en keksinyt kahta yhtä hyvää keinoa menettää ystäviään, joten tämä juttu jäi lopulta torsoksi ja kirjoittamatta.

Skynet, voi ei
Tekoäly, tuo tulevaisuuden uhkakuvista yksi kauhistuttavimmista. Pelkkä ajatus ihmisiä murhaavasta peltijäbästä on aika ikävä. Sen vuoksi koitinkin tuoda lohtua asiaan hauskan blogitekstin muodossa. Teksti vain jäi kirjoittamatta. sillä tajusin, että en oikeastaan pysty sanomaan mitään muuta kuin "toivotaan parasta". Erittäin lohduttavaa.

"Radio Suomipopin puoli kahdeksan uutiset"-simulaattori
Suomipopin aamuohjelmassa tehtiin niin, että soitettiin "Mikki Hiiri merihädässä"-kipaletta Välimeren pakolaisista kertovan uutisen taustalla ja saatiin tempusta huomautus. Kaikkea tyhmää saa tehdä jos ei jää kiinni, mutta valtakunnallinen radio on tuskin paras kanava moiseen. Itse aluksi ajattelin tehdä läjän yhtä hauskoja yhdistelmiä, mutta lopulta koko jutusta tuli sen verran huono mieli että jätin asian sikseen.

Vanhasta läppäristä turboretropeliasema
Tämänkaltaisen jorinan itse asiassa jossain muodossa jopa julkaisinkin. Alkuperäinen teksti kuitenkin edelleen kummittelee luonnoskansiossani. Ensimmäisessä versiossa jaksoin (tai yritin jaksaa) selittää juurta jaksain ja erittäin vakavalla ilmeellä esimerkiksi kuinka Linux asennetaan. Jossain vaiheessa kyllästyin kuitenkin kirjoittamaan "paina nappia"-tasoista tutoriaalia, ja tein uuden version, jossa ohjeet olivat enemmänkin "keksi itse"-tasoa.

Superfoodia
Superfood on hyvin väljä määrite. Itse asiassa sillä ei edes ole tarkkaa määritelmää, jotain epämääräistä "ravinnetiheydestä" onnistuin löytämään Googlesta. Näin ollen kehittelin sitten omia superruokiani. Esimerkiksi anaboliset steroidit ovat tottakai superfoodia. Tämä teksti on itse asiassa melkein valmis, mutta koko vitsi alkoi mielestäni käydä vanhaksi ennen julkaisua ja jätin jutun sikseen. Vielä joku päivä...

Superjäbä laittaa superfoodia suoraan supersuoneen. Huomaa komeat nännilävärit.

Lisääkin juttuja olisi pöytälaatikossa, ja jossain vaiheessa itse asiassa myös poistelin aika ison läjän vanhoja luonnoksia. Välillä kuitenkin tarvitsee myös uusia ja tuoreita ajatuksia, joten ehkä osalle näistä voisi näyttää roskakoria kohtapuoliin.

Ironistahan olisi, jos tästä tekstistä nyt löytyisi typo tai jotain muuta yhtä kiusallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti