tiistai 27. joulukuuta 2016

Brother DCP-J125 mustesuihkutulostimen tulostuspään puhdistaminen

Ongelma:
Tulostusjälki on ladultaan heikkoa, ja tekstissä ilmenee omituisia valkoisia viivoja. Testisivussa on mustalla alueella puutteita tulostuksen tarkkuudessa. Tulostimen puhdistusohjelma ei paranna tulostuksen laatua usean yrityksen jälkeen.

Kuva 1: virheellinen testisivu.

Ratkaisu:
Tulostimen tulostuspäähän on kuivunut mustetta, joka on niin jumpetin tiukassa että se ei lähde edes puhdistusohjelmalla. Tällöin tulostuspään joutuu puhdistamaan omatoimisesti. Seuraa seuraavia ohjeita.

T'ähän projektiin tarvitset seuraavia asioita: rikkinäisen tulostimen. Ruuviväännin tai ruuvimeisseli on hyvä olla jos ei halua peukalonkynnellä availla ruuveja. Seikkalumieli on plussaa kun lähdetään aukomaan sähkölaitteita.

1. Laita tulostin osiin.
Tämä on aina yllättävän työläs osuus. Kuten yleensä tietoteknisiä laitteita purkaessa, yhden ruuvin takaa löytyy kolme lisää. Löysin kuitenkin varsin hyvin asian selittävän videon Youtubesta:Videolla oleva mies puhuu jotain tuntemattomaksi jäävää kieltä. Onneksi kuitenkin rakkauden kieli on universaali, ja videosta saa suurimmilta osin selvää mitä pitää ruuvata ja mitä rusauttaa jotta laitteen saa osiin.

2. Puhdista tulostuspää
Kun laite on riittävän pienissä osissa, ja tulostuspää on käsissäsi, on aika puhdistaa. Valitse suosimasi puhdistusaine, ja hinkkaa sitä tulostuspään jokaiseen mahdolliseen kohtaan. Parempi liikaa kuin liian vähän. The ink must flow. Itse käytin kynsilakanpoistoainetta, koska olen havainnut sen parhaaksi omistamakseni liuottimeksi.

En muistanut ottaa kuvaa tulostuspään puhdistamisesta, joten tässä on vain kuva auki räjäytetystä tulostimesta todisteena siitä, että ainakin yritin.

3. Laita tulostin takaisin yhdeksi palaseksi
Toimi samalla tavalla kuin kohdassa yksi, mutta päinvastoin. Kaikkia ruuveja tuskin tarvitsee ruuvata kiinni, pitemmän päälle käy aika ikävystyttäväksi vääntää kaikki kiinni.

Ei kenellekään olisi sattumalta tarvetta kahdelle ruuville?

Jos saat hälytyksen "Alustusvirhe50" käynnistäessäsi laitetta, tulostuspää on todennäköisesti jumissa eikä pysty palautumaan alkuasentoon omin avuin. Tällöin on suositeltavaa työntää tulostuspää paikoilleen voimakkaan rusahduksen saattelemana. Jos saat hälytyksen "Alustusvirhe30" käynnistäessäsi laitetta tämän toimenpiteen jälkeen, on suositeltavaa avata laite, irrottaa piirilevyt, pilkkoa ne 2cm x 4cm palasiksi ja myydä palaset avaimenperinä Etsyssä.

Uh-oh spaghetti-o's

Kirjoittaja ei ota vastuuta särkyneistä sydämistä tai tulostimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti