sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Päärynä, maailman turhin hedelmä


Päärynät, mikä vittu niitä vaivaa. Siinä missä suurin osa hedelmistä on järkevän pyöreitä, niin päärynöiden täytyy olla uniikkeja lumihiuteleita, jotka ovat leveämpiä alapäästä, kaventuen ylöspäin. Mitä ideaa siinäkin muka on. Ei kannata korostaa olevansa jotain erityistä, jos se tarkoittaa sitä että pitää hyödytön typerys.

Sitten niiden kuoriminen. Tietenkään päärynässä ei voi olla näppärä, käsin kuorittava päällyste, kuten vaikka appelsiinissa, vaan niihin tarvitsee erillisen kuorimaveitsen. Ja sitten päärynän typerän muodon ja omituisen painopisteen vuoksi sitä on vaikea kuoria. Jossain vaiheessa kuitenkin joutuu tökkäämään sormella siihen limaiseen kylkeen, ja loppupäivän käsi on tahmainen.

Ja itse syöminen, sehän vasta sottaista onkin. Jälleen hedelmän järjetön olemus tarjoaa haastetta, kun mistään ei saa kunnon tukevaa otetta käsiään likaamatta. Ja palkkioksi tästä kauheasta vaivasta saa vain laimean olemattoman maun, joka on loppujen lopuksi lähempänä perunaa kuin oikeaa kunnon raikasta hedelmää.

Kaiken pahan lisäksi näitä "hedelmiä" pitää raahata etelästä ulkomailta asti. Ei voi syödä kunnon suomalaista lähiomenaa, vaan pakko saada ulkomailta raahattuja päärynöitä, jotka on pumpattu täyteen käsittelyaineita. Päällä olevien mömmöjen takia hedelmä on sitä paitsi pakko kuoria, eihän sitä voi kuorineen syödä.

Näillä puhein julistan päärynän vuoden 2016 turhakkeeksi. Päärynät, mikä vittu niitä vaivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti