keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kaikista herkimmät asiatMaailma on kova paikka. Herkille ihmisille ja asioille se saattaakin olla liiankin kova paikka. Onkin valitettava tosiasia, että kaikki eivät tätä menoa kestä ehjänä loppuun saakka. Siksi mietinkin yksi päivä tällaisia asioita. Tässä onkin kyhäämäni lista jutuista, joiden voi olettaa särkyvän ennemmin tai myöhemmin. Yleensä ennemmin.

CD-levykotelon kannen saranat
Jewel case on varsin hieno nimi näin paskalle keksinnölle. Jos on joskus omistanut cd-levyn, on todennäköisesti epäonnekseen omistanut myös sen kotelon. Ja kyseisestä kotelosta on lähes satavarmasti ainakin toiselta puolelta sarana lohjennut. Onneksi tuli Spotify, joka käytännössä tappoi tarpeen levykoteloiden fyysiseen omistamiseen. Vaikka olisihan se kyllä tavallaan hienoa, jos levyhyllystä löytyisi muutakin kuin vanha PC Gamerin demo-cd ja Vinylshakerzin Very Superior.


Ethernetin klipsut
Toinen yhtä hauska juttu on ethernet-kaapeleiden RJ45-liitinten klipsut. Jos saisin euron jokaisesta kerrasta, kun olen miettinyt miksi jokin ei toimi ja olen ollut valmiina painamaan Isoa Punaista Nappia, vain huomatakseni että ethernet-piuha on luiskahtanut kaksi milliä ulos särkyneen liittimen vuoksi, minulla olisi tarpeeksi rahaa siirtääkseni huomisaamun herätystä ainakin tunnilla myöhemmäksi. Näistä perkeleistä ei kyllä pääse millään eroon. Toki on olemassa jytkympiä malleja, joissa ei muovin kanssa turhia perseillä, mutta niitäkään ei voi aivan joka paikassa hyödyntää.


Kulta aika lapsuuden
Lapset ovat herkkiä palleroita, joiden hengissäpysyminen on vähästä kiinni. Yksikin väärä sana, ja he lakkaavat olemasta lapsia. Sen sijaan he kasvavatkin yllättäen aikuisiksi. Eikä aikuinen ihminen enää palaa ikinä lapseksi. Prosessi on peruuttamaton. Tämän jälkeen ihminen kykenee ainoastaan ajattelemaan veroja, ilmastonmuutosta ja bensalitran hintavaihteluita. Lapsena ajattelin kuitenkin viikkorahaa, normaalia vuodenaikoihin liittyvää ulkoilman lämpötilan muutosta ja Fazerin suklaalevyn hintavaihteluita. Paljon on muuttunut.


Mikä tahansa Kiinasta ostettu esine
Olipa kyseessä sitten jonkin äärettömän herkkä, sähköllä toimiva laite, tai sitten ihan rehellinen kahden kilon leka, niin aina saa olla tarkkana kiinalaisen tavaran kanssa. Pieni, liian voimakas hönkäisy laitteen suuntaan riittää yleensä särkemään sen, ja pitkäaikainen käyttäminen jääkin haaveeksi. Itselläni tosin on muuntaja, joka on pysynyt ehjänä jo kuutisen vuotta. Asiaan saattaa toki olla osuutta sillä, etten ole uskaltanut kytkeä pariin vuoteen sitä seinään omituisen äänen vuoksi. Mutta kyllä siitä sähköä tulee, sen voin luvata.


Krapulaisen ihmisen olemus
Mikään ei kuitenkaan ole niin herkkä kuin ihminen, joka on nauttinut yhden liikaa. Jo pelkkä vääränlainen ajatus riittää särkemään tällaisen henkilön pienen pieniksi kappaleiksi kylpyhuoneen lattialle. Itse esimerkiksi olen huomannut, että lonkeron maun tarkka analysointi mielessä saa hyvin pian fyysisen vasteen oksennuksen muodossa. Jos ajatukset aiheuttavat tuskaa, niin äänien, värien ja liikkeiden aiheuttamaa kärsimystä voi vain kuvitella. Tai miksi tyytyä kuvittelemaan, tällaiseen mielentilaan itsensä hankkiminen on kuitenkin sen verran helppoa ja hauskaa.


Sain muuten vihdoin ja viimein sen jokin aika sitten tekemäni ja mainostamani t-paidan. Ihan hyvä siitä tuli, en tosin ole vielä uskaltanut pestä, joten en ole satavarma onko printti tehty vesiliukoisesta maalista. Toivottavasti ei. Paidasta tosin huomaa, että se on malliltaan halvin, aika ohkaisesta kankaasta on nimittäin kokoon kursittu. Vielä en kuitenkaan ole mitään paidalla saanut, vaikka markkinointilauseena olikin paljon lupaava "tällä paidalla saa".

Tällä paidalla saa ehkä tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti