tiistai 1. marraskuuta 2016

DJ-hommat ja eeppinen comebäk

Kuten olen tässäkin blogissa useampaan otteeseen maininnut, olen villissä nuoruudessani ollut DJ (but then I took an arrow to the knee). Muutamaan vuoteen eivät hommat ole napanneet, eivät edes yksin kotona verhot kiinni huvin vuoksi. Jostain pitkäaikaisesta mielenhäiriöstä johtuen olen kuitenkin haikaillut vähän näiden hommien perään pari kulunutta kuukautta. Ei ehkä aivan niiden hommien, joissa luvattiin vetää turpaan jos en soita Eiffel 65:n Bluea, mutta enemmänkin niiden hommien, joissa sai leikkiä soittavansa hyvää musiikkia vaikkei oikeasti osannutkaan soittaa mitään.

Kolmen kuukauden harkinnan jälkeen tein sitten spontaanin heräteostoksen, ja hankin Traktor Kontrol S4 MK2:n, tai "traktorin", joka taipuu paremmin. Jonkun saksalaisen insinöörin/markkinoijan mielestä se oli hyvä nimi. Käytettynä sentään ostin. Toinen dj-kontrolleri, jota harkitsin, oli Denon MC6000 MK2, mutta lopulta traktorin laajemmat ominaisuudet veivät voiton Denonin paremmista kytkennöistä. En itse koe kovin tarpeelliseksi kahta mikrofoniliitäntää, kun en ensimmäiseenkään mikkiin uskalla puhua.

Niin paljon ledejä. Ihan kuin Las Vegasissa.

Aiemmin jaksoin kitkulla Herculesin DJ Console MK4:llä kuutisen vuotta, joka oli varsin hyvä valinta aloittelijalle: halpa ja riittävän simppeli tyhmälle märkäkorvalle. Kuudesta vuodesta varmaan puolet tosin laite pölyttyi laatikossa. Pari kuukautta sitten pahimmissa vieroituisoireissa kaivoin herkuleksen laatikosta, kokeilin soitella ja tajusin, että laite on auttamatta liian yksinkertainen. Sillä soittaminen oli lähinnä pitkästyttävää. Uudella soittimella ongelma on vähän päinvastainen: löytyy tuhat ja yksi nappulaa mitä painaa ja vääntää, ja aika usein käy niin että kädet loppuvat kesken.

Nyt kun vertaa tätä uutta ja vanhaa, niin voi lähestulkoon kirjaimellisesti sanoa että kasvoin vanhemmasta ulos.

Luonnollisesti tällä uudella härrävärkillä piti päästä leikkimään. Ja esittelemään muille millaiseen laitteeseen on tuhlannut rahansa ja miten ruosteessa voivat ihmisen DJ-taidot olla pitkän tauon jälkeen. Mikä sen parempi tällaiseen tarkoitukseen kuin YouTube-video. Saattaa olla, että jossain vaiheessa tämä video ja siinä esiintyvät parit mokat hieman hävettävät, mutta onneksi videoita on helppo poistaa Internetistä jos niiden olemassaolo alkaa kaduttaa jälkikäteen.

Tämä taitaa olla ensimmäinen nauhoittamani "mixtape" kahteen-kolmeen vuoteen. Tästä alkaa viimein DJ-uran nousukiito, tunnen sen luissani.

Harkitsin, että tekisin kuukausittain jonkinlaisen mixtapen, mutta pitää katsoa jaksaako ja ehtiikö lopulta. Tämän miksauksen biisilista on vajavainen, sillä soittelun lopetettuani suljin ohjelman ennenkuin muistin katsoa mitä lopulta tuli soitettua. Seuraavat nyt kuitenkin sain ainakin ylös jälkikäteen kuunneltuna:

  • The Cube Guys - Scarcube (Landmark Scarface Mix)
  • Raumakustik - Panther
  • Tuff London & Steve Edwards - Front Line
  • Harvy Valencia & Rich Valencia - Neurons
  • Pandeo - Give a Fuck
  • Solardo - Psycho Girlfriend
  • Adrian Hour - Like This

Listasta puuttuu ainakin yksi, ellei peräti kaksi biisiä. Pakko myöskin nostaa hattua YouTuben content-ID:lle mekanismille, joka löysi lähes kaikki listassa esiintyneet biisit epämääräisen sekamelskan keskeltä. En tosin tiedä miten paljon vinkkiä algoritmi sai siitä, että nimet löytyvät suoraan videon kuvauksesta, mutta vakuuttavaa työtä silti. Videolla mahdollisesti näkyvät mainokset eivät siis ole itse laittamiani. Valitettavasti. Olisi kiva saada rahaa.

Jos muuten tuntuu, että blogissa olevat kuvat ovat laadultaan parempia kuin ennen, se ei ole sattumaa. Investoin nimittäin järkkäriin. Halvimpaan Nikonin aloittelijakameraan, mutta järkkäriin kuitenkin. En ole vielä aivan täysin varma milloin minulla on aikaa opetella käyttämään sitä, mutta alkuun ajattelin nakittaa avokin opettelemaan laitteen, jolloin hän voi sitten selittää minulle miten mikäkin toimii. Tässä on pari metsässä koirista ottamaani kuvaa. Noin sadasta otoksesta kaksi oli onnistuneita.

Eikä tämäkään ihan niin häävisti onnistunut.

Haukkuvista koirista saa aina yhtä hauskoja pysäytyskuvia. 

"Kiviäkin kiinnostaa." Huom: tätä kuvaa ei otettu metsässä.

Voi olla että ammattikuvaajan ura jää haaveeksi, mutta onneksi nyt voin alkaa jälleen ammatti-DJ:ksi.

1 kommentti: