keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Sohaisu tasa-arvoiseen muurahaispesään.

Homojen oikeudet ovat taas viime aikoina olleet pussilakanoiden ja käsipyyhkeiden lisäksi tapetilla, kun eduskunnassa juteltiin tasa-arvoisen avioliittolain kumoamisesta. Tai näin oli viikko sitten, kirjoitan aiheesta taas auttamatta myöhässä. Enkä edes vaivautunut tarkastamaan mitä siellä eduskunnassa asian tiimoilta rupateltiin (varmaan ihan mukavia), mutta faktojen tarkistamatta jättäminen ja myöhässä nillittäminen ovat jokaisen poliittisen blogin kulmakiviä.

En nyt kauheasti lapsista tiedä, mutta ei kai lapsia näin pidellä hallussa?

Tällä hetkellähän tilanne on se, että eduskunta meni hyväksymään tasa-arvoisen avioliiton mahdollistavan kansalaisaloitteen 2014, ja lain pitäisi astua voimaan 2017. Tästä sitten mielensä pahoittaneena jokin ihmisryhmä kyhäsi kanslaisaloitteen, jolla kumottaisiin tämä edellisen kansalaisaloitteen lakimuutos, ja tämä uusi kansalaisaloite on nyt "jo" jossain byrokratian jauhettavana. Perusteluksi tälle aloitteelle on mainittu "jokaisen lapsen oikeus äitiin ja isään".

Party mild.

Ajatuksena tämä on varsin näpsäkkä, mutta mielestäni se nostaa esille pari ongelmaa. Pääasiassa avioerot, joista ihmiset jaksavat aina muistuttaa kun tulee puhe Aidosta Avioliitosta. Avioerojen jälkeen lapselle jää joskus vain yksi vanhempi, ainakin joksikin aikaa. Toki jos tehtäisiin lakialoite, että avioerotessa pitäisi olla jo uusi, vastakkaista sukupuolta edustava puoliso valmiina, vältyttäisiin stressaavalta siirtymäjaksolta. Helpompaa olisi kuitenkin lähtökohtaisesti kieltää avioerot.

Kuvauksissa ei vahingoitettu oikeasti lapsia. Toivottavasti.

Tokihan avioerojen estäminen on yksi askel oikealle tielle, mutta entä kun "sen toisen" naama alkaa todella vakavasti hajottaa? Perisuomalaiseen (ei perussuomalaiseen) tapaan tässä vaiheessa yleensä tehdään anneliauerit ja hankkiudutaan siitä toisesta väkisin eroon. Tämä kuitenkin taas johtaa alun ongelmatilanteeseen, jossa lapsipololta häviää joko äipskä tai ipskä. Paitsi tietty jos jysäyttää myös itsensä autuaammille avioliittomaille.

Tämän vuoksi olisikin järkevää, että avioerojen kieltämisen lisäksi tehtäisiin aloite, jossa toisen aviopuolison kuoltua myös toisenkin olisi lain mukaan kuoltava. Tällä tavoin ikävältä tilanteelta, jossa lapsella olisi vain toista sukupuolta edustava huoltaja, vältytään varsin mallikkaasti. Tapaturmaisten kuolemien lisäksi tämä tottakai pätee myös luonnollisiin kuolemiin. Luonnollisen kuoleman voi nimittäin lavastaa, joten tämäkin porsaanreikä saataisiin tukittua.

WTF stock photos-materiaalia.

Samaa "kaikki tai ei mitään" periaatetta voitaisiin toisaalta jatkaa hieman pitemmälle: entä jos avioliitot olisivatkin kiellettyjä? Tämä idean jalo aate on "jokaisen lapsen oikeus vittu ei mihinkään", mikä vastaa paljon paremmin reaalimaailmaa. Väestön ylläpitämiseksi voitaisiin adoptoida Ruotsista ja Norjasta ylimääräiset lapset kuljeksimasta pois ja työntää heidät isoon BB-talon kaltaiseen paikkaan, jossa he voisivat kasvaa ilman huolta vanhempiensa sukupuolista.

Noni, suutu jo, vitun hintti

Tokihan tämä ei estä lapsien hankkimista avioliiton ulkopuolella, mikä on problemaattista. Olisikin tarpeen tehdä vielä kaiken tämän lisäksi aloite, jossa kaikki syntyneet lapset takavarikoitaisiin valtiolle. Valtio taas kasvattaisi lapset erityisissä hoitolaitoksissa, joissa on hoitajia tasan 50%/50% sukupuolijakaumalla. Näistä paikoista sitten pääsisi ulos kun täyttää 18. Tällaisilla eväillä varmasti saataisiin kasvatettua fiksuja ja tasapainoisia ihmisiä tähän maahan.

Jos kolmessa kuukaudessa saadaan pihalle tällaisia ihmisiä, niin ajatelkaa miten käy parissakymmenessä vuodessa.

Huonot vitsit sikseen, on minulla oikeasti kanta tasa-arvoiseen avioliittoon. Minulla on Spotifyssä suosikeissa Pet Shop Boysia, ja jos se ei kerro jotain minun kannastani niin sitten ei mikään.Kirjoittaja odottaa jo kansalaisaloitteen kumoavan kansalaisaloitteen kumoavaa kansalaisaloitetta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti