torstai 1. syyskuuta 2016

Ajankohtainen delfiiniblogiteksti

Kävipä niin, että syntyi kohu! Delfiineistä! Tai tarkalleen ottaen niiden siirtämisestä! Tai en tiedä onko kyseessä edes kohu, koska en ehdi ajatella kun on kohu, mutta lisää vettä myllyyn!


Kävipä eräänä lauantaina niin, että Särkänniemen aiemmin suljetun delfinaarion delfiinit siirrettiin uuteen paikkaansa Kreikkaan. Valitettavasti tästä vain unohdettiin ilmoittaa muun muassa kaikille, josta luonnollisesti seurasi paljon pahaa mieltä. Kukaan turboaktivisti ei päässytkään paikalle mielenosoituksessa esittelemään sitä hienoa banderollia, jota oli askarellut kuukauden päivät.

Koska siirto-operaatio Särkänniemen päässä oli peitetty, kukaan ei oikeastaan tiedä kuinka delfiinit tarkalleen rekkoihin lastattiin. Olen kuitenkin saanut tietää luotettavista lähteistä, että verhojen takana delfiineihin olisi muun muassa kaiverrettu myyttisiä riimuja vanhalla kunnon moralla, tavoitteena itsensä Cthulhun palauttaminen maan kamaralle. Valitettavasti yritys kuitenkin epäonnistui, joten delfiinit työnnettiin sitten suosiolla autoihin.

Tämän jälkeen rekat ajelutettiin lentokentälle, jossa delfiinitankit lastattiin koneeseen. Yhdellä delfiinillä iski tässä vaiheessa ilmeisesti hätä. Voin samaistua tilanteeseen, sillä itsekin pelkään lentämistä. Todennäköisesti en myöskään selviäisi vedellä täytetyssä sammiossa kirjaimellisesti minuuttia pitempään (hauskaahan tässä on se, että oikeasti delfiinien pitää hengittää happea, joten sammio ei voi olla äärimmilleen täynnä vettä ja saattaisin selvitäkin siellä). Koska ihmisillä on tästä koko operaatiosta nyt kuitenkin ilmeisesti paha mieli, keksin kaksi erilaista vaihtoehtoa, jotka olisivat olleet todennäköisesti parempia.


1. Pistetään delfiinit Näsijärveen
Kun nyt ongelmallista oli se kuljettaminen, niin eikö delfiinit silloin kannattaisi dumpata lähimpään mahdolliseen vesistöön? Tällöin säästyttäisiin kuljetuksen aiheuttamalta kärsimykseltä, elukka saisi elää vapaana luonnossa ja paikallinen väestö voisi ihastella selällään uivaa delfiiniä. Ei se ole kuollut, se vain nukkuu. (hauskaahan tässä on se, että delfiini ei varsinaisesti nuku, sillä muuten se hukkuisi. Onkin olemassa teoria, jonka mukaan delfiinien aivopuoliskot nukkuvat vuorotellen)

"Muttakun ei se selviä siellä önnönnöö". Sanotaan, että delfiini älykäs eläin. Voisi jopa väittää, että jotakuinkin yhtä älykäs kuin keskivertobloggaaja. Joten jos minä selviän yhden viikonlopun Tampereella niin ei sen pitäisi liikoja vaatia näin nokkelalta elukalta. Sitä paitsi delfiini osaa uida, siinä on jo yksi taito enemmän kuin mitä minulla.

2. Pistetään delfiinit lihoiksi
Tällä ratkaisulla ei olisi tarvinnut kuljettaa näitä aamupuuron värisiä öllejä yhtään mihinkään. Näin oltaisiin myös vältytty ihmisten välisiltä kätinöiltä Iltalehden keskustelupalstoilla, sillä tämä olisi luultavasti ollut kaikkien mielestä yhtä huono vaihtoehto. Näin ollen kaikki ihmiset voisivat puhkua ja puhaltaa yhteen hiileen vihaisena. Tosin yksi ihmisryhmä tästä ei välttämättä niinkään pahoittaisi mieltään: varakkaat kuspäät.

Jos nimittäin kävisi niin, että Ravintola Näsinneulassa tarjottaisiin delfiinipihviä, olisi sillä kohtuullisen suuri hinta. Delfiinin lihalla ei kuitenkaan ole kovin suurta tarjontaa, mutta aina löytyy joku rikas molopää, joka siitä olisi valmis maksamaan mitä vain. Ja myönnettäköön, ehkä itsekin saattaisin uteliaisuudesta maistaa vähän. Sitä paitsi delfiinin lihasta saa eläimen myyttiset taikavoimat. Kalleista pihveistä saadun tuoton voisi sitten lahjoittaa vaikka Välimeren puhdistukseen.

 

Ehkä lähtökohtaisesti paras vaihtoehto olisi kuitenkin ollut olla ottamatta delfiinejä haltuun, mutta se juna taisi mennä jo (31 vuotta sitten jos tarkkoja ollaan). Jos delfiinit olisi nyt päätetty kiikuttaa vaikka johonkin merialtaaseen, joista on ollut puhetta, olisi ne kuitenkin pitänyt lennättää sinne. Itämereen kun ei oikein sellaista voi tehdä. Enkä oikein usko, että siinäkään tilanteessa Särkänniemeltä olisi haluttu ylimääräisiä töllistelijöitä viereen ilmoittamalla asiasta viikkotolkulla ennakkoon. Lopputulos ja kohu olisivat kai sitten olleet sama. Ehkä olisi ollut helpompaa, jos ihmiset olisivat vain unohtaneet delfiinit "sinne jonnekin" akvaarioon. Tai mikä ehkä olisi vielä piirun parempaa, sinne jonnekin mereen.

Pääasia kuitenkin on, että kaikilla on paha mieli asiasta ja että minä olen oikeassa ja kaikki muut väärässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti