keskiviikko 17. elokuuta 2016

Kuukauden soittolista: Elokuu 2016

Olen viimeisen kuukauden aikana saanut palautetta musiikkimaustani. Sitä on muun muassa sanottu kiertäen "pappamaiseksi" ja suoraan "paskaksi". En tiedä kumpi näistä on kovempi loukkaus, mutta toisaalta kummastakaan ei oikeastaan voi pahoittaa mieltään kun ne kuitenkin ovat totta.

XS Project - Bochka, Bass, Kolbaser
Tämä on se biisi siitä videosta, jossa joukko venäläisiä tanssii leikkikentällä ja josta on tehty paljon hauskoja giffejä. Yllätyin hieman kun tämä ilmestyi Spotfifyyn.

Tämä video on venäläisin asia jonka tiedän. Montako Adidaksen raitaa löydät videosta?

S3RL - MTC (Different Heaven Remix)
Biisin lyriikat puhuttelevat minua äärettömän syvällä tasolla. Sitä paitsi jos alkuperäisen julkaisun kansikuva on näin hieno, niin ei tämä remixikään voi huono olla:


The Rhythm Method - Party Politics
Oli ajatus laittaa jo viime kuun listaan, mutta pääsi unohtumaan. Hyvää (?) kannattaa odottaa. Hauskaa ja erittäin englantilaisen kuuloista diskomusiikkia.

Kepes Mode - Puhtauden pormestari
Jos joku kappale innostaa siivoamaan, se ei voi olla huono. Tai ainakin se on sellainen jota minun pitäisi kuunnella useammin.

WikiRock - Ritari Ässä
Musiikkia Wikipedia-artikkeleiden sisällöstä. Jännittävää. Ja opettavaa. Yllättävän hyvin onnistuttu sovittamaan, veikkaisin että tietokirjatekstin paukuttaminen biisin muotoon ei ole helpoin homma.

Antti Pouta - Valkea Valo
Vähän The War on Drugsmaiset fiilikset tästä tulee. Reverbiä siis ainakin käytetty. Parasta suomalaista musiikkia hetkeen.

White Lies - Take It Out on Me
Laulaja Harry McVeighin äänestä on toisinaan vaikea tykätä, mutta tähän se sopii varsin hyvin. Tai sitten sen osaa sivuuttaa paremmin. Keskimääräistä menevämpi biisi tältä pumpulta.

Roland McBeth - Don't Wait Up For Me
Kohtuullisesti elektronisia vivahteita sisältävä kantri-/blueskipale. Tai sitten jotain muuta. En oikein tiedä. Siistin kuuloista kitararämpyttelyä kuitenkin.

Korn - Rotting in Vain
En ikinä varsinaisesti ole kuunnellut Kornia, joten en tiedä onko tämä hyvä vai huono Kornin biisi. Mutta ihan ok rämistely kuitenkin.

Pokemon - Pokemon Theme
Mahdollisesti Pokemon GO:n julkaisun siivittämänä tämä oli noussut viraaleimpien kappaleiden listalle. Edelleenkin kylmät väreet tästä tunnarista tulee vaikkei suomenkielinen versio olekaan.

Runteli - Joulu Salilla
Koko Runtelin tuotanto on settiä, jota voi kuunnella repeatilla hyvässä nousuhumalassa käytännössä niin pitkään että laskuhumalan päätteeksi nukahtaa.

Radio Novan Iltapäivä feat. Esko Eerikäinen - Kesäbiisi aikuisille naisille
Kesä saattaa olla ohitse, mutta kyseenalaiset kesäbiisit aikuisille naisille eivät tästä maailmasta häviä millään. Mikäpä se pahan tappaisi.

ToDieFor & Daler Mehndi - Tunak Tunak Tun (Remix)
Vuosikausia ovat ihmiset vääntäneet "kännissä ja läpällä" -remixejä tästä, mutta nyt sitten Sony päätti julkaista virallisen remixin. En tiedä kyllä mikä tästä versiosta niin erityisen teki.


Tässä tämä alkuperäinen jos on sattunut elämään kiven alla.

Soulwax feat. Chloe Sevigny - Heaven Scent
Tästä on oikeastaan vaikea sanoa mitään. Kohtuullisen hämmentävä tapaus, jonkinlaista konemusiikkia se kuitenkin on. Ja yllättävää sinänsä, se on jopa ihan hyvää.

Tommy Cash - ProRapSuperstar
Lista alkaa venäläisellä, ja lista päättyy melkein venäläisellä. Eli virolaisella. Joka esittää olevansa venäläinen räppäri. Jossain määrin tarpeettoman eeppistä, jossain määrin vain todella typerää.

Itseäni on viime aikoina alkanut ärsyttää vielä keskimääräistä enemmän typerät fiittaukset biiseissä, joissa sitä nyt ei oikeastaan tarvitse. Esimerkiksi Sian radiossa loppuun asti renkutettu Cheap Thrills-kipale. Aluksi fiittaamaton versio:


Sitten Sean Paulilla höystetty versio:


Oikeasti, kuka koki tärkeäksi työntää Sean Paulin tähän mukaan? Olen tosin ehkä vähän puolueellinen, sillä en pidä tästä tyypistä muutenkaan. Mies, jonka pääasiallinen musiikillinen saavutus on päästä muiden biiseille huutelemaan "BEIBIGÖÖL" johonkin hiljaiseen väliin, ei suoranaisesti vakuuta. Vaikka kyllähän tämän fiitin syyn jokainen oikeasti tietää: saa lisää hynkkyä kun julkaisee saman biisin kahdesti, ja kun mukana on kaksi esiintyjää niin se tietää vielä tuplasti lisärahetta. Ärsyttää silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti