Syynä tähän tosin saattaa olla se, että tällä kertaa pääsi erittäin vähällä, alle viidellätoista eurolla tarttui mukaan neljä peliä. Osittain johtuu siitä, että alet loppuivat lomamatkan aikana, jolloin en ehtinyt(=muistanut) tehdä viime hetkien paniikkitörsäyksiä. Osittain siitä, että kun Steamin kirjastossa alkaa olla yli 300 peliä, iskee syyllinen olo pelien määrän suhteen. Tässä kuitenkin kirjastoon lisätyt neljä peliä.
TIS-100
Löyhästi Assembly-ohjeloimintiin perustuva puzzle-peli. Tästä pelistä olikin jo aiemmin puhetta, mutta nyt on lisää. Ohjelmointi on kivaa. Pelit, jotka perustuvat ohjelmointiin, ovat vielä kivempia. Harmi vain, että en ole kauheasti ehtinyt pelata tätä peliä sen jälkeen kun sitä viimeksi suosittelin juhannuksena. Sinänsä yllättävää, mutta pelissä on jopa tarina. En tosin tiedä millainen, sillä en ole päässyt erityisen pitkälle. CIA tai FBI oli kuitenkin muistaakseni mainittu jo.
![]() |
Peliä, joka näyttää tältä, ei voi muuta kuin arvostaa. |
Periaatteessa kai peliä voisi ehkä kritisoida sen korkeasta aloituskynnyksestä, mutta todellisuudessa se kuuluu asiaan. Ei ohjelmointi, erityisesti Assembly-ohjelmointi, ole mitään kevyttä ja hauskaa läpsyttelyä. Kyseessä on tämän listan halvin peli, joten tavallaan voisi sanoa että tämän kokeiluun on kuitenkin matalin kynnys. Joten kokeile sitä. Heti.
NEO Scavenger
Vuoropohjainen post-apokalyptinen selviytymisroolipeli. Kohtuullisen haastava tapaus, jonka sisällön voi tiivistää jotakuinkin näin: herää cryo-laboratoriosta, pakene, kuole luontoon kolmen päivän sisään sisäisen verenvuodon vuoksi ja aloita alusta. Todennäköisesti pärjäisin itsekin yhtä hyvin vastaavassa tilanteessa. Mikään aiempi peli ei myöskään ole aiheuttanut samanlaista surua särkyneen muovipussin vuoksi.
![]() |
Ottaisinko taskun täydeltä kiviä vai vesipullon? Valinnan vaikeus. Toivottavasti en itse joudu koskaan vastaavanlaiseen tilanteeseen. |
Isoin moka tässä on pelissä on alustavalinta. Pelistä oli alunperin tarkoitus tehdä selainpeli, joten se on tehty Flashin päälle. Tästä seuraa se ongelma, että jos selaimen tyhjentää evästeistä, myös pelin tallennustiedot kuulemma häviävät. Toisaalta, jos peli kestää keskimäärin muutaman tunnin ennen väistämätöntä kuolemaa, ei välttämättä suurta vahinkoa pääse tapahtumaan. Syytän Flashia myös tönköstä käyttöliittymästä. Periaatteessa on kuitenkin ihailtavaa kuinka joku on jaksanut Flashin kanssa tapella tehdäkseen tällaisen pelin. Suosittelen kokeilemaan.
Door Kickers
SWAT-tiimin komentelustrategiapeli. Ei vuoropohjainen, mutta ei täysin reaaliaikainenkaan. Ukkeleita komennellaan sinne tänne hienon strategian mukaan ja peliä lyödään pauselle ja päälle niin kuin huvittaa. Poliisit kikkailevat menemään käskyjen mukaan ja ampuvat mahdollisimman hyvin pahiksia. Periaatteessa kai pelaan tätä peliä väärällä taktiikalla. Ajatus ilmeisesti olisi tehdä yksi hieno suunnitelma, joka sitten seurataan alusta loppuun. Itse en koskaan suunnittele yhtä ovea kauemmas, jolloin erikoisjoukkojen toiminta muuttuu spontaaniksi "mennään vaikka tosta"-toiminnaksi.
![]() |
Hetki ennen kuolemaa. Örr. |
Door Kickersistä löytyy myös Androidille versio. Tämän toimivuutta en kokeillut, mutta ehkä sekin on hyvä. Siinä jä siinä pitäisinkö tätä täyden 19€:n hinnan arvoisena, sillä peli alkaa toistaa itseään kohtuullisen pian. Toisaalta, jos peli iskee, niin sisältöä on enemmän kuin riittämiin, ja silloin peli on helposti hintansa väärti. Löytyy iso pino tehtäviä, monta kampanjaa, modeja, kenttägeneraattoria ja muuta hauskaa.
Breach & Clear
Kommandotiimin komentelustrategiapeli. Eroaa edellisestä sillä, että on puhtaasti vuoropohjainen peli, jossa sekä omat että vastustajan komennot ajetaan yhtaikaa. Lisäksi nyt ei olla poliisi vaan ihka aito sotasetä. Sinänsä ihan perushauskaa vuoropohjaista joukkueenmääräilyä, mutta pieni viimeistelemättömyys ja amatöörimäisyys häiritsee pelistä nauttimista. Yleensä tämänkaltaisissa peleissä omien ukuleiden osumatarkkuus on tasoa "ei näin", eikä tämäkään peli poikkea kaavasta. Joskus luulisi että koulutetut erikoisjoukot osaisiviat ampua vapaan maailman vihulaisia.
![]() |
Uskoisitko sinä henkesi näiden miesten käsiin. |
Myös tästä löytyy Androidille versio. Selkeästi tämä näkyy myös tietokoneversiossa 3D-grafiikoiden simppeliytenä ja parista muusta kohdasta, joissa mutkia on vedetty suoriksi laskennan optimoinniksi ja yleisen sujuvuuden parantamiseksi. Kaiken kaikkiaan vähän tönkkö peli, jota en välittömästi suosittelisi hankkimaan ainakaan tämänhetkisellä 15€ hinnalla. Muutaman euron ehkä voisi maksaa. En ainakaan ajatellut vaatia rahoja takaisin.
Diamond Digger Saga
Myönnettäköön, tällä ei ole mitään tekemistä Steamin taikka minkäänlaisen alennusmyynnin kanssa. Laitoin kuitenkin tähän listaan bonarina, koska olen jälleen langennut uuteen free-to-play huijaukseen. Kyseessä on tottakai taas yksi Candy Crushin tekijöiden rahastuskeino jostain vanhasta puzzlepelistä. Sen sijaan, että vedettäisiin karkkeja kolmen riveihin, tällä kertaa klikkailaan kolmen ryhmissä olevia jalokiviä. Hyvin yksinkertaista, eikä millään tasolla uniikkia.
![]() |
Tietää kyllä minkälainen perseraiskausfestivaali on luvassa kun Kingin peli ilmoittaa etukäteen "Hard Level". |
Ihan "hauska" peli se kuitenkin on. Lukuunottamatta niitä kenttiä, jotka on tehty liian vaikeiksi ja joihin on käytännössä pakko työntää oikeaa rahaa jotta pelissä pääsee etenemään. Tämän vuoksi en viitsi suositella tätä kenellekkään, sillä olen sataprosenttisen varma että parempikin vaihtoehto tästä klassikkopelistä löytyy kännykkään. Itsekin varmasti hakkaan päätäni paywalliin ennen tämän viikon loppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti