torstai 28. heinäkuuta 2016

Chromecast + Pelit = ?

Kun ihminen ensiksi ostaa jotain ja alkaa miettiä vasta jälkikäteen käyttötarkoitusta tälle jollekin, on selvää että tällä ihmisellä on tarpeettoman paljon rahaa käytettävissään. Minulle kävi vähän näin kun ostin Chromecastin. Tokihan tämän(kin) ostoksen takana oli hauska ohjelmointiprojekti, kuten yleensä aina jos ostaa jotain sähköllä toimivaa, mutta olisihan Chromecastia kiva käyttää johonkin muuhunkin.

Lyhyesti tiivistettynä, Chromecast on telkkarin kylkeen tuleva murkula, joka tekee jänniä asioita samassa wlanissa olevien läppäreiden ja puhelinten kanssa. Pääasiassa se liikuttaa kuvaa ja ääntä halutulla tavalla. Esimerkiksi Youtube-videoiden ja Spotifyn käyttö telkkarissa helpottuu pari pykälää kun HDMI-piuhan/pleikkarin käyttö jää pois. Myöskin esimerkiksi jos tykkää bailata villisti (itse en), niin tällä voi kuulemma tehdä helposti yhteisiä soittolistoja.

Tämmöinen söpönappula.

Miten sitten olisi pelaaminen? Sitähän tulee muutenkin harrastettua aika tiuhaan. Vaikka teknisesti ottaen Chromecast onkin alunperin tarkoitettu enemmänkin juuri videoiden ja äänen pukkaamiseen telkkariin, niin kyllähän ihmiset tykkäävät telkkareita käyttää myös pelaamiseen. Onneksi Androidin Play Store tarjoaa tähän hätään muutamia pelejä, joissa on Chromecast-valmius. Kävin osan niistä läpi tylsän iltapäivän aikana.

Deer Hunter 2016
Oletko aina halunnut ampua luonnossa käppäileviä elukoita, mutta oikea ulkoilma aiheuttaa näppylöitä? Ei hätää, Deer Hunter tyydyttää tämän (ja monet muut määrittelemättömät) tarpeet. Pelissä ei tarvitse tyytyä jysätteleen Bambin äitiä, vaan myös Bambeja saa paukutella kumoon.

Harmi vain että peli ei toimi oikein Chromecastilla. En nimittäin mistään onnistunut löytämään castaus-nappulaa, jolla pelin saisi tekemään yhteistyötä Chromecastin kanssa. Onneksi pelkältä kännykän näytöltäkin näkee räiskiä näitä pikku söpöläisiä.


Minkälainen peura tämä on?

Angry Birds GO!
Rovion yritys työntää Mario Kartin tyyppistä peliä kännyköille turhankin tutun ja turvallisen Angry Birds -brändin kautta. Tällä pelillä ei ole mitään tekemistä Pokemon GO:n kanssa, vaikka nimet yhtä mielikuvituksekkaita ovatkin.

Harmi vain että peli ei toimi oikein Chromecastilla. Tällä kertaa castaus-nappi löytyy hyvinkin helposti, mutta valitettavasti sen klikkaaminen ilmoittaa, että tämä puhelin ei kelpaa. Pitäisi ilmeisestikin olla castaamiseen optimoitu malli. Sen lisäksi UI-bugaa pelin aikana urakalla.


Mit vit.

Motion Tennis
Wiin tennispelin kaltainen hässäkkä kännykässä ja telkkarissa. Miten siistiä voi olla, säästää satasia kun ei tarvitse ostaa konsolia. En malta odottaa että pääsen paiskomaan kännykkää pitkin seiniä. Ehkäpä jopa penetroin television ruudun oikein kovalla kämmenlyönnillä.

Harmi vain että peli ei toimi oikein Chromecastilla. Peli herjaa ettei se pysty tunnistamaan Chromecast-laitetta verkossa, mikä on väärin. Niin väärin. Ja valheellista. Harmi sinänsä, tulostin jo ennakkoon valmiiksi vakuutuskorvaushakemuksia.


No, onhan tämän ruudun tuijottaminen melkein yhtä hauskaa kuin korvauksien hakeminen.

Risk
Klassikkolautapeli, jossa tavoitteena on nousta Napoleonin märän päiväunen tavoin maailman valtiaaksi myllyttämällä kaikki muut. Nyt saman voi saavuttaa kännykällä ilman kaikkea lautapeleihin liittyvää säätöä. Melkein yhtä hauskaa.

Harmi vain että peli ei toimi oikein Chromecastilla. Uskotko. Tällä kertaa castaus-nappula löytyy, ja sen painamisella on jopa selvä vaste: ääni alkaa kuulua televisiosta. Harmi vain että kuva puuttuu. Viimeistään tässä vaiheessa tyhmempikin tajuaa että ehkä se optimointi olikin tärkeä juttu.


Kyllä sen Riskiksi tunnistaa. Perusrumilla mobiiligrafiikoilla.

Big Web Quiz
Kyllähän tietovisapeli pitää olla. Tyhmempien kavereiden kanssa näitä on aina hauska pelata ja osoittaa omaa älyllistä (ja muuta) ylivertaisuutta. Monesti elämässä muutenkin on tullut tarpeen tietää läntisen tasankomaagorillan tieteellinen nimi

Tämäpä toimii. Tässä vaiheessa pieni shokki. Harmi vain, että minulla ei ole niitä tyhmiä kavereita käsillä kenen kanssa tätä pelata. Tietovisan pelailun hauskuuskäyrä kärsii rajuhkon putoamisen kun tajuaa ainoastaan oman vajavaisuutensa unohtaessaan Taylor Swiftin syntymävuoden.


Ilmeeni kun peli toimii. Kaikki kuusi yhtä aikaa.

FitFlap
Peli, jossa joutuu harrastamaan fyysistä toimintaa. Iljettävää. Peli muistaa myös mainostaa tätä jatkuvasti kertomalla kuinka paljon olet "laihtunut" raajoja ojennellessa. Oivaa kuitenkin esimerkiksi minulle, joka olen rikkonut tällä viikolla henkilökohtaisen painoennätykseni.

Harmi vain että peli ei toimi oikein Chromecastilla. Peli kärsii nimittäin samasta ongelmasta kuin Riskikin, ääni liikkuu mutta kuva ei. Castaus-nappulakin oli hukassa, sillä se ilmestyi puolisatunnaisesti vasta jossain vaiheessa valikoissa kikkailua.

Innostus peliä kohtaan suorastaan paistaa naamalta.

Voisi näin loppuyhteenvetona todeta, että ei se toimi. Ei niin ei. Ainakaan pelatessa. Toki voisi väittää että oma syy kun käyttää tarkoitukseen sopimatonta kännykkää yhdistettynä Chromecastiin, jolla on pääasiassa eri käyttötarkoitus kuin pelien pyörittäminen. Spotify ja Youtube sen sijaan kuitenkin toimivat moitteetta, joten kyllä härvelille varmasti muutakin käyttöä löytyy. Vaikkapa se ohjelmointiprojekti jos ei muuta.

Periaatteessa Chromecastin käyttämisessä peleihin on kuitenkin vahvasti potentiaalia: halpa laite yhdistettynä kohtuullisen tehokkaisiin puhelimiin, jotka aika monelta löytyvät jo taskusta. Ouyan epäonnistumisen jälkeen tässä voisi periaatteessa olla mahdollisuus lähteä kehittämään Android-pelaamista uuteen suuntaan. Vaikuttaa tosin ainakin tällä hetkellä siltä, että ihan heti tästä ei sitä hittijuttua tule. Saa nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti