sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Mitä tänään kuunneltaisiin: Kesäkuu 2016

Lista paisuu kerta kerralta pitemmäksi. Aluksi ajattelin että 30 biisiä olisi maksimi, ja ensimmäinen lista oli tasan sen pituinen. Sitten ajattelin että ehkä ei haittaa jos parillä menee yli, ja toisessa listassa oli 32 kappaletta. Nyt tulin tiukkaan "aivan sama" lopputulokseen ja laitoin vielä enemmän, yhteensä 42. Toisaalta jos pelkästään yhdellä listalla haluaa selvitä kuukauden, ehkä siinä on hyvä olla sisältöä.Tässäpä taas totuttuun tapaan joitain jossain määrin kiinnostavia valintoja.

Lieminen & Nopsajalka - Kaislikossa suhisee
Kesäbiisi 2016.

Hotelli Vantaa - Sido aasi tolppaan
Tämä on itse asiassa oikea kesäbiisi 2016.

Sima & Heikki Kuula - P.O.P. (Popeda on paras)
Jekku vaan, tämä on se kesäbiisi 2016.

Lenno & Jack Novak & Racella - All Eyes On Us
Takuuvarmaa Lennoa. Toimii mukavan leppoisasti kesäaikaan. Ehkä talvellakin, en ole vielä päässyt kuuntelemaan. Ei kuitenkaan ole kesähitti, vaan ihan oikeasti hyvä biisi.

Len Faki & Regal
Uutta Len Fakia. Kyseessä on saksalainen DJ, joka tekee deeppiä technoa. Täysin uusi juttu. Mukavan synkeää menoa tähän vuodenaikaan kaikkien kesäbiisien vastapainoksi.

SBCR & TWNTYMLS - Back to the Top.
Mielenkiintoisia nimiä keksitty artisteille. Törmäsin tähän kun mietin että onko The Bloody Beetroots julkaissut uutta musiikkia. Ilmeisesti SBCR on nyt The Bloody Beetroots. Samoilla raitella mennään.

The Crash - Pony Ride
The Crash taas tuli mieleen kun kävi ilmi että Teemu Brunila on ollut fiittailemassa parilla edellisellä JVG:n biisillä. Tuskin yllätti ketään, joka tietää miltä Brunila kuulostaa. Tämä on paras, tai ainakin parhaimpia, biisejä The Crash.

The Strokes - Threat of Joy
Uusi EP oli vähän pettymys, mutta tämä biisi on pikkuhiljaa kasvanut kiinni, ja olenkin yllättänyt itseni hyräilemästä tätä silloin tällöin.

French Films - Think It Over
Valitettavan aliarvostettu suomalainen bändi. Siinä määrin kun voi sanoa päälle miljoonan kuuntelun bändiä aliarvostetuksi. Uusi biisi kuulostaa pikkuisen The Vaccinesilta, mikä ei sinänsä ole millään tasolla huono asia.

Lopunajan mies - Oven takana ovi
Vaikea saada selvää mitä tässä koitetaan sanoa, mutta meno on sen verran menevää (hieno kielikuva hermanni) että ei se haittaa. Ovien takana on aina ovia ilmeisesti.

Ursus Factory - Kaikki on niin vitun ihan jees
Tämä on ihan jees.

Afromikko - Oi Oi
Hieno pastissi, joka haiskahtaa yhden hitin ihmeeltä. Mitä Afromikko olisi ilman afroa? Pelkkä Mikko. Säkeet "tiedän että olet villikortti / nuorikin kuin helvetti" herättävät tosin kysymyksiä miten alaikäiselle henkilölle nämä sanat on suunnattu.

Iida Niini - Laulu sydänsuruille
Hyväntuulista, ehkä vähän Anna Puulta kuulostavaa, suomalaista musiikkia. Harvoin pystyy sanomaan "hyväntuulinen" ja "suomalainen" samassa lauseessa.

Kaija Koo - Siniset tikkaat

"Pieni lintu baaritiskillä, sua väsyttää ja kaipaat äitiä." Tähän meni enemmän aikaa kuin mitä alun perin ajattelin.

Kaija Koo kuulostaa joka sinkun jälkeen aina vain vähemmän suomirockilta ja enemmän EDM:ltä. Sinällään mielenkiintoista. Samaa voisi sanoa Jari Sillanpäästä, mutta hän ei ikinä kuulostanut suomirockilta.

Sabaton - The Lost Battalion
Sabatonhan se siellä, ota Sabaton pois. Kahen kilon Sabaton. Jumalauta mikä mötkö.

Periphery - The Price Is Wrong
Kuukauden räimeet tästä ja nyt. Varsin elähdyttävä kappale, jota kuunnellessa tekee mieli huutaa mukana.

Kent & Anna Ternheim - Nattpojken & Dagflickan
Pakollinen ruotsalainen tällä listalla. Kent ilmeisesti lopettaa, ja viimeinen albumi tuli pihalle. Pitäähän sitä jotain laittaa ruotsalaiselta bändiltä, jota on kuunnellut eniten.

Mike Posner - I Took a Pill in Ibiza
En muista olenko sanonut, mutta en tykkää yhtään siitä radiossa soineesta hittiremixistä tästä biisistä. Tämä alkuperäinen oli mielestäni paljon parempi. Paljon.

Ongelmaksi tässä pitemmässä listassa tulee nähtävästi se, että on enemmän biisejä joista haluaisi kirjoittaa jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti