tiistai 7. kesäkuuta 2016

Forgotify ja Spotifyn kadonneet helmet

Forgotify on mielenkiintoinen konsepti. Kyseessä on sivusto, joka tarjoaa Spotify-biisejä, joita ei kukaan ole kuunnellut. Ja niitähän riittää, viimeisimmän tiedon mukaan vuonna 2014 niitä oli 4 miljoonaa, eli 20% silloisesta tarjonnasta. Toki tässä palvelussa on pienen pieni ongelma: Spotifyn API ei kerro kappaleiden kuuntelukertoja.

Ilmeisesti Forgotify käyttääkin kappaleita, joiden "popularity" on pyöreä nolla, mikä on ilmeisesti siis ainakin lähes sama asia. Toinen ongelma piilee siinä, että sama kappale (ja jopa bändi) saattaa olla Spotifyssä useaan kertaan, mikä tarkoittaa sitä että toisella kokoelmalevyllä jokin biisi voi olla jossain määrin jopa kuunneltu. Toki yleensä nämä kuuntelut sitten valuvat muihinkin versioihin samasta biisistä.

Joka tapauksessa, ei takerruta lillukanvarsiin ohjelman teknisestä toteutuksesta, vaan kuunnellaan laatumusiikkia. Tässä lista 20:stä ensimmäisestä biisistä mitä ohjelma tarjosi:Suoraan sanottuna aika isoon osaan näistä biiseistä oli jokin syy ettei niitä ole kuunneltu. Suurin osa oli aika geneerisia, mielikuvituksettomia ja tylsähköjä, tämä korostui erityisesti konemusiikkibiiseissä. Toinen ongelma osassa oli matala tuotantolaatu. Kohinaa, äänen leikkautumista ja muita vastaavia häröjä. Harmillista.

Kenny Hawkes & Joshua Iz - Amabo (Vox Mix)
Jopa yllättävän menevä teknokipale. Jos vielä harrastaisin DJ-hommeleita niin voisin harkita tämän soittamista.

Masai - Do Your Thang (Intenso Project Remix)
Hei, olen joskus jopa kuullut Intenso Projectista. Mukavan letkeää housea. En tosin kyllä tiedä miten levyn nimi "Girls Christmas Night Out" liittyy _millään_ tasolla tähän biisin.

TJ Fastor - Dancing With the Sun
Tämä kuulostaa jotenkin vanhahtavalta ja halvalta poppibiisiltä. En siis ihmettelisi jos tämä olisi joskus kauan sitten soinut radiossa isonakin hittinä.

Bernando y Sus Compadres - No Me Vengas a Rogar
Jos Simo Silmun haitari ja Enrique Iglesias saisivat lapsen, se kuulostaisi jotakuinkin tältä. Oma ehdoton suosikki tältä listalta. Tulee Tropicon soundtrack mieleen.

Wayne Philips - Blues Always Lose
Hieman väsähtäneen kuuloinen setä laulaa bluesia nuotin vierestä. Ensi kerralla vähemmän viskiä äänityksen yhteydessä, kiitos.

The Dreamers - I Will Always Love You - Clarinet
En tiennyt, että tarvitsisin elämääni klarinettiversion tästä Celine Dionin iki-ihanasta klassikosta. Herkkää tunnelmamusiikkia.

Camerata Quartet - Streichquartett Nr. 2, op. 147: IV. Introduction und Fuge
Robert Schumann, Mstislav Rostropovich, Benjamin Britten - 5 Stücke im Volkston, Op.102: 1. Vanitas vanitatum (Mit Humor)
Vähemmän yllättäen Forgotify tarjoaa aika paljon klassista musiikkia. Tässä kaksi esimerkkiä. En oikeastaan osaa sanoa näistä muuta. Paitsi että (mit humor) ei ole nimestään huolimatta kauhean hauska.

Ancestor - The Christians Hunt
Tämä ei kai edes ole kovin huono örinähevibiisi. Tässä tosin korostuu hyvän masteroinnin tärkeys, sillä vähän vaisun ja lättänän kuuloista menoa.

Raggity Anne - Easily Confused
Punkissa on se hyvä puoli, että siinä on tarkoituskin mennä vähän nuotin vierestä ja kuulostaa törkyiseltä. Ihan hyvä kipale. Kuuntelisin toisenkin kerran.

Suosittelen jokaista käymään itse löytöretkellä Forgotifyssä, sillä jokainen kuuntelukerta on varmasti hieman erilainen. Seikkailu tuntemattomaan, josta voi löytyä suuria aarteita. Ehkä. Todennäköisesti ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti