keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

2000 katselukertaa

Blogilla on nyt yli 2000 katselukertaa. En toki tiedä montako näistä on omia, olen koittanut aina muistaa laittaa päälle sen asetuksen että omia ei lasketa, mutta jostain syystä se palautuu joskus siihen että lasketaan. Tulin kuitenkin miettineeksi mitä muita maailmalle merkittäviä asioita on olemassa, joihin liittyy olennaisesti luku 2000.

Y2K
Y2K (lausutaan englantilaisittain 'why too gay') oli vuosituhannen vaihteessa sydämentykytyksiä aiheuttanut tietokonebugi, tai ainakin pelko mahdollisesta bugista. Ajatuksena oli, että jos tietokone lyhentää vuoden 1999 muotoon 99, tapahtuu hirveitä kun vuosi 2000 lyhentyy muotoon 00. Tietokone luulee päätyvänsä menneisyyteen, hämääntyy ja sanoo "ei". Lentokoneet tippuvat, ydinvoimalat räjähtävät ja talous menee rikki.

No, loppujen lopuksi ei oikeastaan tapahtunut kauheasti. Tokihan asiaan oli ilmeisesti varauduttu hyvissä ajoin, joten riskejä oli ainakin vähennetty. Seuraava, ehkä kertaluokkaa vakavampi, jännäpaikka koetaan 19. tammikuuta 2038 kello 3.14:07 UTC-aikaa, kun 32-bittiset aikaleimat loppuvat kesken. Onneksi tähän on ainakin aikaa varautua. Jos jaksaa.

Disco 2000
Yksi päivä tulin kotia. Tässä ei nyt ollut varsinaisesti mitään outoa, mutta tullessani radio oli päällä. Tässäkään ei suoranaisesti ole mitään outoa, sillä yleensä radio jätetään päiväksi päälle koirien seuraksi, mutta radiosta soi Mortal Kombatin tunnari. Tämä oli sinänsä outoa, sillä radio keskittyy yleensä Cheekin tuotannon läpijauhamiseen.

Rohkeimmat voivat painaa tästä. Linkki saattaa johtaa vähäpukeiseen (käytännössä alastomaan) venäläiseen mieheen.

YleX:n Disko 2000 oli tottakai meneillään. Virkistävä radio-ohjelma, jolta voi odottaa eritoten musiikillisesti ihan mitä vain. Loppujen lopuksi Mortal Kombatin tunnusmusiikki on usein sieltä normaalimmasta päästä. Petyin vain hieman, kun tajusin että kyseessä ei ollutkaan ohjelma, joka keskittyisi soittamaan vuosien 2000-2010 musiikkia, tuota oman unohdetun nuoruuden hittiaikaa.

2001: Avaruusseikkailu
Olen äärettömän huono katsomaan elokuvia. IMDB:n 250:stä suosituimmasta elokuvasta olen katsonut 25, ja ilmeisesti saman testin perusteella kuulun maailman ihmisistä huonoimpaan 2%:iin. Esimerkiksi tämäkin leffa on näkemättä. Tiedän kuitenkin, että tässä elokuvassa on fiksu punainen lamppu joka sanoo: "I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.". Ilmeisesti myös avaruudessa painetaan menemään.


Teknisesti ottaen tähän liittyy olennaisesti luku 2001 eikä 2000. Toisaalta, ilman lukua 2000 elokuvan nimi lyhenisi muotoon 1: Avaruusseikkailu. Tämä taas ei olisi yhtään niin hieno ja futuristinen leffan nimi, eikä siitä saisi varmasti yhtä raflaavaa avaruusseikkailua. Ehkä joku barbaari sienissään luulisi olevansa avaruudessa. En tosin tiedä miten jännittävä elokuva 2001: Avaruussseikkailu on (tai sijoittuuko se edes vuoteen 2001), mutta arvelisin että Star Warsin tapainen kikkailu ei ole kyseessä.

2000 kcalin päiväsuositus
Tässähän on kyse niistä hienoista prosenttimerkinnöistä ruokien kyljissä, joilla yritetään viestiä kuinka paha mieli tietyn ruoan syömisestä pitäisi tulla. Yleensä tosin tätä on näppärästi kierretty esimerkiksi sillä, että suklaalevyn yhdeksi annokseksi määritetään kaksi palaa, laitetaan kääreeseen 3%, ja loppukäyttäjä voi tyytyväisenä huitaista koko levyn naamavärkkiin.


Muutenkin 2000:n kilokalorin raja on aivan liian pieni. Miten muka on mahdollista syödä niin vähän, kun pelkkä Hesburgerin mega-ateria vie puolet päivän kiintiöstä? Mielestäni rajaa voisikin nostaa, esimerkiksi 4000kcaliin päivässä. Tällaisessa pysyminen ei olisi niin vaikeaa.

Muutamia 2000-asioita nyt löytyi, mutta mikään näistä ei tosin ole maailmalle yhtä merkittävä kuin tämä blogi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti