torstai 5. toukokuuta 2016

Virallinen jääkiekon MM-kisojen ennakko

Jääkiekon MM-kisat alkavat ensi perjantaina, eli huomenna, Venäjällä. Virallinen kisaennakko lähtee tästä ja nyt. Joka vuosi aion seurata aktiivisesti Skoda Cupia ja katsoa jokaisen Suomi-pelin alusta loppuun, mutta jossain vaiheessa tulen aina siihen lopputulokseen että parempaakin tekemistä löytyy. Mutta en tänä vuonna! Katson jokaisen pelin. Sitten katson uudestaan hidastettuna. Toisaalta, nukahdinpa eräässä vuoden 2011 Suomi-Ruotsi 6-1 finaalissa, että ehkä en ole muutenkaan se aktiivisin penkkiurheilija. Enemmänkin sänkyurheilija ;;;;;;;)


Missasin jännän pelin ilmeisesti

Alkusarjoissa on luvassa jonkin verran hassuttelupelejä (Ruotsi-Kazakstan anyone?), ja ehkä mielenkiintoisempiakin pelejä. Itse odotan esimerkiksi innolla Suomi-Unkari -peliä, jossa päästään kostamaan (koska urheilussa on aina ja ainoastaan kyse kostamisesta) potkupallokentillä vuonna 1997 tapahtunut surullinen kohtalo. Suomi olisi voinut melkein ehkä kerrankin päästä kahden ottelun päähän MM-kisoista. Joku päivä vielä miesten arvokisoissa tavataan (varmasti).

Never forgive, never forget

Oikeastihan jääkiekko on laji, jota pelataan 60 minuuttia ja lopussa Kanada voittaa. Sivistynyt mitaliveikkaus onkin, että Kanada vie kultaa. Hopealle pääsee Suomi, tottakai. Muuten voisi veikata vaikka voittajaksi, mutta edellisestä kullasta on niin lyhyt aika että vielä ei ole sen vuoro. Pronssille tulee Ruotsi, ja hyvänä nelosenä Venäjä. Rehellisiä jos ollaan, niin nämä ovat täysin hatusta heitettyjä arvauksia koska en ole jaksanut seurata ketä siellä lopulta sitä kiekkoa pätkii. Kyllä sen joku laittaa maaliin.

Silloin kun viimeksi seurasin aktiivisesti kiekkoa niin Lemieux pelasi vielä. Mistä on aikaa kymmenen vuotta. Olen vanha.
Sosiaalisen median puolella on varmasti luvassa valitusta Mika Saukkosesta, joka on nykyään vakioselostaja niille ihmisille jotka eivät raaski laittaa rahaa Antero Mertarannan kuuntelemiseen. Lisäksi ainakin yhden Suomen (hävityn) pelin yhteydessä seuraa rutinaa tuomareiden toiminnasta. Todennäköisesti juuri siinä ratkaisevassa ottelussa. "Ei me huonompia oltu, tuomarit ratkasi".

Hauska kuva, jonka tein viime vuonna, ja jolla pääsin Iltalehden jopa sivuille. Kyseessähän oli siis tilanne, jossa Komarov muistaakseni sai ottelurangaistuksen "polvitaklauksesta", vaikka selkeästi oli puhdas taklaus. Tämän kuvan otsikkona taisi olla "Anatomy for hockey referees". Sai yli sata retweettausta. Samaa voi havitella näissä MM-kisoissa uudestaan.
Koska kisat järjestetään Venäjällä, niin luvassa on myös hassunhauskoja kuvahupailuja, joissa Putin lahjoo tuomareita. Kaiken tämän päälle löytyy myös niitä paskan syöneitä murjottajia, jotka kokevat tärkeäksi kertoa että he _eivät_ katso jääkiekkoa ja heitä _ei_ kiinnosta lukea siitä missään ikinä, joten kaikkien olisi parempi pitää turpansa kiinni että heillä olisi hyvä mieli.

Kjeh kjeh. Varmaan tämäkin kuva tulee tutuksi tässä seuraavan parin viikon aikana.

Ensimmäiset kevään ja MM-kisojen ennusmerkit on kuitenkin jo heitetty ilmoille. Suomen joukkue julistettiin, ja kuten yleensä, nojatuolivalmentajilla olisi ollut parempia ideoita joukkueeseen. Klassisin, käytännössä jokakeväinen aihe, on Lasse Kukkosen ja Antti Pihlströmin hengittäminen, olemassaolo ja pelaaminen joukkueessa. Sen enemmän kantaa ottamatta voin todeta että molemmilla on yksi maailmanmestaruus enemmän kuin minulla, tai suurimmalla osalla mussuttajista.

Oli muuten hyvä kisaennakko, mutta loppujen lopuksi itse ennakointi jäi aika vähiin. Sanotaan nyt vaikka loppuun veikkaus että Niklas Bäckström valitaan kuumimmaksi leijonaksi. Hänessä on sellaista isällistä charmia.

Kirjoittaja on vannoutunut urheilutoimittaja, joka on ainakin kerran tykännyt Esko Seppäsen twiitistä.

1 kommentti:

  1. Minulta jäi viimeksi jääkiekko aivan katsomatta. Nyt olisikin mukavaa, kun tilaisuus tulee, ottaa kaverit mukaan ja etsiä paikka, jossa on sport-tv. Samalla mukavaa yhteistä tekemistä. Meillä kun on melko pieni olohuone ja televisio, ei sinne voi montaa ihmistä kutsuakkaan.https://www.groovetownjack.fi/palvelut-ja-tilat

    VastaaPoista