tiistai 3. toukokuuta 2016

Vähemmän karvaista perheenlisäystä

Nyt kun on Wapun höyryistä selvitty niin voi miettiä mitä tuli tehtyä viikon aikana. Kaikenlaista tyhmää yleensä tulee puuhailtua, mutta nyt rikoin jo jonkin sortin ennätyksiä: ostin käytetyn Dellin.

Kyllä sen tietokoneeksi tunnistaa.

Eli uutta vanhaa kannettavaa. Käytetyissä yrityskannettavissa on se hyvä puoli, että ne ovat yleensä vähän kestävämpia kuin vastaavat kuluttajatuotteet, tai näin olen antanut itseni ainakin ymmärtää. Hinta ainakin on kitsastelijalle yleensä passelimpi, kun vajaalla 400:lla saa kahdeksan gigaa muistia sisältävän i5:n. Ei tosin varmaan mitään pelikonetta kannata odottaa saavansa, koska kiireisillä yrittäjillä ei ole aikaa pelata. Jos sillä Dota pyörähtäisi edes.

A-grade my ass. Perseenikin on paremmassa kunnossa kuin tämä. Oh wait.

Ostin uuden (käytetyn) kannettavan oikeastaan kahdesta syystä. Ensinnäkin vanhan läppärin akkukesto oli heikohko, noin 0 sekuntia, mikä aiheutti ongelmia aina kun piti liikahtaa. Tämä on hieman huono ominaisuus kannettavalle. Käytetyn kannettavan akkukin on arvoitus, mutta kyllä tällä ainakin ilmeisesti blogia kirjoittaa. Ei varmaan kauhean paljoa yli tuntia pääse tälläkään käytöllä, eli akun osto voi olla piakkoin tarpeen.

Toisekseen, vanhalla läppärillä Photoshopin käyttö oli tarpeettoman haastavaa. Ensimmäisellä kanvaasin klikkauksella sai odottaa puoli sekuntia että painallus rekisteröityi, tämän jälkeen siveltimen heilautuksen jälkeen sai odotella toiset puoli sekuntia että heilautus meni koneelle jakeluun. Jos halusi piirtää mitään missä on enemmän kuin neljä viivaa niin hermot joutuivat kohtuullisen kovalle koetukselle.

Ei varmasti kukaan uskalla varastaa.

Aika sitten näyttää miten hyvä ostos tämä pitkällä tähtäimellä oli. Jokseenkin epävarma olo ilmeisesti on kun piti kirjoittaa blogipostaus, jolla koitan perustella itselleni tämän mötikän olemassaoloa. Toisaalta muutenkin tulee kohtuullisen harvoin käytettyä/kaivattua kannettavaa, joten eiköhän tämä ole passeli. Olen varmaan fossiili kun pidän enemmän pöytäkoneen kulmikkaasta charmista. Jos muuten tulee mieleen hyviä projekteja mitä voi tehdä vanhasta läppäristä niin mielelläni otan vastaan niitä.

Vanhasta läppäristä saa oivan stressipallon

PS: Aiemmin kirjoitin karvaisemmasta perheenlisäyksestä. Söpöistä koiranpennuista otetuista Instagram-kuvista saattaa saada vääränlaisen kuvan koiranpennun omistamisesta. Todellisuudessa se on sitä, että avokki herättää aamuseiskalta lauseella, jonka voi muotoilla näin: "herätys, koirapentu oksentaa tyynylle paskaa, jonka söi aiemmin, ja sinun pitäisi putsata sitä". Ei oo helppoo. Ilmeisesti koiralla ei ole onneksi mitään hätää vaikka gaga maistuikin, oli kaiketi vain "maun vuoksi kokeillut". Ei ole toiste.

 

Mitään en oo tehny.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti