sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Tein jutun: Rainbow ananas-mango-papaija smoothie

Kun ihmisen aika ja mielenkiinto juttujen tekemiseen vähenee, niin myös tehtyjen juttujen laatu heikkenee. Ensiksi tuli tehtyä peli, mikä oli kohtuu isotöinen urakka. Sitten kuvasivusto, mikä on ihan jees, joskin ulkoasuun panostus jäi käytännössä nollaan enkä ikinä oikeastaan jaksanut sitä enää päivittää. Nyt sitten saavutuksen arvoinen juttu oli smoothien tekeminen. Tämäkin jostain syystä vaati tosin yllättävän paljon eforttia, että kyllä tästä voi helposti kirjoittaa blogiin.


Wowowowowowow

Eli, kyseessä on näppärä keksintö ihmiselle, joka on yhtä laiska kuin minä. Pakastettuja hedelmiä valmiissa annospusseissa, joista voi sitten vatkata smoothieta. Ensimmäinen askel on avata pääpussi, ja pussin sisältä löytyvä toinen annospussi, ja keittää hedelmät puolessatoista ruokalusikallisessa vettä. Tämän tarkoituksena on kai sulattaa hedelmät. Mahdollisesti myös tappaa ulkomailta tulevat yllätyspöpöt, jotka ovat selvinneet pakastuksesta. Kuka tietää. Minä en, teen vain ohjeen mukaan.


Jostain syystä seuraava askel on kuitenkin survaista sitten hedelmät takaisin pakastimeen puoleksi tunniksi. Kai tällä on tarkoitus viilentää tuotetta, sillä tulikuuma smoothie on teknisesti ottaen vain hedelmäkeitto. Tosin, en ole jäähdytyksen taikka kylmälaitteiden diplomi-insinööri (vaan tietotekniikan), mutta olen käsittänyt että kuumien asioiden laittaminen pakastimeen tai jääkaappiin ei tee pakastimelle tai jääkaapille kovin hyvää. Laitoin silti.

Fuck the police.

Seuraava askel onkin sitten suunnata lähimpään Saleen ostamaan tuoremehua, sillä sitä kaiketi tarvitsee lopulliseen smoothieen eikä hedelmäpaloja ostaessa tullut mieleen lukea ohjeita. Joku tyhmempi voisi luulla että smoothieen ei tarvitse muuta kuin hedelmiä ja blenderin. No, raikas ulkoilma ei varmasti tee pahaa kotona hapettuneelle ihmiselle, ja kauppaankaan ei onneksi ole montaa sataa metriä. Kaupassa iski kriisi, sillä ohjeissa käskettiin lisätä "tuoremehua", mikä on sinänsä väljä käsite.

Hedelmätäysmehu varmaan kuitenkin sopii hedelmäsmoothieen.

Sitten tuleekin valmistusprosessin kohokohta, eli hyrskynmyrskyn kuten me tätä ammattipiireissä kutsumme. Yhteen annokseen piti tulla 1,5 dl tuoremehua, mutta laitoin vain puolet koska näytti menevän muuten niin liruksi. Smoothie, jossa on liikaa mehua, onkin itse asiassa lopulta pelkkää mehua. Ihmiset kutsuvat aika huoletta kaikenlaista hedelmämössöä smoothieksi, mutta oikeasti kyseessä on tarkka tieteenala jossa tarkat määritelmät.

Herkullista.

Viimeinen kohta onkin sitten smoothien kippaaminen massuun. Oliko se hyvää? Kyllä. Oliko se nyt tämän vaivan väärti? Siinä ja siinä. Toki periaatteessa voisi kai tehdä kaikki annokset kerralla niin ei tarvitsisi joka kerta nähdä samaa vaivaa yhden lasillisen eteen. Ehkä isompi ongelma on hinta. Yhdelle lasilliselle kertyy mehun kera hintaa lähes euron verran, mikä on vähän liikaa. Toisaalta mitäpä sitä ihminen ei terveellisestä välipalasta maksaisi. Joisin silti toisen, mikä on sinänsä hyvä koska pakkasessa odottaa vielä kaksi annospussia.

Kaikki näyttää paremmalta lintuperspektiivistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti