sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Kuinka viettää täydellinen loma

Nyt kun viikon mittainen loma on ohitse, voin aika hyvällä omallatunnolla sanoa että lähestulkoon odotan jo töihinpaluuta. En tiedä miten olisin enää jaksanut toista viikkoa tekemättä mitään ja samaan aikaan tehden liian paljon. Eli ilmeisesti loma on ollut onnistunut. Nyt voinkin kertoa kokeneena laiskottelijana kuinka lomasta saa kaiken irti, ja kuinka työtkin alkavat tuntua yllättävän hyvältä ajatukselta.

Vaikka on perjantai, emme ole vielä lomalla

Älä suunnittele liikaa
Klassikkoneuvo. Jokainen ihminen on varmasti suunnitellut jotain, ja jokainen rasittava ihminen on tehnyt "ei kannata suunnitella mitään kun kuitenkin menee vituiksi angst vinq vonq" -postauksen Facebookkiin kun suunnitelma ei ole mennytkään putkeen. Jotain laajoja suuntaviivoja kannattaa tehdä, mutta päiväkohtainen aikataulu on vain pöljäilyä.

Olutta
Tokihan tämä on makuasia, mutta olutta yleensä kuluu kun ei töissä tarvitse rampata selvinpäin. Tietty kaikki eivät oluesta tykkää, ja silloin oluen voikin korvata myös oluella. Pääasia että on olutta. Olut olututtaa oluelle. Olut olut.


Se, mitä koitan sanoa tällä, on se, että kun töistä tai muusta ei tarvitse jännittää niin voi nauttia enemmän rentouttavaa substanssia, oli se sitten olutta, limpparia tai CS:GOta.

Hukkaa työt
Tämä neuvo löytyy jokaisesta "kuinka pidät hyvän loman" -oppaasta. Yllättävää sinänsä, mutta töiden tekeminen lomalla ikään kuin kumoaa koko loman konseptin. Itse selätin tämän yleisen ongelman niin, että join olutta ja unohdin katsoa töisähköpostia. Onneksi sentään muistin pitää työpuhelinta käden ulottuvilla, olisin oikean hädän tullen voinut ehkä auttaa jossain. Riippuen toki puheen sakeudesta.

Älä säry
Mikään ei ole ankeampaa kuin lomalla loukkaantuminen, fyysisesti tai henkisesti. Tämän viikon aikana olen ehtinyt kärsiä muun muassa astmakohtauksista, nuhasta ja spontaanista oksennustaudista, jonka voisi laittaa kohtuuttoman vahvan siman piikkiin. Kaiken tämän huipuksi piti vielä kokeilla kestääkö paljas jalkapohja särjettyä lasista olutpulloa.

Ei se kestä.

Pienet jutut
Tämäkin haiskahtaa itsestäänselvyydeltä. Epäilyttävää. Kannattaa nauttia niistä pienistä asioista. Pätee "muihinkin" elämän "osa-alueisiin" kuin "lomailuun".

Tee mitä tykkäät
Tämä lista alkaa muistuttamaan hetki hetkeltä enemmän Iltalehden jokakeväistä artikkelia juuri tästä samasta loma-aiheesta, joka on ajankohtainen kesälomien alkaessa. Hankalapa tähän on mitään mahdottoman uniikkia keksiä, sama toistella tuttuja latteuksia.

Ota rennosti
Olen nyt yksi heistä. Muutosta ei voi enää pysäyttää, on liian myöhäistä. Paetkaa vielä kun voitte, etten tartuta tätä teihin. Minulla on enää vain minuutteja jäljellä, tunnen kuinka järkeni alkaa sumentua.

Keltaisen lehdistön toimittaja lounaalla.

Se mitä tapahtuu seuraavaksi lyö sinut ällikällä! Klikkaa tästä! Katso kuva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti