tiistai 5. huhtikuuta 2016

Yhteishaku 2016: Valitse Oulun yliopisto, valitse tietotekniikka, valitse tulevaisuus

Yhteishaun viimeiset hetket ovat käsillä, itse asiassa huomenna on jo viimeinen päivä. Vielä voisin viime metreillä houkutella ihmisiä opiskelemaan tietotekniikkaa Oulun yliopistossa. Kuitenkin heitä, jotka eivät vielä ole hakeneet, on muutenkin paras houkutella tässä vaiheessa koska he ovat ilmeisesti vielä jossain määrin epävarmoja valinnoistaan.

Eli. Miksi Oulu? Oulu on Pohjois-Skandinavian pääkaupunki, The Capital of Northern Scandinavia kuten joku markkinointitoimisto on sopivasti keksinyt, jossa asustelee 189 481 ihmistä. Tämä leppoisa kaupunki tarjoaa suurmetropolin edut pienen kylän paketissa. Eli kyräilyä riittää kuin pikkupitäjässä, mutta narkkeja löytyy yhtä paljon kuin isommastakin kaupungista.

Valitse puolesi
Oulusta löytyy kaikki tärkeimmät S-Ryhmän ravintolat, eli Amarillo, Rosso ja Fransmanni, joten nälkään ei tarvitse kuolla. Lisäksi löytyy Arinan kahvila, Coffee House, ja SOK:n kaikki mahdolliset kaupat Prismasta Saleen moneen kertaan. Myöskin S-Mafian Hesburgereita, bensa-asemia ja maataloustarvikeliikkeitä löytyy. S-etukortti kannattaa hankkia jo ennakkoon.

Miksi sitten yliopisto? Koska se on yliopisto eikä ammattikorkeakoulu. Diplomi-insinöörillä ja insinöörillä on eroa 8 ASCII-merkkiä ja 1000 euroa. Yliopisto-opiskelijana saisit myös päivittäin ihailla Oulun yliopistorakennusta, tuota arkkitehtuurin hikistä houreunta, ja pohtia "miksi".

Kuva lainattu täältä: http://www.kaltio.fi/vanhat/indexdc82.html?607
Yliopisto-opiskelijana asuisit todennäköisesti Kaijonharjun kaupunginosassa, välittömässä yliopiston läheisyydessä. Kaijonharjusta löytyy kaikki mitä opiskelija tarvitsee: Valintatalo, josta saa olutta ja Caio, josta saa olutta. "Kaijosta" löytyy myös toinen baari, Pub Kuutio, josta saa turpaan. Liikuntahallikin on, ja... no olihan sitä jo siinäkin.

Yliopiston ja Kaijonharjun erinomaisen loistava sijainti kuuden kilometrin päässä keskustasta yhdistettynä loistavan erinomaisesti toimiviin bussilinjoihin varmistavat sen, että et varmasti poistu Kaijonharjusta ellei ole pakko. Paitsi jos omistat pyörän, silloin voit pyöräillä keskustaan ja tulla kävellen takaisin kun fillari on varastettu.

Ne Oulun asukkaat, jotka eivät näytä ensimmäisenä olevan kuvan kaltaisilta, näyttävät tältä.
No entä se tietotekniikka? Tietotekniikan osastolla saat kattavan, teollisuuden tarpeita vastaavan osaamisen. Olettaen siis, että hankit osaamisen omalla vapaa-ajalla. Tietotekniikan puolella saisit myös rassata tietokoneita niin paljon, että valmistuttuasi et enää ikinä halua nähdä yhtään laitetta mikä toimii sähköllä. Älä ainakaan valitse kaivannaisalaa, sen  tämän vuoden Google-mainos näyttää tältä.

"Haluatko huipulle? Join the band". En tajua mitä tekemistä tällä on kaivannaisten tai Oulu Mining Schoolin kanssa. "Join the band" olisi periaatteessa hauska sanaleikki tietotekniikassa, sillä band tarkoittaa taajuusaluetta, mutta en tajua miten band liittyy kaivannaisiin. Myöskään kitaraa soittava vihainen nainen ei liity mineraaleihin mitenkään. "Haluatko huipulle" on toisaalta hauskan nurinkurinen ilmaisu, sillä kaivannaisalalla kai mennään maan alle. Varmaan ainoa, mikä liittyy oikeasti asiaan, on kuvan reunoilla oleva maa-tekstuuri. Surullisinta on kai se että joku sai rahaa tämän tekemisestä ja joku maksoi rahaa laittaakseen tämän Google Adseihin.
Tietotekniikan osastolla pääset toimimaan kansainvälisissä ympäristöissä, kun se ryhmäprojektin kiinalainen vaihtari yrittää parhaimmalla osaamallaan englannilla selittää miksei tälläkään kertaa tehnyt omaa osuuttaan viikon tehtävistä. Toisinaan myös professorit innostuvat opettamaan ulkomaisia asioita kun opetuskieli vaihdetaan lennossa hepreaksi.

Joten hae yhteishaussa yliopistoon opiskelemaan tietotekniikkaa, tuota tulevaisuuden alaa!

Kirjoittaja vakavasti ottaen tykkäsi opiskella Oulun yliopistossa tietotekniikkaa, mutta ei varsinaisesti Oulun, yliopiston tai tietotekniikan vuoksi, vaan maailman parhaan Oulun  yliopistossa tietotekniikkaa opiskelevien ainejärjestön Oulun Tietoteekkarit ry:n ja siellä vaikuttavien mukavien ihmisten vuoksi. Yritin tosissani kyllä keksiä jotain positiivista sanottavaa Oulusta, mutta en nyt keksinyt. Paitsi että se on kotia lähellä. Joka tapauksessa, kannattaa tänne oikeasti hakea. Tämä oli vain tällainen "vitsi", heh heh.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti